Бойните маршове за честта и славата на България

Автор:
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 5

Издател Студио Витамин Арт
Брой страници 88
Година на издаване 2014
Корици твърди
Език български
Тегло 546 грама
Размери 22x23
ISBN 9786199024218
Баркод 9786199024218
Категории История на България, История, Книги

В книгата са събрани само седемнадесет от иначе стотиците паметни български бранни песни. За първи път след цели 70 години на забвение, те бяха извикани за нов живот от прашлясалите партитури, забутане някъде из тъмните ъгли на гузната ни антикварна памат, други възкръснаха и заблестяха с оригиналните си текстове, преглътнали политическите догми, забрани и преследвания.
Защото Те са славата и честта на България, нейната вечност и величие.
Защото Те са миналото, без което не можем да имаме бъдеще, колкото и да се залъгваме на дребно, че националната идентичност се определя от политическата конюнктура и моментното битие.
Защото Те са частица от душата, която сме наследили и която сме длъжни да предадем на тези, които ще дойдат след нас.
В тази книга намират своето подобаващо място вечните песни на националното ни възраждане и себепознаване, на отечествената ни национална революция, без които не бихме могли и не трябва да се наричаме българи.
В ръцете си държите частица от паметта на народа ни - книгата и музикалния диск "Бойните маршове за честта и славата на България".

Ключови думи: 6 май - Ден на храбростта, Св. Георги Победоносец

от Стар човек / дата: 09 фев 2016

Ако констатираното от г-н Йордан Енев е вярно, наистина е срам да издадеш такова произведение в 'орязан 'вид' - наистина граничи с измамата! Исках да купя книгата, но добре, че прочетох първо мненията - сега няма да го направя.
Нещо повече, ще остана с 'едно наум' за издателя и разпространителя ...

от Йордан Енев / дата: 15 окт 2014

НЕ КУПУВАЙТЕ КНИГАТА!
НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ПАРИТЕ - ТОВА Е ПЪЛНА ИЗМАМА!

Преди 2-3 дни си поръчах книгата, и днес я получих. Отворих я с трепет и пуснах диска.... И останах потресен и дълбоко възмутен!
Чувствам се дълбоко огорчен, и измамен с подвеждаща реклама!

1. В приложения диск ги няма всички посочени в книгата произведения
2. Тези произведения, които ги има на диска, са записани в частичен вид - например т.нар. Симеонов Марш (Край Босфора шум се вдига) е изпълнен само до "... пък ще видим по подир", въпреки че в книгата е посочен целия текст
3. Да сложите в книгата и диска детска партиотична песничка като "Де е България" твърдейки, че това е марш, е просто нагло!
4. Имайки в предвид малката приликата между "Шуми Марица" и "Черняев Марш", вторият изобщо не е включен в диска
5. Същото е положението и с т.нар Ботев Марш (Тих бял Дунав) и Радецки, Радецки го няма на диска, понеже явно на някой му се вижда много продължителен, а Радецки го има, и то С РАЗМИНАВАНЕ МЕЖДУ ТЕКСТА НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО ОТ ДИСКА, И ТЕКСТА ПОСОЧЕН В КНИГАТА!!!

От тази книга лъха единствено посредственост и половинчатост!

Маршове изпълнени до средата, и детски песнички добавени вместо истински маршове като "Напред към подвизи и Слава", "Ще завладяваме", "Весели в Боя", които се изпълняват на официални празници на Българската Армия...

ДЪЛБОКО СЪМ ВЪЗМУТЕН!!!

Поръчах си тази книга, НЕ заради шареното оформление, а САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ДИСКА, С МУЛТИМЕЙДИЙНО СЪДЪРЖАНИЕ - т.е. хоровите изпълнения на маршовете...

Как да възприема в цялостност честта и славата на бойните маршове, като самите те са записани на половина в диска?!

Това е все едно да си закупя филм или да отида да го гледам на кино, и по средата на филма, да останат само субтитрите без картина и без звук....

Чувствам се подведен и измамен, тъй като ако знаех, че на диска липсват произведения, а други са записани само на половина, изобщо не бих направил тази поръчка!!!

Както е написано в анотацията на книгата, мислех, че "В ръцете си държа частица от паметта на народа ни", а се оказа, че паметта на народа ни има амнезия и помни наполовина!!!

от Администратор / дата: 30 сеп 2014

към Йордан Енев: Към книгата има и музикален диск "Бойните маршове за честта и славата на България".

от Йордан Енев / дата: 29 сеп 2014

Към книгата има ли диск с хорови изпълнения на маршовете?

от Митко Димитров / дата: 25 юли 2014

Книгата според мен ще допадне не само на мен, но и на много други българи, защото не само аз съм израстнал с маршовете на България, създадени от различни както известни, така и неизвестни автори.Пял съм ги като ученик, в казармата, като студент и по много поводи и се гордея с тях. Не вярвам обаче, че ще има купувачи, колкото и да ни се иска, защото цената е непосилна за онези, които копнеят да я имат, а онези, които имат средствата да я купят, те просто няма да го направят или поне не в степен, каквато желаят нейните издатели. Продължават нашите издатели да повтарят една и съща грешка - да издават търсени издания в ценови формат, недостъпен за средния българин. Моля издателя (а това не е само моя молба) да намери компромис по отношение на цената, за да достигне до нас! Вярвам, че е възможно.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]