Чудомир. Юбилейно издание в 6 тома

Автор: Чудомир
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Фондация "Чудомир" - Казанлък
Година на издаване 2013
Корици твърди
Език български
Тегло 4200 грама
Размери 0x0
ISBN
Баркод
Категории Класически автори, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Чудомир е творческият псевдоним на един от най-значителните български писатели и художници - Димитър Чорбаджийски. Наричан приживе от многобройните си приятели и познати "Чудото", той е наистина неповторимо явление в културата на България.
Чудомир е изтъкнат музеен и читалищен деец, народопсихолог, краевед, преподавател по рисуване, журналист, редактор, общественик, но е уникален преди всичко с дарбите си и на писател, и на художник.
Блестящите му /повече от 2 500/ карикатури, ескизи, скици, портрети, композиции, и великолепните му хумористични разкази и фейлетони /издадени от него в пет сборника и преиздавани повече от 60 пъти/ десетилетия наред са разсмивали и ободрявали цяла България, бидейки двете страни на удивително единен и цялостен художествен свят.
Чудомир е изключително сложен, многопланов и многопластов човек и творец. Той излъчва жизнелюбие, доброта, остроумие и ведрост, но и трезв реализъм, сетивност за измеренията на трагичното, скептицизъм.
Безкраен и неизтощим хуманизъм движи перото и четката му в търсенето на българското и общочовешкото. Неговите герои са земни, жизнени и мъдри като самата Природа.
Изданието на Чудомир е пълно шесттомно с предговор от Яни Милчаков. Томовете включват жанрово разнообразни белетристика, поезия, публицистика, краеведски изследвания, сентенциозна моралистика, мемоаристика, критика, кореспонденция, живопис, карикатури.

Ключови думи: Вечната класика

от Никодим / дата: 24 юни 2015

Има ли някой, който да даде мнение освен г-н Гонгалов?

от Иван Димитров Гонгалов / дата: 10 сеп 2013

Липсват поне една четвърт от разказите. Не препоръчвам на никого да ги кпува. Наложи са да смъкна липсващите от интернет.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]