Ловецът на вампири Кн.6: Убийствен танц

Автор: Лоръл К. Хамилтън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 34

Издател ИнфоДар
Брой страници 616
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 346 грама
Размери 16x12
ISBN 9789547614666
Баркод 9789547614666
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Мъртвите й се подчиняват. Немъртвите се страхуват от нея. Анита Блейк, аниматор и ловец на вампири, живее двойствен живот – както и двойствен любовен живот, разкъсвана от любовта си към двама мъже – главния вампир и господар на града Жан Клод и върховния върколак Ричард. Но когато Анита става обект на желание – с обявена награда за главата и` , тя ще бъде принудена да извърши нещо, което никога не си е представяла – да избере между двамата... ... докато някой се опитва да я убие. Нищо ново на хоризонта, но този някой се е обърнал за помощ към експерт... дали Анита ще се изплаши? Утре, някъде, някой ще има списък с поръчкови убийства и нейното име ще фигурира в него. Поредното страшно и страстно преживяване на Анита Блейк.

от Дани / дата: 30 яну 2011

А някакви новини около 9тата книга има ли?

от Joe / дата: 26 яну 2011

Еее, жалко - и буквално, и преносно! :D

от Рони :) / дата: 25 яну 2011

Да ти кажа и твоите аргументи не са кой знае какво, все едно и също. Виждам че имаш достатъчно време за да го губиш всеки ден в безсмислени спорове, но аз имам личен живот и нямам време да се занимавам,така че adios!

от bookgirl / дата: 24 яну 2011

Харесвам поредицата, но ми прави впечатление, че авторката е изнамерила печеливша схема и я повтаря във всяка следваща книга. Вече няма изненади в сюжета, последователността на сцените е предсказуема, развоят на събитията в тях- също. Време е Хамилтън да излезе от рамките, които първоначално е поставила. Въпреки тези недостатъци, продължавам да съм фенка на Анита. Страшно харесвам чувството й за хумор и готовността да се бори за тези, които обича, да ги защитава от всичко и от всички. Друг мой любим образ от поредицата е Едуард. Направо е трепач!
А сега няколко забележки, свързани с превода и редакцията.
Първо, в българския език няма глагол "лицемеря", а "лицемернича".
Второ, не се казва "лукои", а "ликои", защото думата идва от гръцкото "ликос"- вълк.
Трето, eventually не се превежда на български като "евентуално", а като "в крайна сметка".
Четвърто, шовинист на английски значи "сексист", но в български не може да се употреби със същото значение, защото се използва в смисъла на ултракраен националист.
Пето, прочутият американски мюзикъл "Аз пея под дъжда" е пре веден в книгата като "Аз пея в дъжда". Това е същото, като да кажеш "Отнесени със вихъра" , а не "Отнесени от вихъра".
И, шесто, на гърба на книгата Анита е описана като аниматор. Добре, но вместо аниматор е трябвало да използват думичката "съживител". Иначе си представям, че героинята заработва джобни, забавлявайки с изтъркани песни, смешни танци и тъпи игри затлъстели, полупияни или заспали немски туристи на Слънчев бряг.

от Joe / дата: 24 яну 2011

Не знам дали аз се отклонявам, но още един твой коментар, при който избягаш от темата и ще взема да загубя интерес. :D Очевидно е, че по никакъв начин не можеш да защитиш въпросната бозава поредица, камо ли да отвърнеш на аргументите ми, ама поне се опитай малко бе, ..........:)

от Рони :) / дата: 23 яну 2011

Ето че пак си заел отбранителната поза. Не меля едно и също просто исках да ти покажа, че не съм неграмотна :) (не че имаше смисъл ). Интересно е какво правиш ти : четеш коментара ми отгоре-отгоре, отклоняваш се от темата и започваш да нападаш ;о Виждам че ролята на 'вълк-единак' ти харесва, макар че няма да признаеш и btw анализирането ми върви чудесно :D

от Joe / дата: 23 яну 2011

О, аз съм напълно спокоен и адски развеселен от калпавите ви и несъстоятелни "аргументи". :) Продължавайте в същия дух - само подкрепяте тезата ми.

от vil / дата: 22 яну 2011

Joe, да ти кажа, на мене ми се струва, че твоето е фенска обидчивост.наистина е тъжно, че подкрепяния така страстно и емоционално от теб автор няма добра агитка (макар, че я заслужава) ,но това не е причина за бъркоча обиди от твоя страна. Моч съвет към тебе е да се успокоиш и да си живееш живота и да оставиш и другите да живеят.Иначе пак повтарям, пиша единствено заради отношението ти, иначе книгите нито сам ги чела, нито знам дали ще го сторя...
извинявам се за правописната грешка в горния пост

от Дани / дата: 22 яну 2011

Накажете глупака с мълчание. Оставете го да си лае пък като види, че никой не му отговаря ще си млъкне и ще си се прибере в дупката си... И не само това, направо ще се изяде от яд!!!

Дано сам 9тата да излезе скоро, защото 8мата свърши много интересно.

от Joe / дата: 21 яну 2011

Трогателно е, че се опитваш да ме анализираш, но е трагично колко неадекватен е подходът ти. :) Aма продължавай да мелиш едно и също - че съм геймър, че ми харесва \"моля те\", че се държа отбранително (wtf?) и макар нито едно от тези неща не само да няма общо с истината, но и по никакъв начин да не си проличава от коментарите, важното е ти да се чувстваш доволна и спокойна, нали? Когнитивен дисоннс, FTW! :D Сега сериозно: нито един от вас не успя да даде оборващи на моите аргументи в подкрепа на блудкавата Лоръл Хамилтън, даже напротив: абсурдните ви реакции само потвърдиха мнението ми, че феновете на тоя тип \"литература\" имат не само низки страсти, но и ниски претенции. Може да се огъвате и да изливате софистика до края на света, но това няма да промени факта, че по никакъв начин не успяхте да докажете уж оправданата си, пък всъщност инфантилна теза. Наздраве.

от Рони :) / дата: 21 яну 2011

хаха, не смятам за нужно да слагам запетайки :) Все пак посланието ми е към теб, т.е не си струва, но щом толкова държиш на това./Все пак май познах, че играеш cs и много ми хареса това 'моля те', направо не мога да повярвам, че се престраши Xd. Не ти се спори, само така ти се струва :D/
Защо се държиш толкова отбранително ? Трябва да гледаш на нещата от хубавата им страна ! Don't worry be happy ;D

от Gigabit / дата: 21 яну 2011

Добре де, току-що разбрах, че тази поредица има... 19 книги! И ако това не е чист пример за човешката алчност, то незнам кое е. Не мисля, че може след петнадесетата книга, от която и да е поредица, да излезе нещо свястно, независимо кой е автора.

от Joe / дата: 21 яну 2011

Също така ми се струва, че владееш запетайките, от което писанията ти добиват особено забавен двоен смисъл. :D Нищо чудно де, нали си фенка на Анита - не се изисква особена грамотност, хаха. :)

от Рони :) / дата: 20 яну 2011

Все пак май познах че играеш cs и много ми хареса това 'моля те' направо не мога да повярвам че се престраши Xd. Не ти се спори само така ти се струва :D

от Joe / дата: 19 яну 2011

Рони, моля те, не ми казвай какво да правя. :) Иначе ми се спори, но с феновете на подобни буламачи д***тът винаги е незадоволителен, пък и като гледам какво "обсъждане" сте спретнали тук... ами, как да не ви се "радва" човек? :D

от Рони :) / дата: 18 яну 2011

Joe моля те играй си cs-а и ни остави нас момичетата да си обсъждаме книгата.И без това виждам че не ти се спори.

от Joe / дата: 16 яну 2011

vIL, за разлика от теб аз съм чел споменатите автори (включително посредствената майсторка на боза Лоръл Хамилтън), така че мнението ми е най-малкото обосновано. Твоето не е, а ако ми кажеш по-добри вампирски автори от Йон Линдквист, Ричард Леймън и ранните Стивън Кинг и Ан Райс, ще впечатлиш даже Влад Цепеш.

от vIL / дата: 16 яну 2011

Послепис : и пак по-добре да се четат книги , хубави и не толкова хубави, отколкото да оставаме неуки, та как ще различим хубаво от лошо, ако не сме чели и добри и не толкова добри книги ... а и Joe много от споменатите от теб автори съм ги разлиствала , но има и други хубави и по-хубави от тях. но не съм седнала да обиждам избора ти.

от vIL / дата: 16 яну 2011

Значи, като начало, нека приемем истината - за всеки влак си има пътници, и за всеки жанр има читатели.Изборът на всеки зависи от него самия. и от настроението му.И Joe не те знам на колко си, но много тъпо и инфантилно е да се хващаш да спориш,, особено спор, в който всеки ( фен или антифен като теб) има свое мнение и няма да го смени.Целта е човек като дойде на сайта , да се ориентира в различните мнения (ПОЗИТИВНИ И ОТРИЦАТЕЛНИ)и да реши за себе си , дали иска или не дадена книга. А ти НЕ отстояваш мнение, ти НЕ оставяш другите да имат свое.
А и преди да ме захапеш и мен , нека ти кажа, че сам си нормален човек и не сам чела книгата , а реших да пиша, защото ми ПИСНА фенове и антифенове да влизат с спорове и така да не може всеки , като попадна на книгата тук да разбере повече от някакви гнусни обиди между двете вече споменати групи

от Joe / дата: 13 яну 2011

Спорене е силно казано предвид слабия отпор, Да кажем, че си отстоявам мнението.

от Gigabit / дата: 12 яну 2011

Да, човек може да изразява мнението си, но ти спориш. Какво ти пука, че някой чете такъв вид литература, та продължаваш да се караш? И аз не харесвам автора на тази поредица, още по-малко книгите, но не съм на всяка манджа мерудия. Сериозно човек, остави ги да възхваляват каквото искат, не можеш да спориш с такива хора!

от Дани / дата: 12 яну 2011

Не съм неграмотна! Но не се правя и на дървен философ! Правя грешки, то е човешко да се греши. Имам "Покани ме да вляза", купих си я още като излезе. Хубава е, но просто повече ми харесва Лоръл Хамилтън!

И съм си много уравновесена! Просто мразя малки, гнусни злобари!

от Joe / дата: 12 яну 2011

Не съм виновен, че Дани е неграмотна и неуравновесена, нито имам вина, че Лоръл Хамилтън е посредствена. Изразих мнението си, което е свещено право на всеки посетител на сайта, пък останалото, което последва, си беше фенска обидчивост, на която нямаше как да не реагирам с терапевтичен хляб. :) Иначе си абсолютно прав, че щом те кефи нещо (no matter how fucking stupid it is), няма никакво значение какво мислят другите. Както и аз съм абсолютно прав да се възмущавам, че бездарни кифли като Шарлийз Харис имат родна агитка, а талантливи автори като Йон Линдквист остават в сянка (поне у нас; \'щото е безспорно, че \"Покани ме да вляза\" беше голям хит на Запад).

от Д.Н. / дата: 11 яну 2011

Лелеее! То е ясно, че Л.Хамилтън не е най-талантливата писателка на света, но все пак има хора, които си я харесват (като мен ) и не им пука дали е ''булевардна литература'' или не.За този...спор...,който сте го спретнали тук, просто нямам думи.Нивото на грамотност е адски ниско, а е и безсмислен.Който иска да си чете книги от друг жанр, да заповяда, но поне да не се прави на голямата работа и да не пише негативни коментари.

от Joe / дата: 06 яну 2011

Факт е, душичке неграмотна, алогична и необразована, че Едуард Кълън има повече фенове от Анита Блейк, но Лоръл Хамилтън може само да мечтае за писателска кариера като тази на споменатите от мен автори... които, бас ловя, нито си чувала, нито си чела. Noob.

от Дани / дата: 06 яну 2011

Факта е, че Хамилтън има по-вече фенове от твоите "светила" така, че е ясно кой се пука и кой не. Просто те е яд, че има хора, които харесват свястна литература. Твоето пикливо мнение никому не е нужно. За това се скрий в жалката си дупка и престани да ръсиш жлъч на всякъде! Жалък си, наистина.

от Joe / дата: 06 яну 2011

"Нямам намерение да се ядосвам..." - и да имаш, и да нямаш, факт е, че се пукаш по шевовете от нерви, калпава граматика, инфантилна аргументация и неадекватна логика. Ама то е така с феновете на тоя тип книжна гняс. LOL, I win.

от Дани / дата: 05 яну 2011

Оо, добре, че беше ти да ми го кажеш. Сега какво? Трябва да почна да те боготворя ли!?

Мразя здрач! И не харесвам всяка глупост дето излиза! Ти си заядливата мърша дето се заяжда на всичко живо! Вземи се стегни и не съм ти виновна аз, че не са ти го слагали, защото си противно мухльсало мрънкало!
Вземи вместо да се заяждаш да вземеш да прочетеш книгата, че да можеш да мрънкаш поне с основание!
Ако си толкова малоумен, че да не ти го побере главата, добре. Но не си набутвай мнението на всички!
И ако беше дори хвърлил бегъл поглед на антонацията щеше да разбереш, че между оная мърла Майер и Хамилтън няма нищо общо! Само си намираш причини да се заяждаш! Ходи си чети книжките за "големи" и ни остави нас от "брадството на олигофрените" да си четем наще!
Писна ми да се занивам с идиотизма ти! Нямам намерение да се ядосвам, заради чиста проба глупаци, без никакъв личен живот и някакви мечти, че имат нещо повече от някакво килийно образованийце получено в някоя публична тоалетна!

от Joe / дата: 05 яну 2011

Да, Дани, личи си, че си от някакво инфантилно "брадство" олигофрени, замечтани по калпави-удоволствия а ла Стефани Майер и сие малоумни бестселърови кифли; то и чалгата се харесва от масовката, но това не я прави по-малко чалга, нали така? Иначе описанието и психо-профила ми допаднаха - адекватната ти преценка е правопропорционална на обидения ти и невротичен манталитет. Сега е мой ред: бас ловя, че си наднормена и самотна пикла, която няма никаква ясна представа защо се буди сутрин. Честито!

от Дани / дата: 05 яну 2011

Аха, аз нямам култура? Я помисли пак?

Не аз съм тръгнала да опявам кой можел да пише и с какво има опит или не! Явно нямаш нищо по - интересно за правене, честно ти казвам приличаш ми на някакъв недорасъл, дебел чичка, който за да си избива комплексите седи по цял ден в нета и търси на кой и за каков да се заяжда! Вземи и порастни! Щом има пазар и фенове. Теб какво те бърка! Като не ти хареса остави другите дето имат малко по вечко акъл от теб да се радват.
Само се чудя как горката женица не разбра, че книгите ? и самата нея не я бива! Милата!
Тя сигурно ще се поболее горката ако разбере, че някъде има такъв кретен като теб дето да ? оплюва труда и да се прави на интересен.

На мен поредицата ми харесва страшно много и ме е една от любимите заедно с Брадството на черния кинжал!

от Joe / дата: 05 яну 2011

О, доста умни неща казвам, просто ти липсва култура, за да ме разбереш. Който смята Лоръл Хамилтън за нещо различно от посредствена, булевардна литература, има проблем с естетическия си вкус и мозъчния си капацитет, да не говорим, че очевидно няма опит с жанра.

от Дани / дата: 05 яну 2011

Ауе, ти като си толкова навътре в тоя жанр, що не вземеш на напишеш някоя книга и да те видим? К'во само мрънкаш като някоя инфантилна лелка? Вземи се в ръце и не бъди черна станция, всеки си има вкус, тази поредица като не е по твоя, затвори вратата от външната страна и повече не отваряй уста. И без това нищо умно не казваш.

от Joe / дата: 04 яну 2011

Поредната жанрова подигравка... Вместо да издават автори като Робърт МакКамън, Ричард Леймън, Клайв Баркър, Джо Р. Лансдейл и Йон Линдквист, се набляга на инфантилен фураж.

от Kala / дата: 04 яну 2011

По-добре късно, отколкото никога! Крайно време беше.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]