И всичко стана луна/ твърда корица

Автор: Георги Господинов

Коментари: 8

Издател Жанет-45
Брой страници 166
Година на издаване 2018
Корици твърди
Език български
Тегло 252 грама
Размери 13x21
ISBN 9786191864256
Баркод 9786191864256
Категории Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Деветнайсет разказа, писани в последните години. Част от тях излизат първо в антологии на европейския разказ и сборници на различни езици. Сега са събрани за първи път в книга. Дванайсет години след "И други истории". Истории за любов и край, с предчувствие за чудо, както би казал Гаустин. Вгледани в лицата от последните дни, вслушани в гласовете им.

Ключови думи: Георги Господинов, Посрещаме лятото

от Администратор / дата: 30 юни 2014

към Ивона: Причината за изтриване на коментари е свързана не с изразявана в тях критика, а поради обидно или нецензурно съдържание. Част от мненията на потребителите се свеждат до негативно мнение, облечено в обидни квалификации или нецензурен език, което е и обект на администраторска намеса.

от Иван / дата: 27 юни 2014

На, да се научите за друг път! Сто пъти ви казах, че всичко ще стане луна, обаче никой не ми вярваше! :-)

от Ивона / дата: 27 юни 2014

Въпросът ми е към"администратора": Защо изтривате всяка необидна, а градивна критика? По принуда от псевдоавторитета на Господинов ли, или има някаква друга причина за това дискриминиране?
Най- вероятно и този коментар ще изтриете, та да е доволен Господинов. Но в крайна сметка един доста посредствен плагиатор преди всичко се излага пред читателите повече, отколкото ако си бе понесъл обективната критика.

от Възвисен / дата: 26 юни 2014

Четете Русков !

от Z / дата: 26 юни 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от X. / дата: 16 апр 2014

След последната страница-пълно лунно затъмнение не от това, което е избрал да каже автора, а от това, което е излязло след опита му.А наближава Гергьовден...Трябва светлина на литературния небосклон.

от Силвия / дата: 15 апр 2014

Много хубави разкази е написал Господинов.

от т / дата: 03 дек 2013

Обащиняване! И другите!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Георги Господинов е роден на 7 януари 1968 година. Завършил е българска филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Редактор на в. \"Литературен вестник\". Докторант в Института за литература при БАН. Пише поезия, проза и литературна критика.
Автор на стихосбирките - Лапидариум,1992 (Национална литературна награда за дебют Южна пролет) и Черешата на един народ, 1996 (Годишната награда на Сдружение на български писатели за най-добра книга на 1996-а година.) През 1998-а Черешата на един народ излиза във второ издание.
Първият му роман Естествен роман (1999) получава Специална награда на Националния конкурс \"Развитие\" за съвременен български роман. Второ издание – 2000 г. Романът е публикуван на сръбски в белградското издателство “Геопоетика” през септември 2001 г.
На френски “Естествен роман” излезе през януари 2002 г. в парижкото издателство “Phebus” и беше широко оценен от френскоезичната преса. Le Courrier (Женева) го нарича “машина за истории”, а Livres-Hebdo (Париж) го определя като “едновременно смешен и ерудиран, пошъл и изискан, но блестящ във всяко отношение и новаторски по форма”. Романът излиза на македонски през 2003 г. в издателство “Темплум”, Скопие.
Следва сборникът с разкази И други истории (2001). През 2003 тя излиза на френски в парижкото издателство “Arlea” под заглавие “Alphabet des Femmes”. “Остро перо и нежен поглед” – така го определя френският всекидневник “Le Nouvel Oservateur”.
Господинов е съставител (в съавторство) на книгите-мистификации: Българска христоматия (1995) и Българска антология (1998).
През 2001 г. той участва в международни литературни четения заедно с американския поет Джон Ашбъри и португалския нобелист Жозе Сарамаго в Коимбра, Португалия, както и с шотландския писател Ървин Уелш в София.
Участва в представителни антологии на българската литература на английски, немски, френски. Негови стихотворения и разкази са превеждани и публикувани в литературни периодични издания във Франция, Германия, САЩ, Унгария, Гърция, Финландия, Хърватска, Дания, Великобритания и др.
Най-новата книга на Георги Господинов е стихосбирката “Писма до Гаустин”.


Информация за Георги Господинов може да намерите още в:

www.lmda.net/din/aut_lmda.php?Id=4925

www.lelibraire.com/din/aut.php?Id=4925

http://www.bulgaria-france.net/imcult/cult.html

www.zazieweb.fr/site/fichelivre.php?num=3144

www.largeur.com/expDebat.asp?pagePos=5&debID=255

www.nouvelobs.com/articles/p1948/a12489.html

www.online.bg/kultura/my_html/2230/c-nature.htm

www./sites.estvideo.net/mediaselestat/nouveautes/livre/adulte/litterature_03_02.htm