Завръщане в Сойертън Спрингс

Автор: Анди Андрюс
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 12

Издател Skyprint
Брой страници 248
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 323 грама
Размери 21x14
ISBN 9789543900756
Баркод 9789543900756
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

В този град няма адвокати – просто никой не се нуждае от тях. Местният вестник „Часовой“ излиза веднъж седмично и всички предварително знаят какво пише в него. На това място не са чували за компютри, интернет, електронна поща, клетъчни телефони и микровълнови фурни. Липсват дори светофари, понеже няма достатъчно коли.
Добре дошли в Сойертън Спрингс!
Тук ще срещнете отново първата си любов и старите си приятели. Цветовете, ароматите и звуците ще отключат в сърцето ви носталгия по нещо почти забравено, а героите на Анди Андрюс ще ви подсетят къде все още можете да намерите най-скъпоценните неща в живота.
Насладете се на времето, прекарано в Сойертън Спрингс – нищо чудно да откриете още един град, който бихте искали да наречете свое родно място!

Най-добрият американски разказвач след Марк Твен.
Марк Лори, художник

Един съвременен „Том Сойер“.
Дейв Бари, писател, носител на „Пулицър“

Обзалагам се, че ако прочетете първата глава от тази книга на някой приятел, и двамата ще паднете от смях.
Марк Виктор Хансен, съавтор на „Пилешка супа за душата“


Който има спомени, има надежда.
неизвестен автор
Ключови думи: Вдъхновение за всеки ден

от Каролина Кралева / дата: 12 окт 2015

Тази книга няма нищо общо с историите за проницателя.
Заспивах на всяка страница. Скука! Нетипична за Анди Андрюс

от Четеца / дата: 29 фев 2012

Предишните две книги на този автор много ми допаднаха :)

от Ели / дата: 12 фев 2012

Книгата е много много зле.

от zmija / дата: 17 ное 2011

Книгата е много зле. Това е последната книга която купувам от този автор.

от Елена Панайотова, Хеликон / дата: 18 окт 2011

Към Ивана Стоянова:
Приемаме мнения и коментари, разбира се. Щом това, което последно сте написала е публикувано, не би трябвало да има проблем и със следващите Ви коментари. Пожелавам ви успех!

от Ивана Стоянова / дата: 18 окт 2011

Вече не приемате ли мнения?
Опитах се да напиша мнението си за една книга, но не се получи!
КАКВО СТАВА?

от svetlio / дата: 17 окт 2011

много зле е книжката,ама много.Не знам как е толкова продавана

от inda / дата: 30 сеп 2011

И аз съм на мнението на Владо 19.09.2011

от Симона Георгиева / дата: 29 сеп 2011

Какво означава Наличност ДА, Доставка 999 дни - че ако сега си поръчам книгата ще я получа след 2 години и половина?!

от Владо / дата: 19 сеп 2011

Бях си взел "Проницателят", повече от 50 страници не успях да се насиля да прочета. Ако и другите му книги са в такъв стил, определено не е автор, който може да ме впечатли. Малко плоски ми се струват нещата, които иска да внуши. Всеки човек би трябвало само да успее да стигне до изводите от дадени ситуации, които той прави.

Все пак въпрос на вкус, това е личното ми мнение.

от Petko Bobev / дата: 19 сеп 2011

Изключително позитивен писател на фона на заливащото ни насилие и вулгарност от масовата литература напоследък. Нямам търпение да си я купя!

от milena / дата: 13 сеп 2011

ЧАКАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Топла книга, искрена и чиста  - без да е висока проза, но отключва такива неподправени емоции като аромата на  малкия град, приятелството като въпрос на чест, бащинството  като  форма на респект, споменът като убежище и  любовта  като  детска  приумица.

Сравняват писането на Анди Андрюс с Марк Твен в тази книга – вярно е дотолкова, доколкото играе с познати образи - една ограда за боядисване е тема, помним от Том Сойер, достойна за педагогически трактат – тоест , менторът , учителят, рестрикцията – винаги присъства. Това не бива да ни плаши.

Малката общност и взаимоотношенията в нея  са обект на тази проза. Мястото, обитавано от  близки хора, сродството на душите им.  Човешки неща, изразени по прост начин.

Ако някой си въобразява, че Америка е  достъпнен МОЛ  в литературата, да бъде благодарен  -  тук ще разчете Ъруин Шоу   като “ Богат, беден” – творческата  индустрия , Стайнбек – недостижимия мит , Кен Киси – идиотщината като стереотип .  Или Джон Ъпдайк – всички  герои са пакостници, престъпници  и неудачници.

Формулата  на  качественото  комерсиално четиво  работи!

.Препоръчвам  книгата да се усвои отзад напред – българският  актьор Филип Трифонов се  “вихри” в послеслова със свой страхотен  хумористичен  текст   “ Роден без сливици” –  е , това е литература!  Тя има база за сравнение  - животът ни със “Сойертън Спрингс” , уви – не!

Людмила Еленкова, Хеликон България
Ако още не сте обикнали произведенията на Анди Андрюс, прочетете „Завръщане в Сойертън Спрингс“ и ще се пристрастите. Неизбежно ще потърсите останалите творби на автора.


Защото ще попаднете в градче, където вестникът излиза веднъж седмично и всички вече знаят какво пише в него. Това е място с характер, изпълнено с обич и спомени. Хубави спомени!


Жителите на Сойертън Спрингс с усмивка понасят последствията от грешките на възрастните си съграждани и с любов им прощават. Децата с нетърпение чакат да пораснат, за да спретнат на своите деца ужасните номера, които са научили от собствените си родители.


Малко са местата, където едно петгодишно момиченце с ангелски глас може с една коледна песен да накара дори хори, които рядко си говорят, да се усмихнат, да се хванат за ръце и да запеят с него.


Същите тези хора дават уроци на децата си толкова дискретно, че няма как да не се запомнят за цял живот.


И когато най-много са ядосани на половинките си, си дават сметка колко са богати, че не са сами.


Ще се научите да не се втренчвате в житейските си неудчи, защото така трудно ще видите важните неща.


Само харесваните стават обект на клюки и одумване от страна на местните. Те изобщо не говорят за тези, които не харесват.


Хората са с чувство за хумор и могат да организират щур купон дори на собственото си погребение. Тук с усмивка се примиряват със суровите уроци на живота. Те знаят, че не бива никога да подценяват силата на група хора, които имат мечта, подклаждана от ентусиазъм. И внимават, защото, ако не чуят как идва бедата, тя ще ги връхлети ненадейно.


Книгата ще ви убеди, че всеки, който не се вписва в общоприетите норми, може да промени света, но само ако събере смелост да го стори.


Случайно попадналите в това градче са готови да си платят, за да им забавят поръчката и да останат по-дълго в града, да прекарат повече време с неговите жители.


Може да правиш много неща, на много места, но родното място си остава едно единствено на света, най-близо до сърцето.


И може би ще си спомните своето родно място, детството, родителите си. И вероятно ще съберете смелост и ще намерите време да попътувате.

Светлана Димова, Хеликон Витоша

Анди Андрюс е роден на 22 май 1959 г. в град Бирмингам, щата Алабама.
Започва кариерата си като комедиен артист. Избран е за комик на годината с гласовете на повече от хиляда негови колеги за две последователни години. По-късно се отдава на писане. Славата идва с една от първите му книги - The Travelers Gift (на български ще излезе под заглавие "Съкровищата на пътешественика") става бестселър на "Ню Йорк Таймс" и е преведена на повече от двайсет езика. Интересен факт е, че е била отхвърлена от 51 издателства, преди да бъде издадена. Анди си спомня със смях, че си мислел: "ако след 51 отказа се отчая, никога няма да успея". Следващите му книги стават изключително популярни в цяла Америка и се превръщат в бестселъри по целия свят. Пресата го определя като "една от най-влиятелните личности на XXI век в Щатите".
Притежава изключителен ораторски талант и способност да мотивира хората. Говорил е пред огромни аудитории по молба на четирима различни американски президенти и пред ръководния състав на най-големите американски корпорации.
Води обикновен живот в Ориндж Бийч, Алабама, със съпругата си Поли, и двамата им синове. Разтоварва се, като лови риба.