Бизнесът на бъдещето

Автор: Ричард Брансън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател AMG Publishing
Преводач Антоанета Тошева
Брой страници 360
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 462 грама
Размери 14x21
ISBN 9789549696523
Баркод 9789549696523
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Можем ли да преосмислим живота и бизнеса си и същевременно с това да спомогнем за осъществяването на положителна промяна в света? Ричард Брансън вярва, че това е възможно и с присъщия си искрен, убедителен и мотивиращ стил представя на вниманието ни визията си за бъдещето.


“Бизнесът на бъдещето” не е книга за успешното и печелившо предприемачество, каквато бихте очаквали да бъде. Тя е много повече. В нея Ричард Брансън не просто дава идеи и съвети за успешен бизнес, а ни разкрива как от печеливш, да развием процъфтяващ бизнес, който освен това да бъде ангажиран с това да спомогне за разрешаването на сериозни и неотложни проблеми като гладната смърт и епидемиите в страните от Третия свят, глобалното затопляне, изсичането на вековни гори, замърсяването на околната среда и безработицата в световен мащаб. Традиционният бизнес и неговата единствена цел досега – печалбата, са едни от главните причинители за задълбочаването на глобалните проблеми. Дошло е времето това да се промени. И Брансън знае как. Най-доброто, което всеки предприемач трябва да направи, е да каже “Майната му!” на традиционния бизнес и да прегърне идеята за Капитализъм 24 902 – бизнеса на бъдещето. Това е бизнес моделът, който, веднъж възприет, ще донесе не само печалби, но и положителна промяна за целия свят.

Ключови думи: Ричард Брансън, Успехът им вдъхновява, Отново на работа

от Glorfindel / дата: 24 мар 2014

Я, Аксел Роуз! :D

от Иван Неделчев / дата: 24 мар 2014

Много качествено и достъпно като съдържание четиво. Препоръчвам на всички търсещи преплитането между правенето на добро и предприемачески дух - нещо почти невъзможно според БГ стандарта.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Световната икономическа криза, революциите в Близкия изток и природните катаклизми през последните няколко години доведоха до сериозни сътресения на бизнеса и преосмисляне начина по който трябва да продължи да се развива.


В „Бизнесът на бъдещето“един от световноизвестните предприемачи на нашето време Ричард Брансън показва  как времето на бизнеса основан единствено на преследване печалбата е вече история. Нужен ни е новаторски, различен бизнес насочен към социално значими каузи.


В книгата са  дадени  много примери за големи компании, малки и средни предприятия, които  търсят различни  начини за използване на ресурсите, така че да бъдат от полза и на обществото и на околната среда, в която развиват дейността си.

Марина Маринова, Хеликон Шумен

Сър Ричард Чарлз Никълъс Брансън (на английски: Richard Charles Nicholas Branson) е британски бизнесмен, филантроп, известен най-вече като собственник на конгломерата от компании „Върджин Груп“, наброяващ над 360 компании.

Сред най-успешните му бизнес начинания са звукозаписната компания „Върджин Рекърдс“, издаваща изпълнители като Майк Олдфийлд, Секс Пистълс и Симпъл Майндс, авиокомпанията „Върджин Атлантик Еъруейс“ и „Върджин Галактик“, „Върджин Мобайл“ и „Върджин Интерактив“. Най-новото му начинание е компания, която срещу достъпни суми да предлага космически пътешествия (на цена от около 200 000 щатски долара).

Личното състояние на Брансън се оценява на 4,4 милиарда британски лири.

През 1999 Брансън получава титлата 'сър' за "служба на предприемачеството".

Брансън е известен още с многобройните си полети с балон, с които поставя рекорди за най-бързо прекосяване на Атлантическия и Тихия океан с балон.