Психология на несъзнаваното

Автор: Зигмунд Фройд
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Колибри
Преводач Маргарита Дилова
Брой страници 288
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 384 грама
Размери 14x21
ISBN 9786191503292
Баркод 9786191503292
Категории Психоанализа, Психология, Хуманитарни науки, Книги

Психоанализата е метод за изследване на несъзнаваните мотиви на човешкото поведение, създаден от виенския лекар д-р Зигмунд Фройд (1856–1939). Клиничният опит, натрупан с прилагането на този метод, става основа за изграждането на една теория за ролята на несъзнаваните процеси в психичното функциониране, която самият Фройд нарича „метапсихология”. Сборникът „Психология на несъзнаваното” съдържа произведения, представящи основните понятия на метапсихологията. Читателят може да се запознае с възгледите на Фройд за принципите на функционирането на психиката, за ролята на нагоните, за нарцисизма и отношенията с обектите, за структурата на личността, за различията между неврозите и психозите, както и за защитните механизми като изтласкване и разцепване.

Произведенията са подредени в хронологичен ред, което помага да се проследи развитието и изменението на психоаналитичните концепции. Включени са т.нар. „Трудове по метапсихология” – запазените пет глави от учебника по психоанализа, който Фройд замисля, но се отказва да напише. Освен това сборникът съдържа фундаментални теоретични произведения като „Въвеждане на нарцисизма”, „Отвъд принципа на удоволствието” – студията, обосноваваща приемането на нагон към смъртта, „Аз и То” – в която се представя за първи път теорията за структурата на психичния апарат, както и редица по-малки, но също така важни произведения.

Ключови думи: 4 април - Ден на психолога

от Фром / дата: 17 сеп 2015

Юнг да хвали Фройд много интересно. Аз бих казал, че Фройд е прав за много неща, но ударението което поставя на сексуалността му стеснява откритията му.

от Юнг / дата: 09 апр 2014

Днес си го подарих, изключително сериозен сборник, обхваща фундаменталните трудове на Фройд. Препоръчвам на преподаватели, студенти, психолози и психотерапевти - няма да съжалявате.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]