Справочник на оръжейния колекционер и любител Т.6: Шаспо, КРНКА, Бердана

Автор: Георги Маринов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Валя---М
Брой страници 152
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 259 грама
Размери 17x24
ISBN 9789549274523
Баркод 9789549274523
Категории Технически и точни науки, Техника, Книги

Настоящата книга е част от поредицата "Справочник на оръжейния колекционер и любител". Тя представлява едно естествено продължение на информацията за история на оръжието, предоставена на читателя в предишните пет тома на справочника.
Интересът към историята на пушките и карабините "Шаспо", "Крнка" и "Бердана" е обусловена от факта, че те са свързани с най-драматичните моменти от освобождението на България от турско робство през 1878 г. и отстояването на националната ни независимост през войните на възродената българска държава.
На вниманието на читателя авторът предлага материали относно създаването, особеностите в конструкцията и използването на пушките и карабините "Шаспо", "Крнка" и "Бердана". Те са събирани от различни исторически източници и са съпроводени с авторски анализи и изводи. В книгата е споделен личен опит от реставрирането на описаните оръжия, каквито има в личната оръжейна сбирка на автора.
Книгата е написана на популярен език, с цел по-лесно да бъде възприета от широкия кръг любители на оръжието. В същото време в нея се съдържат технически описания и подробности, представляващи определен интерес от музейните работници, оръжейните експерти, служителите от МВР и правораздавателната система.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]