Всичко започва от детството

Автор: Стела Даскалова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Сиела
Брой страници 228
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 294 грама
Размери 21x14
ISBN 9789542809876
Баркод 9789542809876
Категории Възпитание. Образование, Педагогика, Хуманитарни науки, Книги

Първото нещо, което всеки от нас иска, е децата ни да са здрави! А не си даваме сметка как самите ние ги разболяваме! Това не означава, че не ги обичаме! Но грешим от незнание и неосъзнатост! Тази книга ще те накара да се замислиш, родителю, ще ти подскаже, че ако слушаш сърцето си, ще грешиш по-малко, ще ти даде и много ценни съвети за това как да предотвратиш бъдещите проблеми на детето си, ако не бъркаш в подхода си към него в детските му години. Няма безгрешен родител! Но е хубаво, че осъзнатите родители стават все повече и си дават сметка какво огромно значение за бъдещето имат и най-малките детайли в отношението с децата ни. Ако прочетеш тази книга със сърцето си, ще си един от тях!

Мадлен Алгафари

от Бистра Николова / дата: 17 яну 2017

Книгата на Стела Даскалова "Всичко започва от детството" е безценен дар за читателите, който носи просветление и положителна енергия. Срещата с тази книга ме изпълни с благодарност за възможността, която получих, чрез нея, да вникна в дълбините на душата си и да израсна нравствено, за да бъда по-добър човек и родител!

"Всичко започва от детството" отвежда читателя на едно необикновено пътешествие едновременно: назад в детството (миналото), когато започва формирането на всеки един от нас като човек и в периода на житейска зрялост (настоящето или бъдещето), когато изградената човешка личност става въздействащ фактор в живота на своите деца и върху останалите хора, с които общува. Това пътуване е индивидуално и дълбоко душевно преживяване за всеки читател, което води до психологически катарзис на личността.

Стела Даскалова е любящ автор, който помага на своите читатели да осъзнаят положението и ролята си в житейския лабиринт, да намерят ключа към себе си и най-близките си същества. Тя дава възможност на всеки, сам за себе си, да намери обяснение за реакциите и поведението си, както и да открие генезиса на проблемите си.

"Всичко започва от детството" е книга, която не просто се чете с лекота, тя се вгражда в съзнанието на читателя и лекува разрушената душа, тъй като достига до най-фините й струни по един много нежен начин...

от Мария / дата: 13 яну 2017

Книгата е прекрасна! Така ми се иска моята собствена майка да беше прочела такава книга навремето! Колкото и добри намерения да е имала, често ме нараняваше заради неосъзнатостта си...Когато попаднах на книгата, я изчетох на един дъх и след това я дадох на десетина приятелки, които впоследствие си я купиха. Да, книгата е проникновена и задълбочена за вътрешните ни убеждения, често подсъзнателни, които стоят в основата на нашите отношения и определят доколко здрави и щастливи ще бъдат те. Първата стъпка към промяната е осъзнаването им. Следващата е самонаблюдението и съзнателните усилия за промяна на старите модели на поведение и мислене. Това е процес и не става отведнъж. Когато чета книги, подчертавам най-важното и периодично си го препрочитам. Тази книга е настолна и не е предназначена за еднократен прочит. Тя е пътеводна светлина в моменти на несигурност, съмнения и силни емоции в отношенията с децата, когато имаш нуждата някой да ти помогне отново да се "върнеш към центъра си" и вътрешната си мъдрост. За някои хора прочитането на книгата може да е необходимата първа крачка към вътрешната промяна, която да ускорят и затвърдят и с помощта на консултации със специалисти.

от Denitsa / дата: 21 мар 2016

Книгата поставя много диагнози, но не дава решения. Много от описаните неща ги откривам в себе си, но какво мога да направя. На места е твърде теоретична без никакви примери и уточнения. Иначе е задълбочено и проникновено написана.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Връзката родители – деца е древна колкото света.


Каква всъщност е тя? В какво се изразява? И каква е ролята на един родител в живота  на детето за да израсне то като силна мислеща и творческа личност и да е щастливо?


 Книгата на Стела Даскалова ни кара да се замислим над тези въпроси. Подсказва ни, че ако се вслушаме в сърцето  си ще грешим по-малко. Дава много ценни съвети за това как могат да се предотвратят бъдещи проблеми на детето, ако ние, родителите, не бъркаме в подхода си към него в детските му години. Години, които се оказват много важни за изграждането на личността.


Никой не е безгрешен, но всеки би могъл да се научи. Това е един невероятен наръчник за родители.

Павлина Тодорова, Хеликон Шумен