Наръчник актуализирани разходни норми на материалите Т.1-2/ Комплект

Автор: Младен Любенов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Брой страници 2112
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 2650 грама
Размери 28x20
ISBN
Баркод
Категории Техническо-нормативни документи, Закони и нормативни документи, Право, Книги

Наръчникът е ценно помагало за техници, инженери, проектанти, инвеститори и всички други, занимаващи се със строителство.
Тук са събрани на едно място всички нормативи за материалите в строителството, които имат приложение при изпълнението на различните видове строителни и монтажни работи. Тук те са отразени в два тома и са подредени на 4 отделни части. Всички видове СМР са кодирани и приспособени за компютърно отразяване на данните. Нормативите са актуализирани към края на 2007 г.
В първия том са отразени разходните нори само за материалите, необходими за различните архитектурно-строителни работи по асортимент на изпълнение на: високо строителство, пътно, жп, хидротехническо и зелено строителство. Тук са дадени и практически указания за съставяне на количествени сметки за тях.
Във втория том ще намерите всичко само за татериалите при изпълнението на монтажните работи за: водоснабдяване иканализация, отопление в сгради, вентилация и климатични инсталации, изработка и мотаж на стоманени конструкции, монорелсови и телферни пътища, асансьори, ел.инсталации в сгради, монтаж на машини и съоръжения.
Посочена е номенклатурата на най-употребяваните матеиали при изпълението на азличните видове СМР с обозначен КОД по европейската номенклатура на PRODKOM-list и тази на НОК, подредени по азбучен ред. В табличен вид е посочена теоретичната маса на съответните материали за единица дименсия.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]