Разузнаването в международните отношения

Автор: Бончо Асенов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател ВСУ "Черноризец Храбър"
Брой страници 384
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 501 грама
Размери 14.5x21.5
ISBN 9789547156043
Баркод 9789547156043
Категории Учебна литература за висши учебни заведения, Учебна литература, Учебници

Новото в книгата на Бончо Асенов е, че теорията и историята на разузнаването са разгледани през призмата на тяхната връзка с международните отношения - като система и дейност, оказващи определено въздействие върху тях. И конкретно - че националната сигурност на България все повече се обвързва и е в зависимост от регионалната и световна сигурност и нашата страна, като субект на международните отношения, трябва да провежда най-рационалната външна политика, осигуряваща защитата на националните й интереси.
Книгата е предназначена за специалисти и експерти по националната сигурност, за научни работници и преподаватели, за обучението на студенти, особено в областта на "Международните отношения", както и за широк кръг читатели, проявяващи интерес към тези проблеми

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Професор, д-р, о.з. подполк. Бончо Асенов е роден през 1946 г. в Перник. Завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". От 1970 до 1981 г. работи в контраразузнаването на МВР. До 1992 г. е преподавател във Висшия институт на МВР. През 1987 г. е хабилитиран за доцент по специалността Защита на сигурността. Понастоящем е професор във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", където преподава по Теория на разузнаването и контраразузнаването. Чете лекции в Нов български университет по Разузнаване и международни отношения. Има издадени 14 книги по проблеми на сигурността и религията. Настоящата книга е тематично продължение на "Теория на разузнаването" (2002 г., в съавторство), "Български ловци на шпиони" (2001 г.) и "Разузнаването от древността до наши дни" (2003 г.).