Богатството на народите

Автор: Адам Смит

Коментари: 2

Издател Рата--София
Брой страници 904
Година на издаване 2010
Корици твърди
Език български
Тегло 976 грама
Размери 22x15
ISBN 9789549608236
Баркод 9789549608236
Категории Икономика, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 36.90 лв.

Нито едно друго изследване не е хвърлило толкова светлина върху
принципите и механизмите на икономиката, колкото "Богатството на народите". Адам Смит не просто формулира фундаментални постулати като теорията за разделението на труда или теорията за "невидимата ръка".
"Богатството на народите" е алфата и омегата на икономическата
наука, най-всеобхватното и задълбочено изследване на същността
на икономическата система, която днес наричаме капитализъм.

от Администратор / дата: 04 юни 2019

За съжаление, изданието е с изчерпан тираж. На този етап от страна на издателството не ни е предоставена информация относно предстоящо преиздаване.

от ЦДимитров / дата: 04 юни 2019

Кога ще я имате в наличност?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

„Богатството на народите” от Адам Смит е нещо повече от велика класика в областта на икономическата теория и политическата икономика. Това е книга фундамент, която от своето публикуване в далечната 1776 г. не престава да вдъхновява и моделира нашето разбиране, осмисляне за това що е „капитализъм”.

Уникално е предусещането на Смит как „системата от естествени свободи” започва и трябва да регулира стопанството и политиката в едно развито западно общество като британското от края на XVIII в., т.е. той аргументира и става свидетел на възхода на индустриализацията, урбанизацията и всепроникващото значение на капитала.

Централно на корицата на това прекрасно българско издание на книгата, дело на издателство „Рата”, е поставена монета от един паунд – така както всичко от времето на Смит в работата на западния тип икономики се върти около парите (а не както през Средновековието изключително от владеенето на земя). А щом всичко се върти около парите, как тогава трябва да бъдат управлявани, пазени, умножавани те? „Богатството на народите” отговаря точно на подобни ключови въпроси.

Важна книга, която неминуемо ще представлява интерес за широк кръг читатели със своята актуалност на непреходна класика, ясен стил и интересни анализи.

Димо Георгиев, Хеликон Шумен