20 стъпки напред. По пътя на израстването

Автор: Хорхе Букай

Коментари: 0

Издател Хермес
Преводач Мариана Китипова
Брой страници 174
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 185 грама
Размери 13x20
ISBN 9789542613336
Баркод 9789542613336
Категории Приложна психология, Книги

В новата си книга Букай ни учи, че предизвикателството да бъдем себе си изисква много усилия. Това е път, изпълнен със съмнения и отстъпления, който трябва да извървим съзнателно и смело. Затова трябва внимателно да подбираме стъпките си и да не губим вярната посока. Защото това е единственият път, който си заслужава да поемем. Пътят, който започва със самопознанието и завършва със самоосъществяването.

Всичко, което знаеш.
Всичко, което си.
Всичко, което правиш.
Всичко, което имаш.
Всичко, в което вярваш.
Всичко това е послужило, за да стигнеш дотук...
Как да продължиш?
Как да отидеш още по-далеч?

Време е да използваш
всичко, което още не знаеш,
всичко, което още не си,
всичко, което засега не правиш,
всичко, което за щастие не притежаваш,
всичко онова, в което не вярваш.

Хорхе Букай

Ключови думи: Силата на възможностите, Цифрите в книгите

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

20 стъпки напред са ви нужни, за да подобрите живота си и да бъдете уверени и щастливи.


Да работим върху себе си, да се опознаем, да направим стъпката към откриването на нашето смирение и да вземем решението да се надсмеем над надостатъците си, са само малка част от нещата, които трябва да направим, за да вървим по пътя на израстването.


Доверете се на съветите на Хорхе Букай!

Елица Атанасова, Хеликон Шумен

В книгата са представени 20 стъпки, които водят по пътя на израстването и притчи, с помощта на които читателят бързо разбира урока, който е добре да научи.


„Никой не стига много далече без любовта на другите. Никой не стига никъде, когато забрави онези, които обича“, пише авторът. Интересна книга за любовта, взаимоотношенията и пътя, по който всеки избира да върви.

Розалина Димчева, Хеликон Шумен

Хорхе Букай е роден през 1949 г. в Буенос Айрес. През 1973 г. завършва медицина в местния университет със специализация лечение на психични заболявания. Започва кариерата си на психиатър в отделението по психопатология в болницата "Пировано", Буенос Айрес. Хорхе Букай специализира като гещалтпсихотерапевт в Аржентина, Чили и Съединените щати. В момента съвместява преподавателската си работа в университета в Буенос Айрес с професионалната си практика като психотерапевт. Букай е от тези личности, които са щастливи, че "сами са изградили себе си". Той твърди, че първият му университет е бил самият живот. Започнал е да работи на тринайсетгодишна възраст и е упражнявал различни професии - продавач, таксиметров шофьор, клоун, възпитател, актьор, телевизионен водещ, аниматор на детски тържества. Докато не стигнал до сегашната си работа, която сам определя като "професионален помощник". Днес книгите му са преведени на повече от двадесет езика и имат над 2 милиона продадени екземпляра по света. Особено популярен е писателят в страни като Мексико, Бразилия, Аржентина, Чили, САЩ, а в последните години името му нашумя и в Испания, Германия и други европейски държави. Носител е на множество престижни литературни награди и всекидневно получава хиляди имейли от цял свят. Твърди, че не е писател в литературния смисъл на думата. Единственият пациент в книгите ми съм самият аз, казва Букай. Това може би е и тайната на успеха: да пишеш за себе си, а да докосваш сърцата на милиони. Книгите на Хорхе Букай са живото доказателство, че това е точно така.