Истинската българска история

Автор: Павел Серафимов

Коментари: 21

Издател Фабрика-за-книги
Брой страници 338
Година на издаване 2013
Корици твърди
Език български
Тегло 787 грама
Размери 16x21.5
ISBN 9789548628761
Баркод 9789548628761
Категории История на България, История, Книги

Настоящата книга цели да покаже, че официалната ни история е невярна, че е безумие да се свиваме и изчезваме тихо и че трябва отново да си възвърнем националната гордост и достойнство. Без тях всеки народ е обречен на смърт. Без гордост и достойнство няма желание нито за борба, нито за живот.
А ние имаме с какво да се гордеем. Наследници сме на героичните траки, възпети в "Илиада". Нашите деди са създателите на първата европейска цивилизация, на първата писменост. Предците ни са тези, които разпространяват организираното земеделие и скотовъдство от Балканите до Британските острови и Скандинавия. Да не забравяме и подвига на Тервел и неговите бойци, спрели страшната арабска агресия в Европа в началото на VIII век. Ние с право заслужаваме уважение и признателност, не трохи от трапезата на богатите народи.

от bozman / дата: 14 яну 2017

Димо Томов 17.12.2013: Как така траките изчезват на мига, в който Аспарух побеждава Византия в 681 г. ?
--- Ще отговоря само на Димо, който е олицетворение на хората нямащи понятие от история и самозалъгващи се с измислиците на Спароток, че пиртежават такова.
1. Траките не изчезват в този миг и изобщо никога на е са изчезвали. Те изчезват само в Червените глави на Кремълските комисари. От падането на Македонското царство до първата битка на римляните с траките има няколко години. До похода на Константин Погонат до делтата на Дунав след тази битка с бесите има над 650 г. През тези 650 години, траките тихо и кротко станаха римски граждани, г-н Томов, като с тях са се сражавали единствено бесите. Останалите тракийски племена тихо и кротко под водачеството на клановите си главатари станаха ромеи.Т.е. термина траки, който не е име на народност, се префасонира политически от римската държава в термини риемляни/ромеи, които също не са име на народност.
2. Аспарух няма НИЩО ОБЩО с битката на Константин Погонат с българите. Той никога не е минавал р. Дунав, нито има някакъв източник указващ, че е бил на юг от Дунава. Теофан Изповедник дава тези сведения и той много ясно пише с кого се бие Константин Погонат и т.н.
Поздрави.
https://Линкът е изтрит от администратор.

от МАКСИМИН ТРАКИЕЦА / дата: 23 ное 2016

Забравихте цялата история,забравихте и корените си! Забравихте за най-смелите мъже,който искаха дори и когато кръвта им изтича от раните да умрат прави и с усмивка на лицето.Забравихте и най-чистото предание на Орфей и хилядите му последователи,сред който е и Исус.А то гласи да тачиме най-много от всичко жената и че тя е най-важното нещо на планетата земя,защото е майка на децата ти,твоя майка или бъдеща майка.Забравихте езика си,който беше един за всички преди потопа! Забравихте че сте хора! Уважаеми дами и господа! Нямате право да съдите хората ,който са готови да умрат за тази кауза както са умирали предците ни за нея! А това е Павел Серафимов той не взе 1 стотинка за неговия труд,не сложи една реклама в неговият блог,а напротив плаща от собствение си джоб всичко което прави!! А знаете ли ,че до сега 1 ''Експерт'' неуспя да го обори културно с аргументи по темата! Павел един път не твърдя нещо в което не е сигурен! Хора който не го одобрявате,еми истината е ,че не сте му на нивото,а сте светлинни хилядолетия зад него!!!

от мария андреева попганчева- София / дата: 21 апр 2016

възхитена съм от този нов СПАРТАК -този път в областта на родолюбието. Искам да купя книгата му за моите внуци. Бих желала да се запознаем лично с него. Надявам се той да има някакви събеседвания с българи, които копнеят отдавна за възраждане на българското. Думите, с които завършва всяка своя статия са истинско чудо в трудното време, което преживява нашата нация. УСПЕХ В НАЧИНАНИЯТА! Аз съм секретар на "Клуб приятели на Рьорих" с 20 годишен лекториум в Руския културно-информационен център и при възможност може да се потрудим да организираме лекция или друга форма и място за среща.

от майка на петокласник / дата: 22 дек 2015

Случайно/макар да ми е известно, че няма случайности/ попаднах на тези размишления, които се д***тират тук и ми стана интересно, защото точно преди няколко седмици малкият син ми зададе такъв въпрос "Мамо, какво се случва с траките, след като "идва" хан Аспарух? Не знаех какво да му отговоря...макар да ми стана приятно, че един петокласник размишлява и следи последователността на събитията.

от Тонев / дата: 14 май 2015

Странно звучат мнения на хора , за които историята непременно се води от хора, които са имали тройчица в световно улежалото се СУ.Всички необясими и добре премълчавани артефакти в България досега напълно неизвестни и станали известни благодарение на проф Китов (RIP) и проф Овчаров са само капка в безкрайното море на българската слава. Защо цял свят споменава Спартак като трак ? Защо има такава значима тежест българската математическа наука ? Не бих се учудвал изобщо ако се окаже, че след катаклизъма на Санторин а преди това чудовищния потоп превърнал езерото Черно в море и записан в Библията е имало огромно движение - преселение на народите. Може ли да бъде това працивилизация - да, може, както сега е така модерно да се говори за откриването на Америка много преди Колумб. Ами ако и траките са имали кораби ! Поне минойците са имали много ! А египетските жреци са казали на Платон : вие , елините сте като малки деца пред мъдроста на света !

от Анонимен / дата: 25 апр 2015

България и българския народ не са християни, това е първото предателство на български лидер спрямо народа му. Никога не сме имали божества или каквато и да е религия, нито сме боготворяли нещо и някой. След всяко предателство от страна на български лидер - идва поредната пропаганда, която идва от страната, която ни е дестабилизирала с цел превземане на територия и поробване на населението.
Аз съм българин - никога не съм изпитвал нужда да боготворя нещо или някой. Никога не съм си замъглявал мислите, че нещо или някой ще въведе справедливост и ще накаже виновните за злините изляти върху български народ, вместо мен. Само българин помага на българите с чисто сърце и не иска да заграбва, изнасилва, измъчва или убива, който и да било от народа ми. Русия ни е помагала да, но и те при 2-те освобождения на България - са правили точно това с жените ни и точно това с природните ни ресурси. Няма значение, какво сме им дали, няма значение и това, че са ни освободили - просто сме заменили един поробител с друг, но този е близък до нашата култура, закони и тн начин на живот, затова се прие и тн руско, което си е българско.

Спомнете си, кога България е имала възход - КОГАТО НЕ БЯХМЕ ХРИСТИЯНИ ИЛИ МЮСЮЛМАНИ, КОГАТО НАРОДА НИ БЕШЕ ЧИСТ ПО ДУША, СЪРЦЕ И НАЧИН НА МИСЛЕНЕ. КУЛТУРАТА НИ БЕШЕ ИЗЦЯЛО БЪЛГАРСКА, НАРОДА БЕШЕ ЕДИНЕН - ВРАГОВЕТЕ НИ БЯХА РАЗМАЗВАНИ, НАРОДА НИ ЖИВЕЕШЕ В СИГУРНОСТ И НАЙ-ВЕЧЕ - Б Е З С Р А М З А М И Н А Л О Т О. НЯМАШЕ ОТ КАКВО ДА НИ Е СРАМ - ВСИЧКИ СА БИЛИ С ВИСОКО ВДИГНАТИ ГЛАВИ.

След Византийското нашествие, след ислямските варварства, след руските опити да ни направят част от тях (което е абсурдно, ние сме направили тяхната култура, а не те нашата - няма какво ме правят руснак ..това е смехотворно да се говори дори) сега след американските окупации на територията и културата ни ( дори си позволиха да пренапишат историята ни за да промият мозъците на децата ...това е повод за война, а не обикновенно престъпление, извършено отново с помощта на поредния български предател ... след всички тези престъпления извършени спрямо нас - НИЩО ЧУДНО, ЧЕ ТОДОР ЖИВКОВ ЗАТВОРИ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И САМО СЕ ТЪРГУВАШЕ С СВЕТА, БЕЗ ДА СЕ ОБЩУВА С НЕГО (с изключение на учените, които разменяха опит с Русия, Япония, Германия и тн.). Руския беше наложен за задължителен - ДА, Имаше навсякъде паметници на руски освободители - ДА, аз винаги съм подчитал тези лица на тези герои, които са дали живота си за България (по заповед от правителството им - ДА, но така или иначе - те паднаха за нас).

Уважавам Русия, харесвам руския народ ... всъщност направо си ги обичам :) ... НО, трябва да престанат с тези опити да ни причислят към Русия, това ме кара да защитя Българското в мен - намразвайки тях. За един прекрасен миг, бяхме братски народ - ДА. Всичко беше идеално - народа беше в пълна безопасност, армията силна, 0 % безработица, модерна окономика, имахме си космическа програма с Русия, произвеждахме всичко, от което има нужда един народ - 100% вътрешна икономика - богат народ :) А на тези, които ще кажат - вашето не беше качествено, колкото западните продукти, аз ще им отвърна - И България и Русия се съвземаха от 2-та световна война .... Америка не яде милиони бомби, нито даде милиони жертви - НИЕ ГИ ДАДОХМЕ. И точно когато България и Русия започнаха да си отварят очите с Япония и технологиите и - тогава всичко рухна, благодарение на Михаил Горбачов - предателя на Русия и България. Това е още една причина, България НЕ ТРЯБВА да е зависима от който и да било - рухне ли той - РУХВАМЕ И НИЕ. Само ние можем да се оправим сами ... САМИ.

Учените ни да обменят опит с световните - ДА, търговците да търгуват - НО, само на границата на България - без да влизат тук и да установяват чуждестранно влияние над народа ми - ДА. Да се възвърне силната армия на България, както беше по времето на братската дружба - ДА (Русия не построи свои военни бази, както тези американци, натовци и всякаква друга криминална паплач прикрила се с правителствени организации.

Всичко това е написано в Конституцията ни, но тези предатели след 1989-та, започнаха да променят дори нея - НЕЗАКОННО, БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА НАРОДА. Това само по себе си е доказателство за Национално предателство на всички тези престъпници, които се наричаха и наричат - български лидери, вече 26 години.

Наказанието за национално предателство винаги е било - СМЪРТ. Армия да не гледа, да не се дупи на НАТО и ЕС, които ни разграбиха природните и човешки ресурси, а да си изпълнят задълженията - Предпазване на България от външни врагове - тези тн Бг политици - до 1 са живяли в сащ, турция, израел, канада, англия и тн - върнаха се и вече НЕ бяха Българи.

Съединението Прави Силата - отнася се за българите, а чужденците ни превзеха отново с нашата мъдрост.

от благой / дата: 26 мар 2015

Защо Ломоносов ( ! ) с още двама руски и двама виенски учени въвеждат термина Византия и термина славяни в края на 18 век ? Или нашите ( българските ) учени ще отговорят ?.....

от благой / дата: 26 мар 2015

Достатъчно е руснаците да си припомнят подписа на Иван Грозни - Азъ Ивань Црь блъгаром и русем .......

от Иван Иванов / дата: 14 мар 2015

Е,дами и господа.Доста противоречиви мнения..Конкретно за Димов и Петрова.Показвате че имате увлечение по история,но не е ясно дали имате по голямо знание от господин Серафимов.Дали е завършил история или не ,това няма значение.По важно е какво носи в душата си.Това ,което притежаваме малка част от населението.Там е скрит Духа на Българина.А ,това което прави Павел,това е нещо което няма да го видите на улицата,в политиката или почти навсякъде накъдето се обърнете.Браво Павка,Радвам се ,че все още има някой като теб,които да карат хората да се гордеят че живеят на това свято място наречено България.

от Димов / дата: 20 яну 2015

Изгубих си времето и парите с тази глупост. Съжалявам. Авторът ме разочарова с празнодумствата си.

от Петрова / дата: 19 яну 2015

Четох книгата и не я намирам за нещо стойностно. Тя е пълна с известните в цял интернет фантасмагории на Павел Серафимов, който по образование няма нищо общо с история, археология или лингвистика. Просто обича да си размишлява на тема история. Не разбирам, обаче, що за наглост и самочувтствие притежава, този господин, че си позволява да се бие в гърдите и да врещи, че е единственият специалист нагърбен с мисията да ни отвори очите и да видим истинската българска история.Ще я видим, но нека я потърсим където трябва - в изводите на специалистите, сред техните открития, а не в драсканиците на този самозванец

от / дата: 30 май 2014

"Ние в Русия изпитваме чувство на голяма благодарност към България за своя литературен език, за началото на руската литература и за ония забележителни идеи, които са били провъзгласени през Симеоновия век - общочовешките идеи. Църковнославянският език, пренесен в Русия от България не само чрез книгите, но и устно - чрез богослужението, веднага става в Русия своеобразен индикатор на духовните ценности. България даде на източните славяни висшия слой на езика, "полюса на духовността", който извънредно много обогатява техните езици, давайки им нравствена сила – способност да възвисяват мисълта, понятията, представите, емоциите".

акад. Дмитрий С. Лихачов - лекция "Държава на духа" (изнесен пред Първия международен конгрес на българистите в началото на 80-те години)

от / дата: 30 май 2014

В историята връзките между причината и следствието често са премахнати, а изводите не следват фактите. Като например:

- че създадената в България християнска култура спомага за християнизирането на Киевска Русия.

- че покръстителят на Русия Св. княз Владимир приема християнството от българите.

- че първият духовен глава на Руската църква и първите руски епископи са българи.

- че митрополит Михаил Болгарин, живял в Киев някъде до края на Х в., е въвел сред новопокръстения руски народ старобългарския като богослужебен и държавно-административен език. Че е първият от общо 8 български архиереи, най-известният от които Киприян, служили като великоруски митрополити в различни периоди от време.

- или че Киприян въвежда в Русия Патриарх-Евтимиевата правописна реформа, с което преодолява опитите за налагането на католицизма в земите на Западна Русия.

от До Димитър Вучев / дата: 30 май 2014

Господине, Русия е тази, която да се приближава или отдалечава от нас, а не ние от нея. Тя може да е голяма по територия (в която има главно ледове, студове и нищо за ядене, но ние сме баща й, а не тя на нас:

1. Дали сме й азбука.
2. Дали сме й единен официален език - църковнославянския, на който и досега си изнасят черковните служби и на който, леко видоизменен, говорят в момента, въобразявайки си, че говорят на някакъв неповторим техен език.
3. Дали сме им христианството.
4. И за капак - дали сме й и първия патриарх.

Тъй че те произхождат от нас, а не ние от тях. Това е простата и много отдавна известна истина. А иначе който иска, може да казва, че произхожда от Замбия, това няма никакво значение.

от Георги Загоров / дата: 30 май 2014

Г-н Вучев,
дали случайно Ви е попадала книгата "Българите древле носили и името кимбри или кимерии". Авторът е... Георги Стойков Раковски. Да, същият Раковски. И той ли е поръчан от Западните фондации да ни отдалечи от "братята" ни руснаци?
А дали Ви е попадало произведението "Погрома на България" на Митрополит Методий (Кусев), писано точно преди 100 години. Вероятно пак е поръчка?
И като говорим за братя, дали руснаците от различните региони - Киевска Рус (Украйна), Новгород, Урал, Якутия, Камчатка и много други имат общи "братски" произход и гени? Да, всички днес говорят на руски, понеже е официален език, но общ корен ли делят? Славяни ли са? Братя ли сме с чукчите? Или само евентуално с украинците, които дори в момента не са част от Руската федерация?

от Димитър Вучев / дата: 27 май 2014

Само лъжа и пропаганда е книгата, писана е по поръчка на Западни фондации, целта е да ни отдалечи от Русия и славянските ни братя, където са корените и бъдещето на хората ни.

от Емо / дата: 27 май 2014

Ти, многоточков, как разбра, че Тангра е българският бог?

от .... / дата: 27 апр 2014

Само,заради малоумното заглавие няма да си купя тази набедена книга за ИСТИНАТА!
Поредният,който отрече Божеството на българите, Тангра!
Но Бог вижда, авторе!

от Stanimir / дата: 04 апр 2014

Браво Павка! Благодаря за книгата!

от Даниел К / дата: 11 фев 2014

Книгата е изключително и увлекателно четиво! Трябва да се прочете!

от Димо Томов / дата: 17 дек 2013

За всеки осъзнат Българин, който си задава въпроси, въпреки промиването и пресяване на информация от страна на "официалната" исторография.
Как така траките изчезват на мига, в който Аспарух побеждава Византия в 681 г. ? (официалното твърдение във всички учебници по История). ИЛИ ИМА скрита истина!
Дали Плиска и Преслав са строени през 4 век, по времето на Константин Велики, или че Плиска и Преслав са строени през Средновековиет (официалното твърдение във всички учебници по История).
Също и много други неудобни въпроси.
От същият автор можете да разберете кой и защо прекръсти Изсточната римска империя на Византия.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg