Състоянието на планетата 2011: Нововъведения, които изхранват света

Автор: Институт Уърлдуоч
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Книжен тигър
Брой страници 320
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 366 грама
Размери 23x16
ISBN
Баркод
Категории Екология, Природни и точни науки, Книги

Тазгодишното престижно издание на Института Worldwatch акцентира върху иновации в земеделието като ключ към намаляване на бедността и стабилизиране на климатичните промени...

Докладът предоставя пътеводител за повишаване на инвестициите в селското стопанство и по-ефикасни начини за облекчаване на глада и бедността в световен мащаб. Стотици нововъведения вече работещи в Африка са представени от водещи световни експерти в селското стопанство. Докладът очертава 15 доказали се високо и ниско технологични екологично устойчиви решения.

„Напредъкът, демонстриран в този доклад, ще информира правителства, политици, неправителствени организации и дарители, които се стремят да ограничат глада и бедността, осигурявайки ясен пътеводител за разширяване или възпроизвеждане на тези успехи на други места”, каза председателят на института Worldwatch, Кристофър Флавин.

„Състоянието на планетата” 2011 идва в момент, когато редица световни инициативи срещу глада и осигуряване на хранителни запаси, като програмата на администрацията на Обама „Нахрани бъдещето”, Световната програма за земеделие и безопасност на храните (GAFSP), Световната програма на Обединените нации по изхранване (WFP), Всестранната програма за развитие на земеделието в Африка (CAADP), могат да се възползват от един нов поглед към екологично устойчиви проекти, които вече работят за облекчаване на глада и бедността.

Близо половин век след зелената революция, голяма част от човечеството страда от хронично недохранване. Въпреки че инвестициите за развитие на селското стопанство от страна на правителства, международни кредитори и фондации ескалира през последните години, все още сме много далече от това, което е необходимо, за да се помогне на 925 милиона хора, които са недохранени.

„Състоянието на планетата” е ежегоден доклад на Института Worldwatch, който представя глобални екологични проблеми, устойчиво развитие, корпоративна социална отговорност и околна среда, и се издава на всички големи световни езици, а на български език от 1995 г.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]