КАТ - София кръстопът на времето

Автор: Ваньо Стоевски; Бойко Беленски
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Satori
Брой страници 198
Година на издаване 2012
Корици твърди
Език български
Тегло 643 грама
Размери 21x21
ISBN 9789548501187
Баркод 9789548501187
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

През последните години се наблюдава рязко увеличаване броя на пътните превозни средства. Това е продиктувано от глобалната технологизация, необходимостта от комуникации и по-скоростно придвижване, географското разположение на страната ни и нейното приемане в Европейския съюз. Тези обстоятелства налагат компетентно, професионално и етично отношение от органите на МВР, контролиращи пътното движение и участниците в него, което трябва да бъде осъществено в рамките на закона. А за да бъдат изпълнени тези изисквания, органите на пътната полиция следва да разполагат с професионално обучени и подготвени кадри. Практиката показва, че нищо не се създава в празно пространство. Развитие има, когато съществува приемственост.
В трудното време, в което живеем, все по-ясно разбираме, че не можем да се отречем от миналото си или да загърбим всичко досега. Затова трябва честно и почтено да отдадем дължимото на постигнатото преди нас и от него да се оттласнем към бъдното.Иначе ще
се получи вакуум.
Тази книга не е катарзис, нито самоотвержена реакция за изтъкване на службите за контрол на пътното движение. Нейната цел не е да неглижира проблемите, а да утвърди присъствието на пътните полицаи във всекидневието, да даде справедлива оценка на необходимостта от тяхната дейност, да съхрани спомените а съзидателните усилия през годините за безпроблемното движение по пътищата и намаляването на жертвите в така наречената "малка война". Това е честна равносметка на постигнатото.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]