Тестове езикова култура. Разсекретени варианти от кандидатстудентската 2010 година ПУ"Паисий Хилендарски"

Автор:

Коментари: 42

Издател Контекст
Брой страници 56
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 116 грама
Размери 23x16
ISBN 9789548238281
Баркод 9789548238281
Категории Тестове, сборници, Учебна литература, Учебници

Книгата е колективен проект на Катедрата по български език в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и представлява сборник с разсекретените варианти по български език (езикова култура) за кандидатстудентската 2010 г. Тя включва тестовете от двата изпита (предварителен и редовен) за хуманитарните специалности в ПУ „Паисий Хилендарски“, както и вариантите за специалността Физическо възпитание.

Във всеки от вариантите са застъпени особеностите на правописната и пунктуационната норма на съвременния български книжовен език. Представени са и отговорите на отделните задачи, като са взети под внимание значителните промени и нововъведения, направени от Института за български език в „Нов правописен речник на българския език“ (Издателство „Хейзъл“, София, 2002 г.).

Сборникът е подходящ за всички, които се интересуват от проблемите на българския език.

от Силвия / дата: 14 ное 2011

Книжката е идеално помагало за упражнения по правопис и пунктуация за всички възрастови групи. Освен на зрелостници и кандидат-студенти, ще бъде много полезна и на учениците осмокласници, които изучават книжовноезиковите норми.

от Дани / дата: 09 ное 2011

Толкова много проблемни думи и случаи на употр*** на препинателни знаци има в тези тестове, че книжката е чудесна и при подготовката за матурата.

от Петрова / дата: 07 ное 2011

Нека кандидат-студентите решават от този сборник. Наистина ще останат много доволни. Тестовете са добре направени.

от Гергана / дата: 06 ное 2011

Препоръчвам книжката на всички кандидат-студенти, които се подготвят за кандидатстване с изпит по българскиш език в университетите в Пловдив, Благоевград, В. Търново и Бургас. Ще ви свърши добра работа за упражнения!

от Христо / дата: 05 ное 2011

Решавам тестовете по български език или както ги наричат тестове по езикова култура и съм много доволен от книжката.

от Николина Дойчева / дата: 05 ное 2011

Авторите на тестовете в този сборник са университетските преподаватели, които подготвят изпита и които в детайли познават изискванията за подготовка на кандидат-студентите. Най-добре е да се ползват тестовете на издателство "Контекст", защото те съдържат изпитните варианти от миналите години.

от АНИ / дата: 04 ное 2011

Наистина е полезен този сборник!
Поздрави за авторите и издателството!

от Мария Делчева / дата: 30 окт 2011

Тестовете ми помогнаха при подготовката за изпита по езикова култура в Пловдивския университет и ме приеха да уча Право. Наистина най-добра представа за изпита ще ви дадат книжките с разсекретените варианти.

от Митко / дата: 30 окт 2011

Книжката си е готина! Купете си я, няма да съжалявате, защото ще ви свърши добра работа за изпитите!

от Ивайло / дата: 29 окт 2011

Книжката ми е наистина полезна.
Тестовете са идеални за упражнения при подготовката за изпита.

от Лиляна Маркова / дата: 29 окт 2011

Най-удачно е кандидат-студентите с тест по езикова култура да се подготвят по тези тестове, защото ще им дадат ясна представа за нивото на трудност на изпита и какво най-често се дава.

от Петя Георгиева / дата: 28 окт 2011

Този сборник ми е много полезен :) Необходимо пособие е при подготовката за кандидатстудентските изпити!

от Дочка Стойчева / дата: 23 юли 2011

Мога да посъветвам всички бъдещи кандидат-студенти, които ще кандидатстват с изпит по български език в ПУ, да ползват основно сборниците с разсекретените тестове на "Контекст", тъй като те дават най-вярна представа за степента на трудност на изпита и думите, които най-често се дават.

от маргарита димитрова / дата: 16 юни 2011

може ли да ми пуснете нещо конкретно освен тази за Великотърновски университет по БЕЛ

от Дарина / дата: 29 май 2011

Наистина тестовете по езикова култура са много функционални и могат да се ползват не само от кандидат-студенти, но и от средношколци и зрелостници. Много ми допада книгата.

от Стоянка Цветкова / дата: 26 май 2011

Тестовете са професионално съставени и ще бъдат от голяма помощ за кандидат-студентите. Поздравявам издателството за добре направената книга.

от Вера / дата: 26 май 2011

Решавах от този сборник и на два предварителни изпита по български език имам отлични оценки. Книжката е много добра.

от Донка / дата: 25 май 2011

Полезна и хубава книга! Браво на авторския колектив и издателството!

от Влади / дата: 24 май 2011

Книжката върши много добра работа.
Идеална е за упражнения преди изпитите :)

от Жени Дончева / дата: 21 май 2011

Независимо че тестовете са направени по модела на изпитните варианти в Пловдивски университет, сборникът може да бъде универсално помагало за проверка на грамотността при ученици, зрелостници и кандидат-студенти, както и за всеки извън образователната система, които иска да бъде с висока езикова култура.

от Христина Колева / дата: 20 май 2011

Тестовете са ми много полезни. Направени са точно по изпитния модел и са идеални за самоподготовка.

от Марина / дата: 19 май 2011

Полезни и функционални тестове, подходящи за кандидат-студентите и за всички, които искат да повишат езиковата си грамотност :)

от Нина Стойкова / дата: 09 май 2011

Сборникът улеснява подготовката по български език не само за Пловдивски университет, но и за всички останали ВУЗ-ове, които провеждат подобен изпит. Книгата е направена доста добре и несъмнено има своите преимущества.

от Жоро / дата: 08 май 2011

Идеални са за тренировка преди изпита

от Силвия / дата: 08 май 2011

Тестовете в сборника са ми от много голяма полза при решаването за изпитите по български език в университета. Благодаря на хората, които са ги съставили и издали!

от Димитър Шинков / дата: 13 апр 2011

По тестовете се подготвях за предварителните изпити във Великотърновския и Бургаския свободен университет. В тестовете са дадени думите, които много често се падат на изпитите. Благодерение на този сборник кандидат-студентът може да се ориентира какво е нивото на трудност на тестовете по български език и да провери около каква оценка са неговите знания.

от Рая Сивриева / дата: 13 апр 2011

Тестовете са ми много полезни.
Сърдечно благодаря на издателството и авторския колектив!
Могат да се ползват за всички университети, където има изпит по български език, не само за Пловдивския университет.

от Дарина Христова / дата: 01 апр 2011

Добре е това, че предложените тестове могат да се ползват за кандидатстване и в други учебни заведения освен в Пловдвиския университет. Препоръчвам книгата на зрелостниците и кандидат-студентите.

от Цветелина Контева / дата: 29 мар 2011

Книжката си е супер.
Много ми помага. Ползвам и книгите с тестове по литература за 11. и 12. клас на същото издателство. Всичките им книги са много качествени.

от Лорета Цекова / дата: 28 мар 2011

Сборникът е направен много добре. Шрифтът е четивен, хартията е хубава, тестовете отговарят на изпитния формат. Препоръчвам го на всички кандидат-студенти!

от Силвия Минкова / дата: 28 мар 2011

Много ми е полезна тази книжка. Помага ми да се упражнявам чрез тестовете, които са направени от университетските преподаватели, подготвящи изпита по езикова култура.

от Десислава Динкова / дата: 22 мар 2011

Книжките с тестове по езикова култура на издателство "Контекст" са най-добрите от всичко, което се предлага на книжния пазар за този изпит. Авторите на тестовете са университетски преподаватели, които много активно се занимават с изпита. На повечето курсове за подготовка се препоръчват точно изданията на "Контекст".

от Андрея Нейкова / дата: 20 мар 2011

Много ми харесва книжката с тестове по български език.
Полезна ми е в подготовката за изпита.

от Доника / дата: 20 мар 2011

Забелязвам, че Пловдивски университет запазват едно сравнително високо ниво на трудност при изпита по езикова култура. Добре че са книжките с тестове на издателство КОНТЕКСТ, та да има къде да решаваме примерни изпитни варианти.

от Габриела Матева / дата: 19 мар 2011

Сборникът с тестове по езикова култура е много полезен за кандидат-студентите. Автори са университетските преподаватели от ПУ, които освен че подготвят изпитните тестове, водят и кандидатстудентските курсове по български език. Вече няколко учителки ми препоръчват книжките на издателство "Контекст".

от Георги / дата: 18 мар 2011

Днес ми донесоха книжката. Много е добре направена, на хубава хартия. И в нея са включени тестовете от миналогодишните изпити. Казаха ми, че освен за кандидатстване в Пловдив е подходяща за Благоевград и Бургас.

от Марио / дата: 17 мар 2011

И аз си поръчах сборника с тестове по езикова култура.
Надявам се да ми е полезен за изпита.
Няколко учителки ми го препоръчаха.

от Марина Янева / дата: 17 мар 2011

Тестовете по езикова култура са ми много полезни. Благодарение на книжката на КОНТЕКСТ добивам представа какво е нивото на трудност на изпита и какви думи най-често се дават.

от силвия чиликова / дата: 16 мар 2011

И аз решавам от книжките по езикова култура на издателство "Контекст". Полезни са за различните университети с такъв изпит.

от Мария / дата: 16 мар 2011

Това са най-добрите тестове по езикова култура. В най-точна степен отразяват нивото на трудност на кандидатстудентския изпит. Все пак са от университетските преподаватели, които подготвят изпита.

от Антонио / дата: 15 мар 2011

Купих си книжката с тестове. Зная, че е най-добре да решавам от разсекретените варианти, защото това са тестовете от изпитите и са съставени от университетските преподаватели.

от Ваня Николова / дата: 14 мар 2011

Ето че вече са издадени очакваните разсекретени изпитни варианти по български език.

Освен за кандидат-студентите в Пловдивския университет, сборникът ще бъде полезен и за кандидатстващите в Югозападния университет - Благоевград, Великотърновския университет, Шуменския и университетите в Бургас и Русе.

Успешна подготовка!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg