Шампанско и сълзи

Автор: Добри Карабонев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 7

Издател Издателство на Международна фондация за Българско наследство
Брой страници 238
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 381 грама
Размери 17x24
ISBN
Баркод
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

"Шампанско и сълзи" е новият роман на Добри Карабонев. Авторът и този път устоява себе си. Изчистен, непретенциозен, почти телеграфен език, който владее до съвършенство, живи образи, действие и състояния, които рисува, но и тема болезнено чувствителна за всеки емигрант. Има ли по-страшно в живота на човек да напусне сигурността на семейство, дом и родина и се впусне в неизвестността на емигрантския живот? Има ли по-голямо духовно пакостничество от това да изтръгнеш сърцето си от родната среда, където и мравките са ти опора, и да го запокитиш на хиляди мили в непозната и чужда земя? Наскоро някой каза: "Емигрантството не е бягство. То е геройство." Но не всеки е роден за герой и това е темата тук - жестоката съдба на героинята не я прави герой.
С новия си роман Добри Карабонев се явява истински представител на българските писаттели-емигранти, разкрачени над океана между България и САЩ. Откъде да отстъпиш и къде да стъпиш?! Да отстъпиш от там, където си роден, където е душата и сърцето ти или от тук, където е хляба, постелята и сигурността на битието ти?! Този роман е силно въздействащ, защото е написан от тънък познавач на лицето и опакото на емигрантския живот, където често опакото е истинското му лице.

от Дария Нниколова / дата: 04 окт 2013

Кнйгата е невероятно завладяваща, със съдържание в което има място за много размисъл. Темата за българската емиграция, прониква в дълбочина , и парещо се настанява в българската литература. Тя ще става все по-примамваща за авторите. и по-точно, за такива като Добри Карабонев които са в близост с нея.

от Мимо Желев / дата: 19 сеп 2013

Обичам хубавите книги.
Тази е такава.

от Чичо Стоян / дата: 29 юни 2013

Напротив, книгата е чудесна! Прочетете я пак, но този път се опитайте да вникнете в смисъла й.

от Книгожаден / дата: 28 юни 2013

Графоманска недомислица с големи претенции.

от Станимир Кискинов / дата: 28 юни 2013

За да споделим тук нещо, по повод книга, трябва първо да я прочетем. Случайно или не, прочетох и двата романа на г-н Карабонев и намирам едно голямо израстване, което определено буди надежди. Не ни карайте да чакаме дълго авторе. Вие има какво да дадете на българската художествена литература.

от ? / дата: 22 юни 2013

Като ще тълкувате така , от кого открадна тия думи Ивана? Замислете се,господин Падалски, замислете се над дребнавството си, и то без "ха-ха-ха".

от Димо Падалски / дата: 20 юни 2013

Заглавието е откраднато от една песен на Ивана, ха-ха-ха!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]