Психоенергийна терапия

Автор: Д-р Георги Здравков; Светла Теодорова

Коментари: 11

Издател Изток-Запад
Брой страници 330
Година на издаване 2014
Корици твърди
Език български
Тегло 723 грама
Размери 17.5x24.5
ISBN 9786191523825
Баркод 9786191523825
Категории Видове медицина, Хуманна медицина, Медицина, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 19.90 лв.

Психоенергийната терапия е особено ефективна за преодоляване на трудно лечими заболявания. Чрез нея организмът може да бъде цялостно стимулиран, което създава предпоставки за трайно възстановяване на здравето. Авторите представят експерименти, провеждани в авторитетни научни центрове, доказващи значимия ефект на психоенергийното въздействие върху човек, животни, растения, биологични макромолекули и различни органични и неорганични среди.

В книгата са намерили място и древноиндийският концептуален модел за строежа на вселената и човека, принципите на китайския медицински цигун, някои аспекти на шаманистката култура. Представени са интересни данни за изявени лечители. Очертан е биохимичният аспект на въздействащата енергия (наричана ци в китайската традиция). Разграничена е психоенергийната терапия от автосугестията и плацебо ефекта. Д-р Здравков разказва за перипетиите на прохождането в България на едно направление, което в редица страни по света е утвърдено и свързано със сериозна изследователска дейност. Споделя удивителни случаи от лекарската си практика, както и личните си срещи с най-известни сензитиви, на които е успял да направи психоенергиен „портрет“. Обсъжда психофизиологичните характеристики на лицата с повишена сетивност. Представя основни резултати от дългогодишната си изследователска работа. Негов пионерен принос е инструменталното обективизиране на усещания към електрично и магнитно поле чрез регистриране промяната в електрофизиологични параметри на кожната реакция. Предлага интригуващ поглед към представите на даоизма за все още изплъзващата се от точно определение енергия, която играе ключова роля в психоенергийната медицина. Представя оригинално виждане върху неизяснените възможности на човешкия мозък. Книгата съдържа и важни предупреждения за недопускане на злоупотреби и грешки при използване на психо­­енергийната терапия.Светла Е. Теодорова, завършила атомна физика в Софийския университет и специализирала биофизика, е работила като научен сътрудник в Българската академия на науките. Има оригинални приноси в областта на математичното моделиране на биологични процеси. Предложила е в евристичен план нов понятиен апарат за описание саморегулацията на биологични системи. Автор и съавтор е на научни публикации, отпечатани в престижни международни издания. Автор е на две научно-популярни книги и съавтор на две биографични монографии за изтъкнати български учени.

Д-р Георги Д. Здравков е завършил Медицинската академия в София със специалност неврология. Ръководил е Проблемна научноизследователска лаборатория към Технически Университет – Пловдив. Провел е първите курсове по психоенергийна диагностика и терапия за лекари във Висша школа за методи и техники в комплементарната медицина към Университета. По-късно в САЩ специализира и работи в областта на електроневродиагностиката в диагностичните центрове на Чикагския университет и Медицинския център на Университета Лойола в Мейвуд, Чикаго. Продължава специализацията си и в областта на Китайската традиционна медицина, като завършва Колежа по ориенталска медицина в Уисконсин. Използва в лекарската си практика диагностичните и терапевтични методи на Западната и Източната медицина. За изследванията си в областта на психоенергийната медицина, генетиката и Китайската традиционна медицина е удостоен с титлата Доктор на науките (D.Sc.) от научния съвет на Отворения международен университет за комплементарна медицина, асоцииран към Световната здравна организация.

от Maya Zagorova / дата: 03 ное 2014

Една невероятна и много образователна книга.Моля хора които нямат и понятие от наука да пазят тишина.

от Възвишение / дата: 30 мар 2014

Изток-Запад най-накрая се върнаха към истинското си призвание - да издават сериозни, научни, обективно поднесени книги за всичко, което традиционната наука все още няма доказателства и мълчи като риба.

от С. Кръстев / дата: 15 мар 2014

Разбирам, че битуват известни негативни настроения към т.нар. шарлатански книги. Искам да кажа, че тази книга абсолютно не е от тях. Продукти като хималайска сол или как да станем милионери или как да накараме подсъзнанието да може всичко нямат нищо общо с тази книга. Тя е истинска, 100 процентова наука. Твърденията в нея са доказани с експерименти, можете да ги приложите в живота си и ще видите, че резултатът няма да ви подведе. От чужбина проявяват голям интерес към Книгата, традиционно силни пазари на наша литература за Ванга като Русия искат да я издадат и представят подобаващо, а ние като типични балканци не искаме да видим достойнствата й. Книгата ги има, не се заблуждавайте. Ако беше Псевдонаука, най-малкото нямаше престижно издателство като "Изток-Запад" известно с научните си издания, да я издадат.

от LOLчо / дата: 11 мар 2014

Коментарът на Свещаров моментално влиза в топ-а на най-смешните неща, прочетени в интернет в последно време.

от Г-н Свещаров / дата: 11 мар 2014

Не е никаква езотерика, а академично аргументирана и научно доказуема книга. Проверете принципите й в лабораторна среда и ще се убедите, че работят безпогрешно!

от Йори / дата: 09 мар 2014

Точно това е смешното - книгата е чиста езотерика, маскирана като наука. ;) Стойте надалеч от подобни безумия.

от Пряк началник / дата: 08 мар 2014

Книгата е много стойностна. Не е псевдонаука.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Йори / дата: 08 мар 2014

Всеки човек с скъл в главата е наясно, че тази книга е смехория.

от Виктория / дата: 07 мар 2014

Сериозна, необходима книга.

от Glorfindel / дата: 07 мар 2014

Това не е книга, а виц.

от Деси / дата: 06 мар 2014

Най-накрая да излезе научна, доказуема, академично вярна и точна информация за Психоенергийната Терапия.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg