Повикът на щастливата случайност

Автор: Станислава Кара
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 28

Издател Сиела
Брой страници 130
Година на издаване 2014
Език български
Тегло 172 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542814405
Баркод 9789542814405
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Станислава Кара е журналист и писател. Дебютният й роман "Фалшът е начин на мислене" е приключенска история, посветена на страстта й към пътешествията и изкуството, а втората й книга разглежда женските взаимоотношения. Авторката обича да разказва за хора, сред които може да е всеки от нас и животът я среща с такива, които няма как да останат незабелязани. Само за една година авторката стъпва на четири континента и документира близките си срещи с холивудските легенди Кевин Спейси, Уилям Дефо и Том Харди. Връзката й с киното и телевизията датира от както се помни, а нейната стихия - екранът, в какъвто и да е размер, ще бъде герой в третия й роман.
Навършването на трийсет години е стряскащо събитие за всяка жена, особено когато тя се чувства неудовлетворена от живота си до този момент и живее в огромен град като Лондон. Вероника е с неясна кариера, многократно разбивано сърце и празна банкова сметка. Отчаяно иска да промени живота си, но не знае как. Един ден тя прекрачва прага на магазинчето на щастливата случайност и разбира за "огледалните неврони", с помощта на които може да направи хората щастливи. След среща с любимите й приятелки се впуска в приключение с много емоции, странни хора, приказни дестинации.

от Любо / дата: 13 авг 2014

Ужасно скучна книга, жалко за изяканата гора.

от Кристина / дата: 11 авг 2014

Не си правете труда да я четете, освен ако не харесвате повествование тип "много сме готини, много сме забавни и може и да изглеждаме смотани, но знаем как да се напием и да водим посредствени диалози. Също така умеем да вадим информация от уикипедия и да пълним страници в книгите си с нея".
Бих препоръчала на авторката да се съсредоточи в други позьорски поприща, тъй като писането не й се удава.

от Kepa / дата: 07 авг 2014

Е, прочетох книгата. Питам се защо не открих нещо поне малко заинтригуващо поне лично за мен? Дали защото не умея да гледам между редовете, или защото нямам тревистозелени очи?

от Леголас БГ / дата: 07 авг 2014

Даже не бих нарекъл този пасквил "книга". Тежък изказ, безинтересна фабула, липса на композиция, скучна и претенциозна. Има някои случайни култови фрази, резултат от незнанието на авторката на родния й език. Например "лобно място на гейове" е суперяк лаф.

от Георги Жилов / дата: 06 мар 2014

Понеже попаднах на всички тези коментари преди няколко дни и ми направи изключително впечатление "хоровото" мнение на коментирашите, че книгата не струва и затова реших и аз да кажа какво мисля по този въпрос. Няколко поредни дни ходих до Кафе Книжарница "Сиела" и вземах да чета "Повикът на шастливата случайност". Днес приключих с четивото. И аз си мисля, че тегаво се развивата действията в него, но бях длъжен да стигна до края за да бъда обективен.
Има известни литературни зрънца в книгата, но плявата е прекалено много... В никакъв случай не искам да влизам в ролята на критик, но определено има какво да се желае, говоря от позицията на читател.

от Кон с тревисто зелени очи / дата: 23 фев 2014

Не съм очаквала че някои хора трябва да падат толкова ниско в завистта и злобата си.
Станислава е много талантлива. Трябва да си слепец да не го видиш.
Пише много интересно и вдъхновяващо. Цялата книга е бисер до бисер.
Сигурна съм че критиците на авторката са харесали книгата но не смеят да я похвалят за да не подронят продажбите на собствените си книги. Друг мотив не виждам да имат защото професионално се изказват за литературата и имат дар слово.

от Димчо / дата: 16 фев 2014

Аз съм човек на 57 г. Живял много , виждал много! Това което прочетох в книгата - смешно е! Извинявам се но аз талант не виждам!

от Мартин / дата: 14 фев 2014

Много жалко опитвате се да наложите някои като талант!А вие сами знаете , че не е ! ПРОСТО ИМА ПАРИ И ВЪЗМОЖНОСТИ, КОИТО Е ПРАВЯТ ДОБЪР ПИСАТЕЛ ЛИ? ЕДВАЛИ!

от !!! / дата: 14 фев 2014

Ако е талант, да го наложиш, ама НЕ Е. Не се опитвайте да си пробутвате бездарните писачи!

от Зайчето Хепи / дата: 14 фев 2014

Книгата е страхотна. Просто в България е трудно да се наложи нов талант и дежурните хулители веднага погват всеки новопоявил се талант. По същия начин хулеха първите публикации на Георги Господинов и Милен Русков. Наричаха ги графомани, некадърници и какво ли още не. Но после Жанет 45 ги взе под могъщото си крило и започна да ги лансира навсякъде, да им осигурява награди и да ги брани като орлица. Те, естествено, го заслужаваха. Но и много други автори го заслужават. Като Станислава например. Дайте й шанс, тя е истински творец.

от Миро / дата: 14 фев 2014

Книгата е под всякаква критика...!!!!!

от ? / дата: 13 фев 2014

Имам съвсем конкретен , почти незабележим въпрос сред бушуващия водопад от умствени възможности на " литературоведа" под коментар номер 9: думата " неграмотници" в единствено число "неграмотник" ли е? Щото ако е така, ами че и аз съм един неграмотник, щом не ми допадна въпросната творческа претенция.

от Ралица / дата: 13 фев 2014

В момента чета книгата, но нещо не ме грабна . Надявам се докрая да не е така!

от Димитър / дата: 12 фев 2014

Книгата не струва!

от Редколегия Магия / дата: 12 фев 2014

Чудесна книга! От всяка страница и ред струи талант, дарба...
Интересна, оригинална, дълбока, прочувствена, интригуваща, запленяваща...
Малко са думите, беден е речникът за да опише всички качества на тази книга.
Ако писателите са като звезди, Станислава Кара е Слънцето в нашата слънчева система.

от Даниела / дата: 12 фев 2014

Личните имена се пишат с главна буква.
Има препинателни знаци от сорта на точки, запетайки и тем подобни. Дали си струва да изказваме мнение за качествата на дадено литературно произведение и имаме ли право на това, предвид собствените ни...качества..?
Тези, а и някои други въпроси трябва да си зададем, нали така, мили Силвия и Елена.
Горещо препоръчвам "Кратка българска граматика" - Скорпио - цена 4,99 лв. - струва си ;-)

от огнян / дата: 12 фев 2014

Определено книгата е под всякаква критика.....

от Вера / дата: 11 фев 2014

Уважаеми литературоведе, сега разбирам защо толкова ненавиждах литературната критика като ученичка. Може би точно защото "специалисти" като вас ни натрапваха бездарници. Тук изобщо не става дума за завист. Авторката изглеждаше много интересна личност, пътувала из цял свят, затова и си направих труда да зачета книгата. Останах много разочарована. Как точно ме ощетява "славата" на тази "писателка"? Какъв личен елемент виждате тук? Просто книгата е посредствена. И абсолютно гарантирам, че ако остане в аналите на българската литература, то ще е само като пример как не трябва да се пише.

от силвия / дата: 11 фев 2014

Винаги съм си мислила , че българина е прост човек но чак до там не.... каква злоба какви пет лева аз дори не познавам писателката тук не става въпрос за женски проблем а за книгата която тя е написала споделих че не ми харесва и както сам виждате мнението не е само мое. Как може така да обиждате българските писатели те ако и малко не приличат на неа наистина съм много разочарована какви хора имма добре че не ви познавам и вас!

от Литературовед по душа и професия / дата: 10 фев 2014

Завистта и злобата към авторката подтикват разни неграмотници и нереализирани графомани да отправят нападки и хули към тази невероятна книга. Не е нужно да си Достоевски, за да разбереш още след първите десетина страници, че имаш пред себе си завършен писател с много силен талант, работил съвестно над себе си и изградил уникален стил и забележително повествувание. Не са много книгите от последните години, успели да го постигнат. Станислава е бъдещ класик, който ще стои редом с Вазов, Йовков, Димов, Талев, Хайтов, Дончев, Караславов и Алек Попов.

от силвия / дата: 10 фев 2014

Може би си прав не е нужно само време и пари трябва и малко талант!

от до Силвия / дата: 10 фев 2014

Защо да си губим времето с посредствени книги, когато има толкова добри книги на пазара? "Не е толкова зле" не е достатъчно, за да вложиш време и пари в една книга.

от силвия / дата: 10 фев 2014

Не е толково зле може и по лошо

от иван / дата: 10 фев 2014

Прочетах книгата случаино, за съжаление и на мен както на всички останали не е мои стил!!!

от Вера / дата: 10 фев 2014

Много елементарна книга. Има интересни идеи, но те са повърхностно развити. Стилът също е елементарен.

от елена / дата: 09 фев 2014

Прочетах книгата и да ви кажа чесно не ми хареса мисля че не е от наи добрите

от Станислава / дата: 17 яну 2014

Книгата е чудесна, пак прочетете я и помислете над прочетеното. Критиката вече се изказа ласкаво за нея.

от Коко / дата: 10 яну 2014

Извинявам се, ама това е проста и глупава книга. Попадна ми в ръцете случайно и се дивих как е възможно да има толкова повърхностно четиво...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]