Господ ми е приятел

Автор: Сирил Масарото
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Рива
Брой страници 200
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 180 грама
Размери 20x12
ISBN 9789543203222
Баркод 9789543203222
Категории Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

"През година "нула" на тази история, срещнах двама души, които преобразиха живота ми: Господ и Алис. Господ е... внушителен, всезнаещ, загрижен за хората, внимателен и надарен с чувство за хумор, което нерядко ме изненадва! Алис е студентка по психология и щом вдигне очи към мен, губя и ума и дума. Любовта ни е нещо толкова рядко и ценно, че й се наслаждавам всеки миг и никога не бих могъл да я забравя! А къде е Господ в цялата тази история? Ами...с него разговаряме, смеем се, разсъждаваме, дори се караме, но той е винаги до мен, и в най-трудните моменти. Господ е настина страхотен приятел, често забравям кой в действителност е Той. Все пак, ще трябва да ми отговори на въпроса: защо мен? Защо мен избра измежду всички хора за свой най-добър приятел?".

Сирил Масарото, роден през 1975 година, е работил като детски учител недалеч от град Перпинян. Дълго време е писал песни за вокалната си група «Сен Луи», преди да почувства, че работата му не го задоволява напълно. Така, през 2006 година, той превключва на по-висока скорост и започва да пише. Година по-късно, докато сърфира в Интернет в топлата си вана, едно изречение прозвучава в съзнанието му: "Господ ми е приятел". Тогава разбира, че е открил сюжета на романа си. Първият му роман е изпълнен с хумор, емоции и истини, той излъчва любов към живота.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Има въпроси, отговорите на които са непостижими – сред тях водещ е  този за съществуването на Бог. Но когато Той влезе в живота ни като неканен гост, осъзнаваме или поне се изпълваме с надежда, че появата ни на бял свят има своя смисъл...

Точно такава е съдбата на главния герой на Сирил Масарото в романа „Господ ми е приятел”. Осъществявайки контакт с Бога, той открива истината за себе си и  за заобикалящия го  свят -  вълнуващо себе-преоткриване, което се  помества в рамките на половин човешки живот.

Една непретенциозна история, която разкрива любовта като всепоглъщаща, всеобхватна, всеопрощаваща, любовта, която е самият Бог. Една удовлетворителна история за въпроса, който бележи края ни и който ни прави съпричастни към цялото човечество и неговото бъдеще. История за простичкия и едновременно с това несъизмеримо сложен път към дълбините на душата, в които се крие съпричастността към еволюцията на всички индивидуалности.

„Господ ми е приятел” е роман, който провокира любовта у нас и ни кара да се чувстваме част от единния организъм на живота, потапя ни в гореща вълна от спокойствие и ни предпазва от студените приливи на себичността. Роман, който ни доближава до доброто и красивото – тук и сега, без право на втори дубъл.

Албена Сандалска, Хеликон Пловдив - Център