Мъдри приказки за деца и родители

Автор: Диана Петрова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател СофтПрес
Брой страници 112
Година на издаване 2011
Корици твърди
Език български
Тегло 416 грама
Размери 24x17
ISBN 9789546859570
Баркод 9789546859570
Категории Приказки, Литература за деца и юноши, Книги

Приказките на Диана Петрова са широк прозорец, разтворен пред погледа на детето и семейството. Те са едновременно път за спасение, първи житейски уроци и балсам за душата.

Поучителни и изпълнени с мъдрост, те отвеждат деца и родители в шарен приказен свят, в който всеки читател или слушател намира своя истина, ново прозрение и много усмивки.

"Истински, дълбоки, написани с много любов и топлота, приказките на Диана разхождат децата сред цветните приключения на съвременния свят. Някои от приказките имат изключително силно терапевтично действие."
Теодора Танева, психолог

"Приказките са близки до детското светоусещане и най-вече носят някаква поука, което ги прави не само интересни за децата, но и полезни за нас, възрастните, в опита ни да предадем опит и познание на детската душа."
Ивелина Стаменова, Фондация „Иввена”

"Книгата е интересна, вълшебна, топла и добра. Кара и деца, и възрастни да се замислят. И всяка следваща приказка е все по-увличаща!"
Ива Бонева, Изпълнителен директор, Център за приобщаващо образование

от Зорница Данаилова / дата: 03 ное 2014

б

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Авторката на „Мъдри приказки“ - Диана Петрова е родена през 1978 г. в гр. Свищов. Пише есета и стихове още като ученичка. Завършила е Английска езикова гимназия, книгоиздаване и творческо писане в СУ „Св.Климент Охридски”. Работи като преводач и редактор на художествена литература.

От 2010 година започва да се занимава с приказкотерапия. Създадените от нея приказки са събрани в тази чудесна книга и са първите такива, написани от български автор.

Те се четат, както за удоволствие от деца и възрастни, така и с терапевтична цел и се използват успешно от психолозите в: Асоциация за осиновени и осиновители, Институт по позитивна психотерапия, Център „Отворен свят“ и др.

Това са приказки създадени с много любов и познаване на детската душа. Те са ценна подкрепа за всеки родител, който търси път към сърцето на малкия човек до себе си.

Ако искате да помогнете на детето си да споделя повече с вас, да бъдете негов приятел и мъдър съветник, четете и препрочитайте заедно Мъдрите приказки за деца и родители.

Цанка Ангелова, Хеликон Бургас

Диана Петрова пише приказки съвременни деца и модерни родители, някои от тях в школата на приказкотерапията. Двете ? книги с приказки „Двойната планета“ (книга за осиновени и техните осиновители) и „Мъдри приказки“ включват истории, които се четат както с голямо удоволствие от читатели във всички възрасти, така и с терапевтични цели в няколко организации, сред които Асоциация за осиновени и осиновители, Институт по позитивна психотерапия, Фондация С-Ивенна, Център за приобщаващо образование и др. „Мъдри приказки за деца и родители“ излиза за първи път през 2011 – първата книга за приказкотерапия, създадена от български автор.