Психоенергийна терапия

Автор: Д-р Георги Здравков; Светла Теодорова

Коментари: 11

Издател Изток-Запад
Брой страници 330
Година на издаване 2014
Корици твърди
Език български
Тегло 723 грама
Размери 17.5x24.5
ISBN 9786191523825
Баркод 9786191523825
Категории Видове медицина, Хуманна медицина, Медицина, Книги

Психоенергийната терапия е особено ефективна за преодоляване на трудно лечими заболявания. Чрез нея организмът може да бъде цялостно стимулиран, което създава предпоставки за трайно възстановяване на здравето. Авторите представят експерименти, провеждани в авторитетни научни центрове, доказващи значимия ефект на психоенергийното въздействие върху човек, животни, растения, биологични макромолекули и различни органични и неорганични среди.

В книгата са намерили място и древноиндийският концептуален модел за строежа на вселената и човека, принципите на китайския медицински цигун, някои аспекти на шаманистката култура. Представени са интересни данни за изявени лечители. Очертан е биохимичният аспект на въздействащата енергия (наричана ци в китайската традиция). Разграничена е психоенергийната терапия от автосугестията и плацебо ефекта. Д-р Здравков разказва за перипетиите на прохождането в България на едно направление, което в редица страни по света е утвърдено и свързано със сериозна изследователска дейност. Споделя удивителни случаи от лекарската си практика, както и личните си срещи с най-известни сензитиви, на които е успял да направи психоенергиен „портрет“. Обсъжда психофизиологичните характеристики на лицата с повишена сетивност. Представя основни резултати от дългогодишната си изследователска работа. Негов пионерен принос е инструменталното обективизиране на усещания към електрично и магнитно поле чрез регистриране промяната в електрофизиологични параметри на кожната реакция. Предлага интригуващ поглед към представите на даоизма за все още изплъзващата се от точно определение енергия, която играе ключова роля в психоенергийната медицина. Представя оригинално виждане върху неизяснените възможности на човешкия мозък. Книгата съдържа и важни предупреждения за недопускане на злоупотреби и грешки при използване на психо­­енергийната терапия.Светла Е. Теодорова, завършила атомна физика в Софийския университет и специализирала биофизика, е работила като научен сътрудник в Българската академия на науките. Има оригинални приноси в областта на математичното моделиране на биологични процеси. Предложила е в евристичен план нов понятиен апарат за описание саморегулацията на биологични системи. Автор и съавтор е на научни публикации, отпечатани в престижни международни издания. Автор е на две научно-популярни книги и съавтор на две биографични монографии за изтъкнати български учени.

Д-р Георги Д. Здравков е завършил Медицинската академия в София със специалност неврология. Ръководил е Проблемна научноизследователска лаборатория към Технически Университет – Пловдив. Провел е първите курсове по психоенергийна диагностика и терапия за лекари във Висша школа за методи и техники в комплементарната медицина към Университета. По-късно в САЩ специализира и работи в областта на електроневродиагностиката в диагностичните центрове на Чикагския университет и Медицинския център на Университета Лойола в Мейвуд, Чикаго. Продължава специализацията си и в областта на Китайската традиционна медицина, като завършва Колежа по ориенталска медицина в Уисконсин. Използва в лекарската си практика диагностичните и терапевтични методи на Западната и Източната медицина. За изследванията си в областта на психоенергийната медицина, генетиката и Китайската традиционна медицина е удостоен с титлата Доктор на науките (D.Sc.) от научния съвет на Отворения международен университет за комплементарна медицина, асоцииран към Световната здравна организация.

от Maya Zagorova / дата: 03 ное 2014

Една невероятна и много образователна книга.Моля хора които нямат и понятие от наука да пазят тишина.

от Възвишение / дата: 30 мар 2014

Изток-Запад най-накрая се върнаха към истинското си призвание - да издават сериозни, научни, обективно поднесени книги за всичко, което традиционната наука все още няма доказателства и мълчи като риба.

от С. Кръстев / дата: 15 мар 2014

Разбирам, че битуват известни негативни настроения към т.нар. шарлатански книги. Искам да кажа, че тази книга абсолютно не е от тях. Продукти като хималайска сол или как да станем милионери или как да накараме подсъзнанието да може всичко нямат нищо общо с тази книга. Тя е истинска, 100 процентова наука. Твърденията в нея са доказани с експерименти, можете да ги приложите в живота си и ще видите, че резултатът няма да ви подведе. От чужбина проявяват голям интерес към Книгата, традиционно силни пазари на наша литература за Ванга като Русия искат да я издадат и представят подобаващо, а ние като типични балканци не искаме да видим достойнствата й. Книгата ги има, не се заблуждавайте. Ако беше Псевдонаука, най-малкото нямаше престижно издателство като "Изток-Запад" известно с научните си издания, да я издадат.

от LOLчо / дата: 11 мар 2014

Коментарът на Свещаров моментално влиза в топ-а на най-смешните неща, прочетени в интернет в последно време.

от Г-н Свещаров / дата: 11 мар 2014

Не е никаква езотерика, а академично аргументирана и научно доказуема книга. Проверете принципите й в лабораторна среда и ще се убедите, че работят безпогрешно!

от Йори / дата: 09 мар 2014

Точно това е смешното - книгата е чиста езотерика, маскирана като наука. ;) Стойте надалеч от подобни безумия.

от Пряк началник / дата: 08 мар 2014

Книгата е много стойностна. Не е псевдонаука.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Йори / дата: 08 мар 2014

Всеки човек с скъл в главата е наясно, че тази книга е смехория.

от Виктория / дата: 07 мар 2014

Сериозна, необходима книга.

от Glorfindel / дата: 07 мар 2014

Това не е книга, а виц.

от Деси / дата: 06 мар 2014

Най-накрая да излезе научна, доказуема, академично вярна и точна информация за Психоенергийната Терапия.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg