Измама

Автор: Мартин Ралчевски

Коментари: 16

Издател Сиела
Брой страници 304
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 270 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542813934
Баркод 9789542813934
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

"Измама" е петият роман на Мартин Ралчевски. С него авторът се утвърждава като писател. Роден е през 1974 г. Завършва теология и география в СУ "Св. Климент Охридски". По настоящем живее в Англия. Неговите романи "Безкрайна нощ", "Горски дух", Полубогиня" и "30 паунда" се четат със стаен дъх, събуждайки много размисли, насочени преди всичко към собственото ни Аз.

от Петя / дата: 04 апр 2015

За мен това е най-добрата книга на Мартин. Всеки свещеник в България трябва да я прочете.

от Иван / дата: 14 авг 2014

В книгата живота и смъртта са силно застъпени, а така също и изборът. Описани са много истории, интересно ми е кой са по действителен случай и кой не. Доста често има примери от османското робство, които са съкрушителни. Например историята на дедите на Киро Пешев. А по-късно и неговата реакцията на гей парада в София.

от СЕСА / дата: 10 юни 2014

Като цяло забелязвам ,че след всеки роман Мартин пише по-добре, като стил,дължина на изреченията,пряка реч,ретроспекция и пр., но наистина е много пунктоален,както каза един тв.водещ май.Той във всеки роман иска да сподели с читателя всичко което знае, без значение дали допринася за пълнотата на конкретната фабула, мисля че това е добро, но и, че не винаги трябва да се прави. Разбирам ,че романа е сериозен, психологически - за битката в съзнанието, но въпреки това мисля, че този момент беше малко разводнен, за сметка на финала, който беше кратък. Просто контраста беше очевиден. Иначе смятам, че практиката казва своето и, че Мартин става и ще става все по-добър писател, разбира се за определен кръг читатели. За мен лично се оказва ,че в книгите му липсва оригиналното тънко чувство за хумор, което винаги ме е въодушевявало при четене.Това разбира се е само моето мнение и със сигурност не съвпада с това на много други, които знам, че намират в книгите му вяра и надежда.

от Ангелов / дата: 11 май 2014

Прекрасна е ИЗМАМАТА!... как звучи само.
Много съм благодарен за тази книга!!!
А отеца в романа истински образ ли е? Знае ли някой?

от Статул / дата: 26 апр 2014

Вижте откъс от романа и се научете как да пишете! Да оставим проблема за кавичките вместо тирета, но ще видите как Ралчевски подпря притеснения си до припадък герой до едно дърво, който в този момент започна да си спомня една легенда, та се самозабрави!
Ето ви линка:
http://Линкът е изтрит от администратор.

от Мариана / дата: 15 апр 2014

Искам да кажа, че най-сетне намерих време и прочетох романа, браво, хареса ми много, още повече, че самата аз преди време бях изпаднала в подобна на описаната ситуация и много добре знам пред какво са били изправени тези хора. Мартин е разработил темата по най-прекрасния начин и от малко по-различна точка. Благодаря за удоволствието, което ми достави. Нещата които преживях, докато четях, наистина са олицетворение на силата на човешкия дух и вяра.

от Х.Благоев / дата: 07 апр 2014

Всички книги отричащи безспорни идеалистични достояния на цивилизацията ни като комунистическата идеология и желанието за равенство и братство на хората са мракобеснически прозападни пропагандни пасквили.

от Мариела / дата: 07 апр 2014

Чета отзивите, за да се ориентирам каква книга да си купя, но специално тази и да ми я дават без пари, не бих я взела. Не искам "Цял ден да не мога да се успокоя !" Да съм потресена, да плача и ридая.А пък и доколкото разбирам, тази "напипана в романа много реална тема" е също така и много банална, експлоатирана от медиите до втръсване.
Цитатите в кавички са от чувствителния г-н Вълев.

от Таня / дата: 03 фев 2014

Много ми хареса тази реалистична гледна точка към емигрантството в книгата и митът за хубавия живот, който очаква заминалия за чужбина българин.
Аз също бях мислила за напускане на България, но сърцето ясно ми казваше, че трябва да си остана тук.

от Пламен Павлов / дата: 07 яну 2014

Романът "Измама" на Мартин Ралчевски ще бъде представен от писателя Калин Терзийски в предаването "Час по България" на тв СКАТ на 10 януари 2014 г. /петък/ от 21.00 ч.

от Мима Личева / дата: 05 яну 2014

Романите на писателя Мартин Ралчевски докосват дълбоко сърцето, което не може да остане безразлично към съвършената Божия любов.
В тях има изобилна храна и за зрящи, и за незрящи. Също като нашият благ Спасител той разказва истории, които разпукват канарата на душата ни, за да потекат реки от жива вода.
Новият му роман "Измама" е истински катарзис за човешкото сърце, което се нуждае от покайни сълзи, за да види светлината.
Нека Бог го вдъхновява и в бъдещите му романи, които очакваме с нетърпение.

от Джони Беров / дата: 07 дек 2013

Но не суха история, а майсторски разказана. Ралчевски е страхотен. От известно време само хубави български книги излизат в Сиела. Едно време не беше така. Пускаха се графоманщини. Сега вече има подбор, има автори, има класа.

от Maрия / дата: 04 дек 2013

Това не е книга но жива история. Прекрасна и потресаваща.

от Вълев / дата: 27 ное 2013

Цял ден не мога да се успокоя! Просто съм потресен! Надмина очакванията ми ! Просто трудно намирам думи да изразя възхищението си от това, което прочетох! Няма как да преценя, кое е истина и кое е художествен похват, но имам чувството, че всичко е една жестока реалност. Помня, че Мартин спомена в едно от интервютата си, че за 2013 г. у нас има регистрирани много самоубийства, но днес в новините съобщиха, че от началото на тази година, статистиката сочи за около 3 000 (три хиляди) опита за самоубийства, без да посочват успелите да го сторят ! В "Часът на Милен Цветков" днес това беше ТЕМАТА на предаването! Жестока истина! Не знам как, но наистина е напипана в романа много реална тема! Пожелавам му, от сърце, нови творчески успехи.

от Дет / дата: 25 ное 2013


Чете човек и се пита защо е било всичко това?
Погубваш душата си за цяла една вечност, оставяш детето си сираче, съпругата си сама, обричаш ги на страдание...
В името на какво?
Нямам предвид измамата на застрахователната компания, а измамата на тъмнината, която погубва душите ни, внушавайки ни своите лъжливи мотиви за благородство, за мъжество, геройство и жертвоготовност в името на любовта към някого или нещо възвишено в нашите очи.

от Златева / дата: 23 ное 2013

Наистина и новата книга на Ралчевски се чете на един дъх - със смирено сърце...
С тази книга не само се утвърждава като писател, но и като изключителен ПСИХОЛОГ.
Винаги са ме впечатлявали много книгите му и винаги съм си задавала въпроса за себе си: какво бих направила аз, ако имах тези проблеми?...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Мартин Ралчевски е роден в София през 1974 г. Той е богослов по образование и писател по призвание. Живее в Англия, но България и православието са първостепенни за него. Заради различния му поглед върху световните събития визитите му в родината предизвикват винаги журналистически и читателски интерес.

Книгите му са изключително автентични и емоционални. Сред тях се нареждат „Безкрайна нощ“, „Горски дух“, „Полубогиня“, „30 паунда“, „Измама“ и „Емигрант“. Някои от тях са преведени на английски и немски език.

„Антихрист“ е седмата книга на Мартин Ралчевски.