Моливко: Моторика за втора възрастова група на детската градина

Автор: Дарина Гълъбова

Коментари: 0

Издател Слово
Брой страници 32
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 88 грама
Размери 26.5x20
ISBN 9789544399450
Баркод 9789544399450
Категории Методика и педагогика, Педагогика, Хуманитарни науки, Книги

Развиването на моториката на детската ръка е осъзната цел от учителите в детската градина и от родителите вкъщи. Фината моторика предопределя качеството на детския живот, който налага използването на точни и координирани движения (обличане, рисуване, писане и други житейски и учебни дейности).
Книжката „Моливко. Моторика (4-5 г.)" предлага схематични упражнения за развиване на детската ръка и подготовката й за писане. Те стимулират фините движения на китката и пръстите на ръката чрез оцветяване и дорисуване на картинки и фигури, рисуване на разнообразни видове щриховки и линии (прави, начупени, вълнообразни и т.н.), повтаряне на пунктирана линия и др.
Правилната работа в книжката се основава на:
* Сътрудничество на възрастния с детето при съобщаване на целта на упражнението и правилата за изпълнението им.
* Мотивиране на дейността на детето като помощ към героите в книжката, решаване на познавателен проблем, стремеж към красиво изпълнение на рисунката и т.н.
* Много търпение, усилие и добри стимули за детето (поощрения, похвали, награди). При отлична работа в книжката оцветете звездичката в горния ъгъл на страницата. Може да изберете различни цветове за различна оценка.
* Интегративен подход при решаване на схематично-моторната и образователната задача (сравняване по вид, големина, форма, разпознаване и назоваване на разположения, сравняване на количества и моделирането им с числови фигури. Количествено и поредно броене до пет и др.).
Старателното изпълнение на упражненията ще въздейства на детското внимание, мислене, зрително-пространствена координация, въображение, наблюдателност, двигателна памет и реч. Положените системни усилия ще рефлектират положително върху умственото развитие на вашето дете.

Ключови думи: Време за книга, Вдъхновение за пролет

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]