Алфа и вимпел. Спецназът на ФСБ

Автор: Пламен Григоров, Росица Тодорова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 6

Издател Распер
Брой страници 344
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 402 грама
Размери 15x22
ISBN 9789543450442
Баркод 9789543450442
Категории Гражданска защита, Военна техника, Техника, Книги

Днес светът е война. Една от най-коварните и най-лицемерните войни, които някога е водило човечеството. Времето на честта, достойнството и откритите битки отдавна е отминало. Днес докато владетелите /президентите/ на големите държави се целуват, техните министри и генерали подготвят и нанасят поредния удар върху гърба на "приятеля". Бойното поле вече е почти невидимо, но за сметка на това е огромно, както никога досега. Воюва се не само на Земята и в Космоса, а и в съзнанието на хората. Води се жестока и безмилостна война, покрита с мантията на лицемерието и привидното съгласие, разбирателство и сътрудничество.
Съществена част от тази война е т.нар.тероризъм. Преди да полетят ауаксите и ракетите, на мястото, където те ще се взривят, са пристигнали отдавна хората от спецслужбите. Пристигнали са онези все още непознати бойци-антитерористи, за които се разказват легенди и се правят вече филми, но които малцина познават и знаят. Тези мъже пишат историята мълчаливо и единствено с кръв. С тази на своите противници и със собствената си пролята кръв. Едни от най-достойните мъже в това отношение са командосите от спецназа на ФСБ - командосите от "Алфа" и "Вимпел".

от методи ангелов / дата: 08 авг 2017

Имам наблюдението, че на пазара на книги има все по-малко книги, които развиват мъжкото у мъжа, смелостта и решителността му. Распер все още поддържа огъня, но не с такава сила, както преди десетина години. В книгата подробно са описани реални специални операции на Алфа и Вимпел - разбира се, които са разсекретени, защото зная, че има и такива, които никога няма да излязат на бял свят. Но си струва всеки командос, пък и мъж, да я има в библиотеката си. Едва ли ще научим цялата истина за участието им в двете чеченски войни.

от Валерия Момчилова / дата: 15 юли 2017

Обичам този тип книги за истински мъже - може би защото такива почти липсват в нашето ежедневие. Много мои колежки се интересуват от командосите от специалните части. Книгата е изпълнена с реални документални разкази от специални операции на прочутите "Алфа" и "Вимпел", които днес се намират във ФСБ. Чудя се откъде руснаците намират толкова смелост, толкова жертвоготовност и човеколюбие, когато извършват подвизите си. Дали е само любов към родината, дали към хората изобщо? Помня онези момчета от Алфа и Вимпел, които спасяваха децата в осетинското училище №1 в Беслан. Никога няма да забравя тези герои. Но не преставам да се питам защо бяха убити толкова много спецбойци от двата отряда. Поздравления за издателството за тази наистина много мъжка книга.

от Кирил Дамянов / дата: 19 окт 2016

Едва ли има толкова задълбочено и богато на информация издание за съветско-руските Алфа и Вимпел. Отношението към тях е обективно и не е белязано от знака на пропагандата или идеологията. Има нови данни за специални операции, които вероятно сега са разсекретени. Поздрави за издателите.

от Август Хасърбасанов / дата: 07 авг 2016

От юношеската си възраст ме интересуват специалните части в различните страни, следих материалите и в списание "Командос", изчел съм и книгите на генерал Г. Зайцев - един от първите командири на прочутата "Алфа". Книгата е богата на събития, специални операции , герои. Според мене няма такава книга на българския пазар, която толкова задълбочено и детайлно да разказва за историята на тези две прочути специални части в руската Федерална служба за сигурност - "Алфа" и "Вимпел". Но е доста скъпа. Въпреки това си заслужава.

от Кирил Братованов / дата: 23 юни 2016

Книгата много ми допадна. В нея са засегнати различни периоди от историята на най-подготверите части в руската Федерална служба за сигурност - Алфа и Вимпел, в различните периоди от развитието им, но вероятно са останали и незасегнати моменти, които може и да не са разсекретени. авторите са дали максималната информация. аз като читател бях пленен от героизма и професионализма на тези командоси, с които може да се гордее всяка нация.

от Иван Механджийски / дата: 18 юни 2016

Преди да попадна на тази книга, бях чел откъслечни неща за Алфа и Вимпел, но тази книга ми помогна да вникна в кухнята на борбата с тероризма, подготовката и специалните операции на тези командоси, които неслучайно са наречени "най-добрите от най-добрите". Искаше ми се да прочета за някои задкулисни моменти в биографиите на тези подразделения, но за съжаление няма такива в книгата. Може би не са разсекретени или тези части ревниво пазят тайните си. Да се надяваме вбъдеще това да се случи. Добра е книгата.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Несигурният свят, в който живеем все повече засилва ролята на специалните подразделения. Безспорно най – известните и забулени в легенди са руските Алфа и Вимпел. Тази книга е посветена именно на тях. Разглежда тяхното създаване, подбора на техните кадри и дейността им до ден днешен. Специално внимание е обърнато на някои техни операции, влезли във военните учебници.

Красен Пенев, Хеликон Шумен