Жулиета

Автор: Ан Фортие

Коментари: 1

Издател Бард
Брой страници 496
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 398 грама
Размери 21x14.5
ISBN 9789546552464
Баркод 9789546552464
Категории Исторически романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Легендарна любов, опасно пътуване и една неразкрита тайна...

Джули Джейкъбс наследява ключ за сейф в Сиена, който ще я отведе до старо семейно съкровище. Не след дълго е въвлечена в заплетено и опасно пътуване в историята на предшественицата си Жулиета, чиято легендарна любов към един младеж, наречен Ромео, разтърсила средновековна Сиена. Когато пътищата на Джули се кръстосват с потомците на семействата, обезсмъртени в прочутата пиеса на Шекспир с кръвната си вражда, тя ще осъзнае, че едно проклятие все още е в сила, и тя е следващата жертва. Изглежда, че единственият човек, който може да спаси Джули от съдбата й, е Ромео – но къде е той?

Изящно изтъкана и с безупречно темпо, в „Жулиета” са преплетени настоящето на Джули и средновековното минало на Жулиета.

от Неса / дата: 28 мар 2014

Нищо особено! Не е голям литературен шедьовър!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Романът „Жулиета“ е превъзходна историческа сага, която разглежда  легендарната любов между Ромео и Жулиета.

Макар описвана от много автори, тази любовна история продължава да вълнува и да е интересна.

Авторката поднася историята по нов и различен начин, като развива действието на романа паралелно и в миналото, и в настоящето. За Джули Джейкъбс, обикновено американско момиче, всичко се променя, когато получава един ключ.

Този ключ, наследство от майка й, е за сейф в Сиена - града, в който започва пътуването й назад към миналото. Защото Джули всъщност е Жулиета, потомка на рода Толомей и на онази Жулиета, чиято трагична любов към Ромео е възпял и Шекспир. Попада в много заплетени ситуации, защото враждата между двете фамилии е все още жива, а и други търсят съкровището - легендарна статуя с очи от скъпоценни камъни.

От грозящата я смърт може да я спаси само Ромео и така историята се повтаря, но без трагичния финал. Двамата влюбени успяват да избегнат ужасното проклятие, което тегне над родовете им от 600 години.

Може би наистина произходът предопределя съдбата ни!

А може би - не?

Прочетете романа и намерете вашия отговор.

Дани Петкова, Хеликон Добрич

След „Пръстенът на София“ издателство „Бард“ поднася на читателите втора книга, в която се развиват две паралелни истории. Истории, които ни пренасят назад  във времето, защото миналото е част от настоящето. Дори не можем да си представим как събития от преди стотици години, неща, случили се с нашите предци, влияят на днешния ден, а и на утрешния...

Едно ново име на литературната сцена, една стара приказна история – „Жулиета“ от Ан Фортие.

Може да ви звучи познато, но всъщност е свеж и различен поглед към класическата Шекспирова трагедия. Ромео и Жулиета – с разлика от стотици години, в съвременна и средновековна Италия – ни потапят в историята на любовта.

Ан Фортие подхожда с уважение към историческите детайли и познаване на вечните човешки чувства.

Радка Чалъкова, Хеликон Велико Търново