Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)

Автор: Евгений Дайнов

Коментари: 54

Издател Millenium
Брой страници 256
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 243 грама
Размери 14x20
ISBN 9789545152139
Баркод 9789545152139
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Българската структура на властта при управлението на ГЕРБ не е основана върху закон и принципи, а върху голата сила и зависимостта от нея.
Веднъж институционализирана, голата сила има свойството да разрушава не само институциите и държавата, а - самото общество. Съвременните общества не се основават върху някакви традиционни или кланови зависимости, а върху независимостта на решенията, политическото равенство и равенството пред закона. Когато това равенство изчезне и бъде заменено с вертикалното отношение "сила-зависимост", изчезват и обществените връзки, свързващи помежду им хората, членуващи в дадено общество.
Затова произволът, стоварен върху България от ГЕРБ, заплашва да унищожи много повече от онова, което са успели преди него да направят други корумпирани или разрушителни български правителства. Те успяват, в най-добрия случай, да разнебитят държавата и/или икономиката. ГЕРБ обаче разлага самото общество - самата възможност хората да живеят заедно на дадена територия.

от Килъра с мустачките / дата: 14 мар 2014

Първата и най-силна книга срещу Управляващите.
Гражданската смелост на Дайнов беше безпрецедентна.
После взеха да му подражават много други автори и да си приписват заслуги.
Но историята помни Първия.

от Фернандо Блюм / дата: 20 дек 2013

Най-силната и честна и истинска книга за герб, не като на тодоров пасквилите.

от Диян Георгиев-Заяка / дата: 20 дек 2013

Само личността на автора ме спира. Иначе звучи интересно. Как ли съм я пропуснал?

от Сеор / дата: 10 дек 2013

Дайнов е номер 1.
Фактът че хиляда книги като неговата се появиха, само доказва откривателската му гениалност.

от Мос Аизли / дата: 09 дек 2013

Най-добрата книга за ГЕРБ. Написана и издадена по време на терора им, а не като Тодоров - след дъжд качулка.

от Милица Калчева / дата: 05 сеп 2013

Не мога да си обясня завоя на Дайнов от книги за Путинските престъпления и действията на КГБ в бившите соц републики към книги, в които слугува на същата тази мафия. България ще бъде превърната във втора диктаторска Беларус не от Бойко Борисов, а именно от Станишев и неговите кукловоди от Москва.

от Жечка / дата: 31 авг 2013

Много добра книга, в която истините намират ден след ден потвърждение в реалния ни живот...

от Твърде повърхностно / дата: 25 юли 2013

Зле е преподавано - книгата е толкова повърхностна и безлична, че се чудя защо изобщо някои се хабим да я коментираме.

от Християнин / дата: 18 юли 2013

Шедьовърът на Дайнов. Пред него всички други книги за политика са поръчкови пасквили с ясна цел - да размият истината и да въведат народа в заблуждение.

от TodorOFF / дата: 15 юли 2013

Щом такива злобни неща пишат за Дайнов противниците му рубладжии, значи наистина е написал страхотна и изобличаваща книга, от която гражданското общество и всички свободни и демократични хора у нас се нуждаят.

от Дайнов-аспирант в Института по история на БКП / дата: 13 юли 2013

Коментарът е изтрит от администратор.

от Костова / дата: 12 юли 2013

Цялата истина за управляващите. Без субективизъм.

от Шива / дата: 09 юли 2013

Политически шедьовър, написан с размах и проникновение...
Книга Камбана!

от Политолог / дата: 05 юли 2013

Най-добрата публицистика, която е излизала и ще излиза в близко време... Тодоров може само да завижда отстрани.

от кирчо / дата: 30 юни 2013

хубава книга ,ама Евгений Дайнов е от ДСб

от Комс / дата: 17 юни 2013

Не ми хареса книгата на Дайнов, поръчкова е. Най-хубавите книги за политическия ни живот и мафията в последно време ги издава Изток запад. Като книгата за Кунева, наистина ми отвори очите за много неща.

от lul / дата: 07 юни 2013

Дрън, дрън, за какво точно ви отваря очите тази книга? Че сте страшно наивни? Вярно, фенка съм на фантастиката, но тази политическа поръчка мога да определя само като блудкав брътвеж на един луд.

от Доволен / дата: 05 юни 2013

За мен книгата е полезно обобщение на целия цирк дето го гледахме последните 10 години. Добре е, че Дайнов е събрал на едно място всички факти - така няма да се забравят бързо-бързо както сме свикнали обикновено. Вярно, че повечето неща са ги писали по вестници и по телевизии, но като се подредят едно до друго и ти светва цялата картинка. Поздравления, трябва да има повече такива книги.

от Кисинджър / дата: 02 юни 2013

Слаба, скучна и спекулативна книга, написана самоцелно и някак механично. Не съм фен на ГЕРБ, ама не съм и на "Варварите".

от Много слабо! МНОГО / дата: 01 юни 2013

Този човек се титулува професор по политология. Сигурно нещо се е чалнал - в тази помия, каквато е книгата му има всичко друго, но не и сериозно изследване. Иначе, заглавието е претенциозно, но книгата е като царевична пръчица 0 схрускваш ии... нищо.

от Кристиян Вигенин / дата: 28 май 2013

Е къде видяхте лъжи? Всичко е точно. Проф. Дайнов отново показва класа и ерудиция. Обобщенията му са логични, аналогиите - колоритни и, за жалост, тъжни, а прогнозата - мрачна, но всички ние си го знаем. Няма и следа от политагитация, колкото и да се стремите да го омаскарите.
Поздравления, професоре!

от ИВА СИМОВА / дата: 27 май 2013

Политическа поръчка естествено-злобен бълвоч.

от Бестселър # 1 / дата: 27 май 2013

"Варварите" безапелационно изпревари поръчковата книга на Тодоров по продажби в Хеликон. И има защо. Народът е умен и знае какво да купува!

от Istoriq na Bylgariq / дата: 23 май 2013

Нямаше да се намесвам,но се налага да поясня-точно един от варварите,нахлули през Дунава ,забива меча си в плодородната земя с думите:"Тук ще бъде България!"Сещате се за аналогията,нали?Друг един съвременен борец с подобен замах отсича:"Тук ще отстоявам България!" Така че, корицата на книгата,с която авторът иска да излее злобата си,всъщност е една възхвала към смелия и истински борец ,нагърбил се с тежката задача да превърне останките от някогашната Аспарухова България в една съвременна законова държава.Априори благодаря за разбирането.

от . / дата: 22 май 2013

Боже! Издаването на подобни "книги" трябва да се криминализира! Точно БСП-арски стил. При тях "изразяването на лично мнение" и "свободата на словото" се изразява единствено в лъжи и внушения. Единственото, което правят е да допромиват мозъците на хората, ама то в крайна сметка това е целта...

от Скалъпен компромат. Слабичко. / дата: 21 май 2013

Наистина е много показателно, че книгата излезе точно по време на предизборната кампания. За мен това е достатъчно, за да не вярвам на нищо в нея. Четох я - скалъпен компромат. Слабичък при това.

от glas naroden,glas boji / дата: 21 май 2013

Факт е,че съществувам и не съм се затрил в тая суматоха.Доказах го на 12 май т.г. и занапред възнамерявам да се доказвам,за да отворя очите на слепите и ушите на глухите,което не е по силите на писарушките.

от До Михнев / дата: 21 май 2013

Топ 10 на книжарници „Хеликон” -книгата на Антон Тодоров е бестселър, номер едно в продажбите на най-голямата верига книжарници Хеликон. А платените плювачи на Кунева-Пръмова нека си лаят - вън от парламента са. Сега могат да окайват нещастния си живот и подлизурщината, с която мислеха, че ще излъжат за пореден път избирателите. Не се получи!

Нехудожествена литература

1. Меглена Кунева. Задкулисието на прехода – книга първа

http://lira.bg/?p=45680

от До Тако / дата: 20 май 2013

Вие гордеете ли се, че наричате великия българин Захарий Стоянов "мърляч"?
Я се замислете малко защо е писал срещу Русия? И защо Христо Ботев е писал срещу Русия - колкото статии е написал срещу турците - двойно, че и тройно повече е написал срещу Русия.
Ами Раковски?
Или Стамболов?
Да защитава Русия може само продажен червен предател, който винаги е искал България да не е самостоятелна, да не е в Европа, да купува некачествен руски газ на свръхцени и най-страшната мафия в света - руската - да го управлява от Кремъл.
Когато проумеете тези неща, ще разберете защо книгата на Дайнов е събитие на пазара и защо Дайнов единствен от всички казва истината.

от Успешен бестселър!!! / дата: 19 май 2013

Ако Ви се чете истинска, изстрадана и пълнокръвна, честна и почтена книга за последните години от живота ни, г-н Дайнов вече я е създал.
Моля, потопете се в неговия свят!

от Бялата роза / дата: 18 май 2013

Събитието на литературната сцена за 2013!

от Михнев / дата: 18 май 2013

Обвиненията към Дайнов са празни и безпочвени. Ясно личи завистта на конкуренцията, чиято пасквилна творба за Кунева е обречена на забрава след изборите. За разлика от книгата на Дайнов. Дайнов си менял позициите - не е вярно! Знае ли някой какво се случва в главите и разговорите на кукловодите от ДС и КГБ, заченали червено-синята мъгла и целия криминален преход? Естествено, че не. Дайнов използва силата на логиката и проучванията си, за да преосмисли позицията си като един смел гражданин и да поднесе прозренията си пред будните читатели. Чест му прави, че показва и заплахата от бъдеща диктатура, и то такава, която ще ни натресат именно тези, които крещяха, че ГЕРБ е най-голямата диктатура. Защото Дайнов е неподкупен и мъдър, неопетнен и винаги откровен.

от Много необективна книга! / дата: 17 май 2013

Изключително слаба и много необективна книга. Бившият аспирант в Института по история на БКП към ЦК на БКП не може да сътвори нищо, различно от обслужващ поредните му господари текст.

от Най-добрата политическа книга / дата: 16 май 2013

Хубаво е, че покрай далаверите на ГЕРБ проницателният Дайнов е разкрил много и от задкулисните мръсни игрички на БСП, ДПС и Атака... Как са се сдушили благодарение на общия си генезис от Държавна сигурност, следователно няма никакъв изход пред нас ... Друг автор на негово място би се задоволил само с критика на управляващите, но Дайнов за пореден път се афишира като мислещ, доблестен и храбър разследващ журналист!

от / дата: 11 май 2013

Това се казва книга, това се казва журналистическо разследване. Дайнов наистина си е заложил живота с тази книга, поздравления за смелостта му!

от Zamislen / дата: 05 май 2013

Интересно,когато на 12 май спечели кандидатът,който единствен досега от политиците уважаваше истински демокрацията/т.е.спокойно и джентълменски посрещаше и най-грозните и безпочвени нападки ,както в тая книга/,на колко градуса ще е обърната позицията в следващата книга на господин Дайнов?

от Отново / дата: 05 май 2013

Дайнов за пореден път показа колко е повратлив и пластичен. Само един въпрос имам по повод на тази книга - добре, кой тогава???

от Т / дата: 04 май 2013

Дайнов отново уцели в десятката.
Това е най-добрата публицистична книга в историята на най-новата българска литература.

от Todoroff / дата: 30 апр 2013

Прочетете книгтата за Кунева на Антон, това ебомбата в политиката в момента.

от Събуди се, народе! / дата: 25 апр 2013

Всеки трябва да прочете книгата на Дайнов - защото това е най-силната политическа книга за поседните 10 години.
Коментарът е редактиран от администратор.

от T.Xp. / дата: 24 апр 2013

Е,и какво значение има професията за управленческите способности?Ама че нелепо звучиш,Узунов.Особено за един от талантливите български царе в критичен момент за България,за който народът е създал песен,която и ти знаеш,за цар Самуил...

от Николай Узунов / дата: 24 апр 2013

Книгата свършва почти навсякъде рекордно бързо. Определено хората искат някой да изрази с думи прости какво се е случило в България през тези години. Надявам се скоро да се добера до книгата. Само дано не я последва съдбата на "Фашизмът". :)
Недоумявам защо хората продължават да подкрепят ГЕРБ, които "имали воля"? За какво? Те разрушиха образованието в България и всички бяхме преки свидетели на това ... С водач, който е просто пожарникар, това я очаква тази велика държава...

от Жорж Амаду / дата: 23 апр 2013

Страхотна книга, поздравления на автора за доблестта да напише истината за управляващите!

от Kolektiv za proizvodstvo na "Vero" / дата: 23 апр 2013

Сто и шестдесет души произвеждаме препарата за миене на чинии,а едвам успяваме да задоволим пазара.Завиждаме не този,който пише честичко тук,че и като"група",за таланта му да промива мозъци сам самичък.Де да можехме и ние...

от Група честни граждани / дата: 22 апр 2013

Виждаме, че червените кремълски башибозуци имат доста продажни поддръжници у нас, така че никой българин да не се сърди на незавидното си положение, защото докато ги има националните предатели, милеещи повече за чужди диктаторски режими, отколкото за собствената си страна, нищо добро няма да се случи в България.

от Владислав / дата: 22 апр 2013

На какво ли още умотворение ще успеем да се насладим предизборно. Очаквам с нетърпение!

от Радо / дата: 22 апр 2013

Дайнов се оказа една жалка и пробита червена подводница. Жал ми е за такива нещастници.

от Stefan / дата: 21 апр 2013

Дайнов,неуспешен е опитът ти чрез старателно издирените русофоби от литературния ни небосклон да събориш дори и един Иван Вазов,с неговия неподправен възторг в "Здраствуйте братушки",Дядо Иван иде",и във всеки ред от любимия на всички българи роман"Под игото".Да не говорим за други наши големи творци,живяли в най-вълнуващия обрат в живота на българите,дал им свободата след пет века робство.Както искате наричайте този обрат,но той си има своя облик не от писаниците ви ,обслужващи нечии еднодневни интереси,а от живата история,която никога не греши.

от Tako / дата: 21 апр 2013


Спорът е хубаво нещо,щото излизат наяве премълчавани неща.Ето в случая,ние русенци сме някак длъжни да поясним по-конкретно за какво иде реч.Точно заради това отношение на Джендо Джендов /Захари Стоянов/към Русия от него се отвръща приятеля му Владимир Заимов,доста негови съратници и дори тъща му-баба Тонка Обретенова.Тя не е искала дъщеря и Анастасия ,която е следвала не къде да е,а в Москва,и то с финансовата подкрепа не на кой да е,а на Евлоги Георгиев,основател на Софийския университет,да се ожени за Джендов.И е ясно защо.Ето тук е мястото да спомена мнението на баба Тонка за Захари Стоянов:"...За цял Русчук Захари е мърляч.циганин,несретник и заядлив драскач..."Така че,авторът на този "анализ" би трябвало да се позове по обширно на примерите си,като ще тълкува политика.Защото всички четем гугъл,ако не друго.А ако отворим сайтове за други видни политици от това време и за отношението им към Русия,както например това на Евлоги Георгиев и на Владо Георгиев,историческата картина се променя коренно.Явно нещата са излезли тук умишлено от контрол.

от Срамота! / дата: 21 апр 2013

Срамота! Уж претендирате, че познавате историята, а не знаете за отношението на Раковски, Захарий Стоянов, Стамболов и още редица честни българи към Русия. .Че напишете в Гугъл "Захарий Стоянов за Русия" примерно и ще видите за какво иде реч.

от Baca / дата: 20 апр 2013

Батенберг Путинков,поуспокойте се и изяснете първо за себе си нещата/които вероятно самият Вие сте засегнали в книгата/.Като ще се позовавате на казано от други личности,направете си труда да издирите съответния абзац и да ни го сервирате в скоби.Така ще сте по-безпристрастен и правдоподобен,макар и да нагазвате в отговорни води.То иначе всеки може да дърдори,плувайки по течението.Или ако не сте човек на риска,просто оставете тия"преценки"на историците.

от Батенберг / дата: 20 апр 2013

От триста години Русия е враг номер едно на България. Раковски казва: Всякога Русия ни е лъгала, Захарий Стоянов описва как даже кърждалиите са по-добри от руснаците, за комунизма и избиването на елита на нацията няма да споменавам, а в наши дни руската мафия дирижира всичко в България чрез подставените си тукашни слуги. Това казва историята, другото са предизборни партийни манипулации.

от Baca / дата: 20 апр 2013

Жалко,номер 1,много жалко.Тесногръдието те води дори дотам,да споменаваш имена на добри държавници от историята ни,без да си схванал/а/ сложността на историческия момент,или /допускам/си се вкопчил за подръчния ти исторически анализ,и...нищо друго.Много жалко,че алармираш невежеството си.От това по-лесно няма,и по-срамно.

от Путинка / дата: 20 апр 2013

Страхотна книга, отваря очите за много неща, показва задкулисните връзки на политиците ни с руската организирана престъпност посредством "услужливи" наши трибуквени сънародници от сенчестия бизнес, обесбили икономиката на България, за да обслужват путинските престъпни интереси. Слава богу, Русия е пътник, така че съвсем скоро нашите блюдолизци няма да има на кого да слугуват и ще се види, както пише Стамболов, кой от нас е патриот, кой от нас е скот.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg