Забранено за чувствителни

Автор: Николай Рангелов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 96

Издател Паралакс
Брой страници 132
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 175 грама
Размери 14x20
ISBN 9789548119214
Баркод 9789548119214
Категории Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Николай Рангелов е автор на шест приключенски и научно-фантастични книги. В случая се представя със съвременна повест и исторически разкази, в които действието ни сблъсква с абсурда на времето, в което живеем. Верен на принципите си да изгражда динамични сюжети, авторът ни поднася интересно четиво с внезапни обрати и неподозирани решения на сложни житейски ситуации.

от Най-верната почитателка. / дата: 09 мар 2017

Честит рожден ден г-н Рангелов !. Нека пребъде творчеството Ви, като светъл полъх в трудното ни и не-леко съвремие. Желая ви най-вече здраве, другото си го имате.

от Истински Фен / дата: 09 дек 2016

Най-добрата книга на нашето съвремие.

от Почитателка / дата: 09 мар 2016

Честит рожден ден , г-н Рангелов, желая ви още много години работа, творчески успехи и да ни радвате с книги като тази !

от Фенове на книгата / дата: 03 мар 2016

Честит празник българи ! Тази книга е един добър подарък за България!

от Фен / дата: 04 фев 2016

По-добре не би могло да бъде казано : "Забранено за чувствителни"

от Конспиратор / дата: 21 яну 2016

На черния фон и сивото изглежда бяло. Но тук просто заслепява.
Като замръзналия сняг!

от Зарев / дата: 15 авг 2015

Добре написана книга , от автор ,който ни смайва с разностранния си талант. Фантаст, историческа проза, съвременна проза.

от Критика и Есеистика / дата: 31 юли 2015

Доста посредствено написана книга, но пък забавлява с авторовото неумение да гради сюжет и нелепите му стилистични изблици!

от Жана / дата: 05 юли 2015

Много интересна книга. Браво на автора! Продължавай в тази област. Има какво да се пише още.

от Станка / дата: 12 юни 2015

Много хубава книга, заслужава си, препоръчвам.

от Професионален читател / дата: 04 май 2014

Не мога да разбера чесането на езици покрай тая книга. явно автора се е взел много на сериозно и пише коментар след коментар, уплашен от аргументираната критика по негов адрес. А книгата не заслужава и тази критика, защото е под всякакво литературно и грамотно ниво.

от Axa / дата: 03 май 2014

Прав си, Е?Може би книгата трябва да се озаглави"Забранено за простаци"?

от E? / дата: 03 май 2014

Писаането е състояние. Това предполага да умееш, драги читателю, да влезеш в състоянието на човека, застанал пред белия лист. Какво го кара да излее душата си, да сподели тайните си...Ако нямаш това умение, много е просто:не чети! И още- не бързай да злословиш, защото така поддържаш един упорит като плевел балкански синдром-да се плюе на всяка цена. Помисли си, може и да съм прав...

от Към Н.В. / дата: 03 май 2014

Н.В. ясно е, че си неграмотен,защото издателство Паралакс на Рангелов работи много успешно от 1989 г.и е издало много книги не само на Рангелов , а и на много други български и чужди автори.

от H.B. / дата: 03 май 2014

Хахах, този същият Рангелов преди години се подвизаваше из разни издателства да му издават книгата много е зле още тогава се смяхме колко глупави и скучни и бездарни истории пише явно накрая сам се е финансирал е честита набутвация хахахах!

от Николай Николов / дата: 03 май 2014

Ако сте фенове на олигофрении за нърдове като Стар Трек става
Но ако имате по-сериозни литературни претенции и сте чели последните книги на стожери на модерната проза като Господинов и Русков не си губете времето с подобни книжлета.

от Тити / дата: 03 май 2014

Супер книга.

от Ст.Беляев / дата: 30 апр 2014

Това ако минава за литература, значи много зле е работата... Графоманското изпълнение не опира само до писането, а и до издаването на въпросния "продукт" - който само лаици могат да хвалят и харесват защото не е издържан от никъде...

от Мишел дьо Помпадур / дата: 29 апр 2014

Трябва да се признае, че в книгата има и недотам лоши неща. Но очевидните пропуски на автора в стила и сюжета развалят и малкото добри впечатления от този пасквил. Може да е издател, но му липсва литературна култура, която се създава с много четене и писане. Трябва да работи повече над стила и сюжетите си, а не да публикува всичко, което напише само защото е издател и няма проблеми да си издава графоманските изцепки.

от Книжен плъх / дата: 29 апр 2014

"Книжен рицар", "Книжен тигър"? Човек ти нормален ли си?Спри с допинга и отиди до 4км да те проверят как си...ако се сещаш какво имам на предвид и се спри, разбрах че се кефиш да хейтваш, но просто се изтърка.

от Книжен тигър / дата: 29 апр 2014

Може да е добър издател, но като писател не струва
Всеки да си знае мястото

от Томи Марков / дата: 25 апр 2014

Г-н Рангелов е сред хората с най-голям принос за популяризирането на четенето
Навремето книгите на неговото издателство ПАРАЛАКС за СТАР ТРЕК ме запалиха по филма и фантастиката като цяло
Много пъти съм чел тази книга, защото е българска и то хубава българска книга. Чел съм я и съм я препрочитал и съм размишлявал, говорил съм си с приятели за нея, препоръчвал съм я по пазарите, докато ходя да пазарувам, в автобуса даже зарибих една девойка с нея, но това е друга история... С една дума трябва да се прочете!

от Книжен рицар / дата: 23 апр 2014

Откровено наивна и лошо написана. Авторът да чете повечко.

от Ива / дата: 23 апр 2014

Интересна книга.А още по-интересно е, че предизвика толкова полемика.Един наш професор казваше за научни трудове"Не се страхувайте от критика.Ще издържи на критика, защото това ,което е слабо, като започнеш да го критикуваш го унищожаваш".Така е и с тази книга-издържа на критика.Мисля, че от тази книга може да излезе интересен филм.Поздравления за автора.

от ТВ гай / дата: 22 апр 2014

Не мога да разбера защо се обръща такова внимание на този графомански изблик.

от Неси / дата: 21 апр 2014

Извинявам се, написах вместо "големия интерес" "толемия", но то беше от вълнение, заради книгата на този, как се казваше, а, да, Рангелов.

от Неси / дата: 21 апр 2014

Доколкото разбирам, тук има и хора, които са прочели тази книга. Не мога да повярвам! Блази им, аз така и не успях да си я купя, сигурно е изчерпана, поради толемия интерес.

от ricchi e poveri / дата: 21 апр 2014

И ние ще я прочетем, и то под лупа. И тъй като прегледахме форума, където авторът така се е развихрил, че чак е срамно, ще бъдем безпощадни, но напълно безпристрастни. Така че...

от Dobi / дата: 21 апр 2014

Ще си купя тази книга, непременно. И дори ще я прочета.

от Фрида Кало / дата: 21 апр 2014

Повестта си я бива, доста увлекателна и истинска. Смятам, че ще стане великолепен филм. Искрени поздравления и само мога да кажа, че когато има нещо хубаво и веднага трябва да се облее с помия и омраза и все пак съм убедена, че хейтърите на романа, дори не са го чели.

от Смехория до шия / дата: 20 апр 2014

Такива книги ме отказаха да чета български автори
Когато стигнете нивото на Дан Симънс, Карлос Сафон и Ричард Докинс тогава ще ви чета.

от Мирослав Кърлежа / дата: 17 апр 2014

Докато се издават такива книги значи живеем в мрака на комунизма
"Забранено за чувствителни" е издържана в канона на соцреализма с единственото изключение, че вместо водеща роля на партията тук имаме досадното морализаторство на автора.

от Време разделно / дата: 17 апр 2014

Ей това се нарича нечистоплътност. Охулваш нещо ,което не си чел.
"Забранено за чувствителни " е повест, не е разказ ,че да важат правилата за разказ. А да рекламираш нещо на гърба на рейтингова книга е повече от тъпо. Елементарно Уотсън. Въпросният писач цъфна и на коментарите на Антон Дончев. Така че в тази държава нищо не може да ме учуди.

от Рама Кларк Одисея / дата: 17 апр 2014

Литературно недоносче с претенции за художественост. Мислех си, че авторът има ниска езикова култура поради спецификата на образованието и професията си, но се оказа, че не е така. В сюжетно-фабулен план усилията му са трагично нелепи. Героите и случките са неправдоподобни и неубедителни и могат да послужат като пример как не бива да се пише разказ. Колкото повече графомани я прочетат, толкова повече хора ще се поучат от грешките на автора и ще ги избягват занапред. А ако ви се чете нещо добро от български автор, посегнете към "Булото" на М.Маринов. Едното е литература, а другото халваджийски петмез.

от Стрина Пена / дата: 15 апр 2014

А не така, баби. И аз сваха му я харесвам.

от Скобелев / дата: 15 апр 2014

Няма стил, няма герои, няма сюжет, няма литература.
Но явно авторът си я харесва.

от Пари Лакс / дата: 12 апр 2014

Оставете го автора щом си е издател всичко може да издава нали сам си плаща масрафа значи ако иска може да пише и на сляпо с поток на съзнанието и други глупости а ла Джойс Пруст Кафка и другите еврографоманчета които докараха литературата до това незавидно състояние на колективен воайорски онанизъм

от Oz / дата: 12 апр 2014

Бях определен като " интелект неведомий" по-долу.Затова да поясня, по-точно попадение не сам срещал. Аз не съм като оня чукча, дето му отхвърляли издателствата книгата,и го питали не е ли чел Пушкин,не е ли чел Толстой...А той отговорил-"Товаришчи, я не читал, я писал."
Та,затова е точно горното определение, защото "я не писал, я читал."
Читателят не е необходимо да пише или да се конкурира, недай Боже, с автора.Това съвсем не пречи да е задълбочен и точен в преценката си.Но...читателят от първа ръка,а не от втора, че даже от трета,което е изпълнило спорния коментар.

от Книжна мания / дата: 12 апр 2014

Егото на българските саморасли писатели (не ги наричайте графомани, защото се обиждат) няма граници. Колкото и да е добро това книжле според някои (според мен и повечето ми активно четящи приятели не е), си остава просто едно книжле, събрало малко материал оттук оттам. Нито ще остави следа, нито ще се продаде в голям тираж, нито ще бъде забелязано от критиката, нито ще вдъхнови някого да се захване с творческо писане. Следователно е безсмислено, освен да чеше егото на автора му, което май е по-голямо и от самия него. Всички тези сравнения с други големи имена на бг писатели не работят в негова полза. А начина, по който ги поднася в интернет пространството, говори за желание да бъде забелязан и харесан на всяка цена, което е пагубно за истинския творец.

от Към OZ / дата: 12 апр 2014

Отново не познаваш материята. Дали ще бъда Бил, или Х все едно.
Говориш за мнения на светила, които се изказват за книгата. Не позна. Защото те се изказват за автора. Той е автор не като теб на една книга, а на много. И това е дейността му през годините. Защото литературната нива се оре не за два дни. а за много години. Въпросните личности са имали досег с творчеството на необичания от теб автор в период, през който книгата за която злословиш под различни безлични псевдоними не е била създадена. Някой от тях
са покойници. Дилов -баща, Агоп Мелконян, Богдан Глогински. Така ,че няма как да се произнасят за последната книга. Те са се
произнесли за другите. Така че интелект неведомий видя ли как си хванат в издънка. Не четеш,а плюеш.Нищо. Нека бог ти прости.Но
се боя че така, вървейки с рогата напред, само с отрицание от теб
нама да излезе абсолютно нищо.

от Oz / дата: 11 апр 2014

Бъфало Бил, ти наистина ли си мислиш, че е толкова трудно да бъдеш разкрит като второто его на автора? Това му его се опитва да зарине обикновения читател с невероятно славни имена на коментатори, писали в тоя форум. Значи, щом в коментарите фигурират светила на литературната мисъл у нас, машинално книгата отпрашва към литературните висини. А къде останаха другите коментари на несветилата? Бяха линчувани на момента, и то от теб лично, Бил или клон на автора. Не забравяй, че хубавото си е хубаво и без известни коментатори. Например Халед Хусеини стана световен любимец с таланта си, а не с отбор прочути имена на обсъждащи книгата/

от ?Бъфало Бил / дата: 11 апр 2014

Точно така.Много добре казано, Бъфи, Забранен за интелигентни читатели трябва да бъде нескопосаният ти коментар. Имало хубави страници, ама имало и лоши. Раздвоение на личността. Интелигентните знаят диагнозата. Авторът бил и издател. Е и какво от това. Книгата си има редактор ,коректор и четири мнения на писатели ,които широката публика познава добре. Атанас Звездинов, бивш директор на дома на детската книга и главен редактор на "Родна реч".За сравнение следващият беше Алек Попов. Другият е Агоп Мелконян , един от създателите на библиотека "Галактика" .Заедно с Дилов баща , Светослав Славчев и Николай Рангелов създадоха клуб "Зона Ф", където Агоп Мелконян връчи членска карта номер 3 на Н.Рангелов. Първата беше на Дилов баща, а втората на Светослав Славчев.
Другите две мнения в книгата са на Богдан Глогински ,който някой са го учили в читанките си с: "Над Ястребино свирят куршуми".и
Георги Мишев, бащата на Михаил Вешим, автор на сценариите на едни от най-обичаните и гледаните български филми. Всичките тези хора твърдят ,че Рангелов е добър писател и го препоръчват на писателски съюзи, а тук няколко хейтърчета,а може би и едно се надпреварват да го отричат и хулят лично. Без дори да са чели произведенията му и да посочат дори един довод, едно съждение.
Имал си издателство и се издавал. Ами направете си издателства и се издавайте. Много български писатели са и издатели. Люцканова,Гранитски, Тренев, Р.Вагенщайн, Кадийски, В. Евтимов
да изброявам ли още. Всичките те си издават и собствените книги. Няма да се молят на колегите си разбира се. Някой бил "як" ама не го издавали. Като е як да вдига щанги. А добрите писатели си имат издатели. В момента няма книга, която не може да бъде издадена.Е опира и до пари. Като е толкова мъдър въпросният автор ще има и пари. Или убедителен друг да вложи в него. Останалото е пазар.
Мисля ,че читателите и пазара са си казали своето за тази книга.

от Били Бъд / дата: 11 апр 2014

Тази книга трябваше да се казва ЗАБРАНЕНО ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИ ЧИТАТЕЛИ! Повечето страници имат потенциал, но се натъкнах на такива нелепи авторови напъни да прави нещо за което очевидно не го бива че се смях с глас. Зачудих се как може такива неща да се издават при положение че толкова яки нови неща не могат да си намерят издател, но ми казаха, че авторът си бил собствения издател и всичко си дойде на мястото.

от Змей Горянов / дата: 09 апр 2014

Посредствена творба, която автора се опитва да пробута като нещо стойностно. Но читателите са по-умни и знаят кой издава най-добрите български книги.

от Редактор / дата: 08 апр 2014

Дени ,истина е че всичко започва след 80-година. А може би и след 90-та. Истинската празнота обаче в образованието ти кой ще попълни? А върни се на коментара си и виж колко грешки допусна.
По нищо не разбах ,че си чела книгата.

от Дени Христова / дата: 08 апр 2014

Прочетох тази книга заради коментарите които ме накараха да се замисля и да предположа, че можеби има нещо в нея - някакво зрънце истина или изкуство, но останах разочарована. Тя потвърди отрицателното ми отношение към повечето български автори родени преди 1980 година - пишат остаряло, демоде, не могат да разказват увлекателно, скучни са, не знаят граматиката и правописът и обичат много да морализатурстват и да се стремят към философски съждения в книгите си. И освен всичко друго са много честолюбиви и не могат да търпят чужди мнения. Така обаче само се излагат пред читателите си.

от граф Толстой / дата: 08 апр 2014

Футляре, този път си Дудев, ама май си някое бездарно авторче, което не може да му диша и праха на Рангелов, камо ли да го обсъжда.Когато Рангелов е издавал книги и печелил пари ти сигурно си прохождал, ама не си и прогледнал. Те го оцениха където трябваше. В Америка. "Карибски пирати" 1 е по мотиви
от романа му "Южен кръст". Така че не ни занимавай с развитието на Рангелов. Чети, чети много и после пиши. А от тролстване няма да поумнееш. Най-много да изкараш някоя жълта стотинка. Е, ако се примолиш на Рангелов може и да ти издаде някоя книжка. Но само ако е добра. Тогава няма да е необходимо мама, баба и стринка да събират пари за издаването и.

от Дудев / дата: 08 апр 2014

Пълно бездарие и графомания. Рангелов и като издател се изложи, и като писател.

от Отрицание на отрицанието / дата: 08 апр 2014

Този человек футляре ми звучи като сутлияж. Стана актуален напоследък руския език. На него са написани и едни от най-великите творби в световната литература. В случая означава ограничен човек, не си губете времето да го превеждате. И наистина много тесногръд човек би написал мнение ,което отрицателите слагат под всяка добра книга в сайта. За нивото на книгата можем да съдим и от читателския рейтинг и много други неща. Поне да имаше анализ, довод...
Така уважаеми Человек вземи се напъни и напиши коментар под текста на" Земля в илюминаторе" или продължението му. Ще блеснеш повече...

от Человек в футляре / дата: 03 апр 2014

Може би най-бездарната графоманщина, която съм чела за последните 10 години.

от Рецитатор / дата: 27 мар 2014

Прочетох книгата и ми се прииска да напиша нещо, но след толкова писаници, какво да кажа и реших - ще цитириам. Рангелов по-добре го е казал:
" Все такива нещица, които до болка познаваше от таксиметровия занаят. Нали беше като Харон Лодкаря, дето превозваше мъртвите по Стикс ,към царството на Хадес. Той само че превозваше живи мъртъвци. Хора без души. Отдавна прелетели духом някъде другаде и живееха просто ден за ден, за да задоволяват животинските си нагони и да осигуряват насъщния за безмисленото си съществуване. Такива персони дори да изчезнеха, никой не щеше да забележи, защото мястото им щеше да бъде заето от други, подобно на крадливи врани, от които освен крясъка нищо друго не щеше да остане..."
Това е: из "Забранено за чувствителни"

от Х.Богърт / дата: 25 фев 2014

Надценявате я. За амбалаж става, но за четене - не съвсем.
Много спънат език и скучни истории.

от До Чавдар / дата: 24 фев 2014

Не дисекция, а вивисекция! България не е умряла! България е жива! И никога няма да умре!

от Чавдар / дата: 24 фев 2014

Прочетох я. Николай прави безпощадна дисекция на действителността в България - онази действителност, за която мнозина, в това число и аз, предпочитаме да си затваряме очите и да я замитаме някъде там в ъгълчетата. Ей така... за да ни е по-леко и да не се натоварваме.

Когато като дете прочетох приключенските книги на Николай, бях развълнуван, че е обиколил непознат и до днес за мен свят - Южна Америка. Останах изумен, когато разбрах, че всичко е било плод на неговото богато въображение и че е разказал за този свят толкова увлекателно, без още кракът му да е стъпил там.

от Би Боп Гоп / дата: 21 фев 2014

Като се има пред вид че таланта често върви с някаква форма на психопатия и като се има пред вид че Рангелов винаги е бил много далновиден успешен и добър бизнесмен и издател ми се струва малко невероятно че е успял да бъде и добър писател. Двете неща често се самоизключват и може би книгата не се е получила толкова добра колкото можеше да бъде ако автора и не беше такъв проницателен аналитичен ум но пък може и да греша. Май най-добре да я прочета и да си направя сам изводите и да видя как се е справил уважавания от мен издател и голям почитател на Стар Трек Николай Рангелов.

от trayanъ kolevъ / дата: 19 фев 2014

Книгата на Н. Рангелов ,, Забранено за чувствителни,, е написана за юбилея на автора. Талантливият писател демонстрира уменията си да разгръща бързо и донякъде остро хода на действието. Героите на повестта са подбрани така, че да се направи разрез на абсурдната действителност в България. Действителност, която е ,,посткомунисти- ческа,, и която изисква изключително дълбок и прецизен поглед. И тука идва самоограничението на автора, дали от нежелание или от други некои съображения, но то оставя онези недобри тълкувания за повестта да имат основателна тежест. А в други читатели предизвик- ва усета за неосъществен роман. Езикът на героите в повестта е не- разработен и това създава липса на характери. Финалът е добър.

от Паралах Треков / дата: 16 фев 2014

Малка по обем и по значение повест. Ако беше развита до роман, може би щеше да се получи нещо от нея. Но в този си вид изпъкват само недостатъците й. Липса на оригиналност, традиционна поетика, схематични образи, елементарен сюжет и безинтересна развръзка.

от aбв / дата: 15 фев 2014

Не рaзбирaм злобaтa нa Мaнифестa към един докaзaл се aвтор. Но дa не зaбрaвяме, че и великия пaтриaрх Вaзов зa мaлко не беше изхвърлен от бългaрските учебници.

от H. / дата: 15 фев 2014

А бе,Иване %36, пращаш ни нас, людете с критично, но справедливо око, в дън земите телилейски. А май забравяш,че сега точно нашата мила родина се самозапокити във въпросните земи,за голяма жалост! И когато някой е по остър в критиките си, уважавай го. Все поназнайва нещичко, а и от тоя форум идва и подкрепа на неговото скромно мнение, ето например-тоя коментар. Аз също смятам, че броят издадени книги съвсем не е мерилото за писателски талант, ама ха де, то нали и ти си в тия телилейски лабиринти,простено ти е.

от Манифест на един блог / дата: 15 фев 2014

Рангелов, книгата ти не струва. Приеми го като зрял писател, за какъвто се смяташ. И спри да си пишеш сам коментарите. 25 оценки за книгата - 36 коментара. Жалък и смешен си.

от Иван / дата: 15 фев 2014

Към Месия:ти ли ще ни учиш коя книга е хубава и ще използваш рейтинга на тази книга ,за да рекламираш Стоян Авджиев.Николай Рангелов е написал 7 книги и все са хубави.
Скрий се в дън земите телилейски и не се показвай.Остави ни сами да преценим авторите и сами да отсеем зърното от плявата.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Месия / дата: 14 фев 2014

Не струва. Прочетете "Манифестът на един бог" на Стоян Авджиев и ще видите колко остарял, демодиран и клиширан подход има Николай Рангелов. Авджиев разгръща блестящи социални и научни идеи със замах, а Рангелов нищи дребнави случки и хорски тегоби, които не могат нито да те развълнуват, нито да те впечатлят. И двете книги са под 200 страници, но разликата е огромна.

от Обичам българската книга! / дата: 12 фев 2014

Колкото повече хора я прочетат,
толкова повече хора ще се запалят по модерната българска литература.
Повече хора ще купуват български книги,
повече пари ще изкарват издателите.
Ще започнат да ги влагат в нови български книги,
ще разширят авторите и така много таланти, които до сега бяха пренебрегвани и не можеха да си издадат книгите, ще успеят да пробият и да зарадват народа с книгите си.
За това - купувайте, пропагандирайте и разпространявайте тази книга. Правите го за бъдещето на Българрската литература!

от Читател / дата: 12 фев 2014

Рейтинга е твърде нисък на тази великолепна повест. Това е творба с много ловък стил и трябва повече хора да се запознаят с нея.

от Жана / дата: 12 фев 2014

Невероятна повест, препоръчвам я на българските читатели.

от Неда Апостолова / дата: 11 фев 2014

Тази повест прави напречен разрез на настоящата действителност и вади много поуки от нея. Не бях почитателка на новата българска литература но след тази книга май ще си променя мнението. Или поне ще си променя мнението за Николай Рангелов защото той е безкрайно талантлив и умен творец с душа славянска дълбока и стил ловък изтънчен.

от happy / дата: 11 фев 2014

Страхотна книга. Еманация на разтърсващата ни действителност.

от Вълев / дата: 10 фев 2014

Хубава повест, искрена, дълбока... но защо толкова кратка? Умело написана, блага, с хрисим език са изречени скандални работи... но само толкова ли може автора? Не, не вярвам и отказвам да повярвам! Чел съм много работи на г-н Рангелов, познавам добре силата на таланта му и за това искам да чета по-длъжки неща от него, по-засукани и мащабни. На нас читателите, особено умните, ни дай длъжки литератури - тогава се изкефяме на макс и истерясваме като маймуни при вида на банан!

от Камелия / дата: 10 фев 2014

Великолепна повест! Препоръчвам я на всички които имат вкус към хубавите книги.

от Ангелина Славчева / дата: 08 фев 2014

Много добра българска книга.
И бих добавила: Забранено и за глупави читатели! Трябва да имаш умствен багаж за да я оцениш!!!

от За спасяването на Света / дата: 07 фев 2014

Страхотно написана книга и изключителен писател.
Рядко се появяват такива български книги - човешки, талантливи, интелигентни, правещи ни по-добри и по-човечни... Мъдростта, която почерпих от страниците и между редовете на Рангелов, ще ме сгрява дълго до края на житейския ми път, а може би и подир него.

от мими / дата: 07 фев 2014

Чакам от Николай Рангелов и други книги за българската действителност,защото той влиза много ловко в мисленото и чувствата на всички персонажи на жестокия преход към капитализъм у нас.Много увлекателна книга.

от Ади / дата: 05 фев 2014

Прочетох я на един дъх. Просто не можах да я оставя. Страхотна е, определено препоръчвам!

от Шедьовър / дата: 05 фев 2014

Бях се отчаял от българската литература защото вместо да пишат книги българските автори само коментари под книгите си пишат и изобщо не могат да пишат художествено...
но после тази книга излезе и ми преобърна целия ми свят. Още не мога да повярвам че е написана от българин макар че Рангелов го знам още от едно време когато се увличах по фантастика и други ширпотреби...

от Марина / дата: 05 фев 2014

Много интересно четиво.Точна оценка на днешния грабеж и бай Ганьовщината в художествени образи на: министър, таксиметров шофьор,безработни ,мутри и сакатото циганче Джако.Напомня ми книгите на Дикенс в зората на капитализма.Поздравления за автора.

от Квитанция Хинева / дата: 04 фев 2014

Образцова Българска книга. Така трябва да се пише. Корелация на невежеството.

от Читател / дата: 04 фев 2014

Мисля, че става. Няма никакви крайности в книгата. Крайни са обобщенията и поуките за събитията. Мисля ,че по-подходящи са
приключенските книги на автора, но са съжаление , са изчерпани и не се намират в мрежата.

от Аз / дата: 03 фев 2014

дали става за деца! моля кажете

от Р., Тр. / дата: 03 фев 2014

Прочетох книгата с голям интерес. Какво да кажа? Рангелов е величина от световна класа. Пише по-добре от повечето български писатели. Знае какво да каже и как да го каже. Имаме новина - най-сетне българска книга, достойна за Нобелова награда.

от ivo nikolov / дата: 03 фев 2014

Много добра книга.Истината Понякога боли,но трябва да се казва.

от LVH / дата: 03 фев 2014

Най- после се завърна Николай Рангелов при българските си читатели. Изключително образно и увлекателно пишещ автор. Няма какво повече да очакваме за тази година.

от Black Jack / дата: 02 фев 2014

Чакахме дълго, но чакането си струваше. Николай Рангелов се завърна с мощен и дълбок роман, разголващ лицемерието и пяната на съвремието ни.

от Жоро Иванов / дата: 02 фев 2014

Добра книга! Добре и истинно са казани нещата.

от Михайл / дата: 02 фев 2014

Много интересно четиво.Реална оценка на тъжната действителност, изградена в интересни персонажи.Стилът на автора прилича на Елин Пелин.Къде мога да купя и другите книги на този автор,тъй като силно ме заинтригуваха.

от Тр., Р. / дата: 01 фев 2014

Рангелов е много израстнал като творец. В прозата му се улавят навеи от Йовков, Гео Милев, Айзък Азимов и Михалаки Георгиев.
Новата му книга е още по-добра от старите.

от Митко Ганев / дата: 01 фев 2014

При първата ми среща с книгата очаквах някаква добра фантастична история (защото съм фен на научната фантастика). Но не би! Николай Рангелов ме изненада. И то приятно! Пестеливо, семпло, но точно - като на екран читателят може да проследи негативните процеси в обществото ни през годините на нексвъшващия се преход. Браво, авторе!

от Владимир / дата: 01 фев 2014

Много интересна и увлекателна книга! Показва се реалната страна на нещата, случили се през последните години. Поздрави на г-н Рангелов и много бъдещи успехи!

от София Дурева / дата: 01 фев 2014

Много интересна книга.В нея се пресъздава действителността,такава каквато я познаваме от годините на прехода.Страхотна книга поздравления за автора.Браво на автора!

от Данчо / дата: 01 фев 2014

Николай Рангелов освен тази има много други интересни книги,като Мълчаливия,Съществото,Южен кръст,Седмата зора,заветът на Монтесума и други.Поздравления и да ни зарадва и с други интересни книги.

от Стефка / дата: 01 фев 2014

Изключително интересна книга. Увлича и я прочетох на един дъх. Поздравления за автора и само напред и нагоре!

от Йона Йов / дата: 01 фев 2014

Още навремето когато издаваше книги за Стар Трек Рангелов пишеше като голям писател. Създаде го Любен Дилов и той му помогна да намери почерка си. Сега е израстнал още повече. Пише фантастика както никой друг българин, защото има душа, сърце и знания от техниката.

от deromi / дата: 01 фев 2014

Книгата е много интересна.Чете се на един дъх.Поздравления за автора.

от Боби / дата: 31 яну 2014

Чудесна книга .Браво на автора.

от Tedi N. / дата: 31 яну 2014

В настоящата книга виждаме истината за нещата, които ни се случиха в последните двадесет години по-ясно от всякога.

от Ивана / дата: 31 яну 2014

Книгата е много интересна.Пресъздава грозната българска действителност на прехода чрез много добре подбрани образи.Тя увлича и се чете на един дъх.Новелите са исторически и могат да съперничат на разказите на Николай Хайтов.Поздравления за автора.

от Геро Сарандев / дата: 31 яну 2014

Николай Рангелов е най-добрият ни фантаст. Пише много увлекателно. Книгите му винаги са интересни. Има какво да разказва.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]