Архетиповете. Кой си ти?

Автор: Каролайн Мис
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Аратрон
Преводач Евелина Андонова
Брой страници 304
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 286 грама
Размери 14x21
ISBN 9789546264367
Баркод 9789546264367
Категории Езотерика. Духовни учения, Книги

Случвало ли ви се е да си задавате въпроса защо определени хора, идеи или продукти ви привличат, а други ви отблъскват. Търсите ли нещо, което постоянно ви убягва? Питате ли се дали това е животът, който наистина искате за себе си?
В тази книга световноизвестният духовен учител и автор Каролайн Мис навлиза в света на архетиповете, които са предмет на нейните 25 годишни проучвания. Архетиповете са универсални поведенчески модели, които веднъж осъзнати, ни помагат по-добре да разберем себе си и своето място в света. Накратко казано, познаването на собствените архетипове може да трансформира живота ви.
Авторката описва десетте основни архетипа, които най-често се срещат в съвременното общество. Тя подробно разкрива всеки един архетип, хвърляйки светлина върху неговите проявления и уникални характеристики, върху отличителните му качества и съпътстващите го житейски предизвикателства, за да ви помогне да разберете дали носите в себе си неговите черти и как бихте могли напълно да се възползвате от архетипната му сила. Каролайн предлага и полезни практически съвети за това как изцяло да разгърнете своите архетипове.
Знанието за архетипните модели, които ръководят живота ви, ще ви помогне да вземате по-съзнателни решения във всички житейски сфери, да избягвате характерните за вашия личностен тип уловки и същевременно да разгърнете силните си страни.
Вие сте много повече от личност, навици и постижения. Вие сте безкрайно сложно човешко същество с истории, митове, мечти и амбиции с космически пропорции. Не губете време да се подценявате. Мечтайте смело, впрегнете вашата архетипна енергия и покажете на света за какво сте родени. Животът не дава гаранции. Той просто трябва да бъде изживян докрай.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

В тази книга Каролайн Мис ни запознава с десетте архетипни модела, които отразяват тенденциите на силата на нашето време. Архетипните модели присъстват във всеки аспект от живота ни и затова е важно да открием по какъв начин те се проявяват във всекидневните ни решения и постъпки. Отразяват се на качеството на връзките ни и определят към кои хора сме привлечени и защо. Архетиповете са и причината за проблемите, пред които постоянно се изправяме, за споровете, които многократно водим, за трудностите, които постоянно изникват на работното място и за други постоянни модели. Всяко нещо, което често ни се изпречва на пътя, е знак за това кои архетипове се проявяват в живота ни.


Много полезно четиво, което стана една от настолните ми книги.

Кремена Стоилова, клиент на Хеликон Шумен

Каролайн Мис е международен авторитет в областта на енергийната медицина и човешкото съзнание. От 1982 години работи като интуитивен диагностик: "вижда" болестта в тялото на пациента с помощта на интуицията си. Тя помага на хората да разберат емоционалните, психическите и физическите причини, поради които телата им развиват болест. Получава широко признание за своята съвместна работа с д-р Норман Шийли, основател на Америкнската асоциация за холистична медицина, в преподаването на интуитивната диагностика. Заедно са написали книгата "Сътворяване на здравето: обединяване на традиционната медицинска терапия с интуитивната диагностика." Авторка е на бестселърите: "Анатомия на духа" и "Защо не се лекуваме и как да оздравеем".