Твоето компетентно дете

Автор: Йеспер Юл
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Жанет-45
Брой страници 246
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 319 грама
Размери 21x14
ISBN 9786191863662
Баркод 9786191863662
Категории Възпитание. Образование, Педагогика, Хуманитарни науки, Книги

В тази полезна книга Йеспер Юл твърди, че днешното семейство се намира на важен кръстопът. Разрушителните ценности, управляващи традиционното йерархично семейство – послушание, физическо и емоционално насилие, налагане на правила, – започват да губят позиции.

И вместо тях имаме възможността да възприемем нови ценности, които произлизат от идеята, че семейството следва да се гради не на авторитарна власт или демократично потисничество, а на достойнство и взаимност между родител и дете. Децата умеят компетентно да изразяват чувствата си от самото си раждане и са готови да съдействат. Родителите са тези, които трябва да се вслушват и да се учат от децата си. А когато общуването с децата ни кара да се чувстваме недооценени, причината почти винаги е в нас. Достигнали сме до конфликт, защото не сме съумели да дадем израз на нежността и любовта си чрез изпълнено с нежност и любов поведение, нито да превърнем добрите си намерения в плодотворно взаимодействие.

Йеспер Юл е признат международен авторитет по въпросите на семейството. Като използва примери от практиката си в различни държави, неговата книга насърчава родителите да възприемат годините, посветени на отглеждането на децата, като вълнуващ период на развитие и израстване за цялото семейство.

Ключови думи: Как да учим децата да успяват, Време за семейството, Скоро ще стана майка, Успешни родители

от Ивелина Георгиева / дата: 15 май 2019

Невероятна поредица. Задължителна за родители, баби, лели и т.н. , бъдещи и настоящи! Някой толкова го е докоснала, че е сложил една звезда на всички книги на Йеспер Юл. Да- гениални са- или те докосват до болния бутон и ги отричаш, или те докосват в сърцето с истината -родителят носи отговорност за поведението и здравето на детето си със своето съществуване, поведение и отношения. Поемете отговорност за едно здраво и щастливо поколение!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Всички родители искат най-доброто за децата си. Отдадени с любов и грижа се стремят да им  дадат правилната насока в емоционалното и физическото им развитие.
Но в днешния така динамичен и променящ се свят, родителските методи , които са им наложени в тяхното детство не са актуални и губят стойността си. Съвременните деца живеят в свят, където моделите са променени, а ценностите изхождат от идеята, че семейство не се гради върху авторитарна власт, а с достойнство и взаимност между родител и дете.
Книгата на Йеспер Юл не е за консервативни родители. Тя е нещо ново, съвременно и модерно и би била ценен помощник за по-либералните в подхода си родители, които разговарят с децата си, вместо да ги назидават.
В основата на книгата стои диалогът между родители и деца, за ясните граници, за правото на децата да са на различно мнение, за мотивацията и желанията и пътя за постигане на мечтите.
Никой не желае дете, което „слуша“, нали?
Особено без право да бъде чуто „защо“.
А вашето дете има какво да каже и какво да ви научи.
Послушайте го!

Дияна Танева, Хеликон Пловдив

В книгата си “Твоето компетентно дете“ Йеспер Юл ни предлага нов подход за възпитание на деца. Авторът е международен авторитет по въпросите за възпитанието и проблемите в семейството.


В настоящето издание, Юл критикува традиционните подходи за отглеждане на деца, според които децата са бял лист, по който родителите пишат.


Напротив, в тази изключително мъдра книга, Йеспер Юл твърди, че децата са уникални от самото си раждане и всяко дете заслужава индивидуален подход и разбиране.


Всичко, което правят и казват е важно и заслужава внимание, защото това е вашето „компетентно дете“.

Теодора Накова, Хеликон Пловдив