Да служим на народа. Една любовна история

Автор: Ян Лянкъ
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Рива
Преводач Радост Владимирова
Брой страници 120
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 138 грама
Размери 21x14
ISBN 9789543203901
Баркод 9789543203901
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Завладя го предчувствие за нещо, което щеше да се случи. Фитилът беше запален и вече бе късно да се угаси. Любовта го чакаше като мощен експлозив, като вече заложена под краката му мина. Проблемът не бе в това, че знаеше за съществуването й, а в съзнаването, че е заровена на пътя, който се налагаше да поеме. Бе оставил вратата полуоткрехната и през нея виждаше на вечерната светлина как врабчетата прелитаха и весело чирикаха в зеленчуковата градина. В главата му се блъскаше хаос от мисли. Не проумяваше как да избегне мината. Даваше си сметка само че е пред него и че трябва да върви напред. Най-лошото, най-ненавистното и непростимо за него бе прозрението, че щом стъпи върху нея, ще бъде завинаги опозорен и че тялото му ще се пръсне във въздуха. Но от глъбините на душата му, от мозъка на костите му или от друго тайнствено място на съществoто му се надигаше властен копнеж да мине отгоре й, безумна смелост го тласкаше към планината, където беше сигурен, че го чака див звяр.

Жената бе все така гола и неподвижна, огряна от ярката светлина. Стоеше като прекрасна и чиста нефритена фигура. Караше го да изглежда примитивен, жалък, похотлив и непристоен. Пронизващият й поглед излъчваше снизходително високомерие и подигравателна усмивка повдигаше ъгълчетата на устните й, отгдето бликна леден извор и охлади отведнъж задушния въздух в стаята.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Историята, която се разгръща в книгата на Ян Лянкъ, е поредното доказателство, че любовта идва като звяр от планината, избухва като заложена на пътя мина, без да се интересува от политическия режим, от субективните или всенародните настроения. Нейните семена покълват навсякъде и по всяко време защото човешката душа е най-благодатната почва.


Любовта между Да’уан и Лиу Лиен протича под небе от лозунги и венци на революционната кауза. А един плакат с надпис „Да служим на народа” с изрисувани върху него пет звезди, пушка, манерка и житни класове е техният таен сигнал.

Лилия Иванова, Хеликон Кюстендил