Звънящи дъждове

Автор: Иван Иванов-Иванич

Коментари: 6

Издател Водолей
Брой страници 384
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 291 грама
Размери 20x13
ISBN 9789549415599
Баркод 9789549415599
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 15.00 лв.

"Звънящи дъждове" разчупва познатата схема на нашия исторически роман. Двама братя почват своя бунт като хайдути, създават малка чета, после попадат в Легията на Раковски, където са Ильо войвода и Левски; скитат из хъшовския Букурещ, изстрадват великата априлска епопея и стигат до Освобождението като руски офицери. Своеобразен екшън, романът на Иванич показва събуждането на българина от петвековния кошмар на робството, духовното му съзряване и готовността му да умре, но да бъде свободен.
Никола Радев

от Антон / дата: 06 дек 2013

Блестящи книги, дълбоки мисли, елегантен стил. И заведно всичко с написаното пожелавам на любимият и незабравим автор успехи и здраве да напише нови книги. Честит юбилей, скъпи Иванич!

от Славка Колева / дата: 21 ное 2010

" Звънящи дъждове " е силно разтърсващ роман , който ни връща във времето на Турското Робство и показва колко е велик българския дух .

от Славка Колева / дата: 21 ное 2010

" Звънящи дъждове " е силно разтърсващ роман , който ни връща във времето на Турското Робство и показва колко е велик българския дух .

от Емануела Пенева / дата: 21 ное 2010

Романа "Звънящи дъждове" е роман,който ни показва колко е велик българският народ.

от Димитър Страхилов / дата: 21 ное 2010

"Звънящи дъждове"е роман които ни връща във времето на турското робство /не присъствие/ и ни показва свободолюбивия дух на БЪЛГАРИНА.

от Лилия Харизанова / дата: 21 ное 2010

Поклон пред такива святи хора които чрез творбите си ни напомнят,че сме БЪЛГАРИ

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Романът ”Звънящи дъждове” на Иван Иванов не е типичен исторически роман. Авторът описва не само драматичните събития в България по това време, но и съдбата на двама братя. Стамен и Никола са сираци, подарени на кехаята да се грижат за стадо овце. Животът им се променя след извършеното от тях убийство и предателството на кехаята. По пътя на бягството си създават хайдушка чета, която по-късно се слива с четата на Ильо Войвода. Участници са и в Легията на Раковски, където се запознават с Васил Левски, Стефан Караджа. В сюжета е проследена промяната в мисленето на братята - от личното към общото, от собствената болка и неволя към болката на цял народ. Като тънка нишка през романа преминава и любовта на Стамен и Гюзел. Тази любов оцелява до края, въпреки многото забрани и различия. Романът поставя много въпроси пред читателя: Можем ли да превъзмогнем предрасъдъците в името на любовта? Колко е голяма любовта ни към Родината и бихме ли се жертвали за нея?


Дани Петкова, Хеликон Добрич