Първият закон: Последният довод на кралете Кн.3

Автор: Джо Абъркромби
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 7

Издател Колибри
Брой страници 544
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 635 грама
Размери 0x0
ISBN 9789545299186
Баркод 9789545299186
Категории Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Kраят наближава. Но изходът на войната в Севера е все така неясен. Кралят на северняците отстоява здраво позициите си и само един човек е в състояние да го спре. Най-добрият му приятел и най-стар враг - време е Кървавия девет да се завърне у дома.
Убеден, че начинанието не си струва болката и страданието, Джизал дан Лутар е готов да се откаже от преследването на слава и почести и да се оттегли от войнишкия живот, за да заживее с любимото момиче. Любовта обаче се оказва не по-малко болезнена, а славата има онзи неприятен навик да връхлита, когато човек най-малко я очаква.
Далеч от бойното поле, в столицата на Съюза, тече друга битка. Без остриета и брони, но не по-малко жестока и кървава. Дните на бляскави кавалерийски атаки са отдавна зад гърба на началник Глокта, но за негов късмет в тази война оръжието в ръка не е от значение. С изнудване, заплахи и мъчения той е не по-малко смъртоносен.
Престолът на върховния крал на Съюза се клати. Останалият без наследници Гуслав V е на смъртно легло и над кралството надвисват нови заплахи - селячеството се бунтува, а главите на благородническите фамилии протягат алчни ръце към короната. Спасяването на света е в ръцете на Първия магус.

"Последният довод на кралете" е трета книга от трилогията "Първият закон" на Джо Абъркромби.
Британският писател затвърждава позицията си на автор, написал една от най-добрите поредици от новата вълна в жанра фентъзи. Първата книга от поредицата е "Гласът на острието", а втората - "Преди да увиснат на въжето".

от Ива К. / дата: 27 авг 2015

Книгата е много добра. Не ми хареса само на моменти развръзката на някои от сюжетните линии, видя ми се някак си попретупано, но може и на мен просто така да ми се е сторило... Края е добър (макар и отворен от все страни)

от Кирил / дата: 25 авг 2012

Ето ви анонса:

"Героите стоят на безсмислена стража над долината на Осранг и никой не знае, а и нехае, нито кой ги е поставил там, нито колко отдавна, нито защо. Под тях били погр***ни героите от старите времена, казват някои. Но сега времената са други, Северът има нов крал и нови порядки.

Дау Черния, Защитникът на Севера, човек, затрил повече народ от зимата и с репутация по-черна от тази на чумата, иска Героите на всяка цена. А той не е човек, склонен на отстъпки. Преди шест години, когато изкачи планини от трупове и преплува реки от кръв, за да седне на стола на Скарлинг, не би отстъпил и педя от Севера, няма да го направи и днес. За цял хълм и дума да не става.

Непретенциозният хълм с каменния кръг на върха е ключът към долната и пътят за Карлеон – ключът към бързото приключване на войната в Севера. Висшият съвет е нетърпелив, все пак от войната има полза до момента, в който не се намери по-евтина алтернатива. И заповедта е ясна – с всички сили към Карлеон, през долината на Осранг, покрай някакво незначително възвишение, наречено Героите.

За Бремър дан Горст не е важно колко стръмен е склонът към изкуплението на грешките от миналото – ще го изкачи какъвто е. За него не е от значение колко кръв ще пролее, пък било то и собствена, по обратния път нагоре.

За последния доблестен мъж в Севера няма път нито нагоре, нито назад. След един цял живот, прекаран в битки и сражения, той помни едно: избираш главатар, държиш се за момчетата в дузината и свършваш каквото ти е наредено – така е редно. Да удържи някакъв хълм няма да му върне пропилените младини, няма да изтрие спомените за онези, които са обратно при пръстта, но Кърнден Гушата ще постъпи както е редно.

Никой не е нито само страхливец, нито само герой – всичко зависи от това как ще се стекат обстоятелствата."

от Кирил / дата: 25 авг 2012

В грешка сте пичове.

"Герои" ще бъде издадена от Колибри. Отивате на сайта им и ще я видите в раздела "Предстоящи"

от Фентъз / дата: 25 авг 2012

Жалко, че ще е от Бард...

от глокта / дата: 08 авг 2011

Великолепна книга Едно от най-добрите фентъзитар които съм чел

от Иван / дата: 27 юли 2011

Това е края на трилогията, но има още една книга-продължение, която се казва "Герои", ще бъде издадена скоро от Бард.

от Владимир / дата: 13 юли 2011

страхотна книга!!! Но това не е края, нали?!?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Джо Абъркромби завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. С богатството и пълнокръвието на света, който изгражда, с ярките герои, смел език и майсторски развит сюжет Абъркромби е автор, който ще стои достойно в домашната библиотека до Дж. Р. Р. Мартин, Стивън Ериксън, Брандън Сандерсън.