Поетика на киното

Автор: Красимир Крумов

Коментари: 1

Издател Агата-А
Брой страници 692
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 850 грама
Размери 15x21.5
ISBN 9789545400834
Баркод 9789545400834
Категории Кино, Изкуство, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 28.00 лв.

"Поетика на киното" предлага радикално нов поглед към явлението Кинематограф. Книгата представлява опит да се построи разгърната философски обоснована и практически приложима система на кинематографичното изкуство. Като оспорва доминиращата традиция на семиологическите и психологически възгледи и като отхвърля светския тип естетики, авторът разкрива извънзнаковата, ипостасна природа на кинообраза.
В тази светлина са анализирани основните кинематографични закони, похвати, кодове и изразни средства, а една обширна част е посветена на драматическия филмов разказ, на неговите елементи, величини, категории, структура и модели.
"Поетика на киното" е плод не само на дългогодишни теоретически занимания и работа със студенти, но представлява и личната равносметка на автора като сценарист и режисьор. Книгата е насочена към студенти и специалисти по кино и медии, както и към широк кръг читатели, интересуващи се от изкуство, философия, теология, естетика и хуманитаристика.

от Безата / дата: 22 дек 2012

След обстоен преглед, на пасажи, в един друг сайт, предлагам спокойно да се пропусне. Липса на последователност в мислите, както и купешкият изказ, я превръщат в квинтесенция на екзистенцията. :Д Всеки, който се е интересувал по въпроса, може да различи руските трудове. Разбира се, за да е по - пълно на места се различава и френският поглед с чилийски характер. ,)

" Кинематографистът получава достъп именно до този пластически израз на зрелищното и трябва да усвоява начините, средствата и законите, по които да го обработва, за да трансцендира Реалността."

Подходящо заключение, за подгряване на кандидат - студенти, но крайно неподходящо, за претенциите на темата !!!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg