Ако боли, не е любов

Автор: Чък Спезано

Коментари: 1

Издател Векста
Брой страници 426
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 311 грама
Размери 13x20
ISBN 9789549239799
Баркод 9789549239799
Категории Приложна психология, Книги

Всяка връзка е възможност за изцеление и личностно израстване.

Тази книга ще промени живота ви! Ще ви покаже пътя към любовта, разбирателството, радостта и щастието. Ако боли, не е любов съдържа 366 основни принципа в живота, които служат за духовни спътници в ежедневието. Всяка глава съдържа по едно основно правило и предлага по една задача, с помощта на която можем да се справим с определен проблем. В основата на философията на Чък Спезано стои убеждението, че нищо в живота не се случва случайно, още по-малко във връзките. Партньорите в живота ни – независимо дали в работата или у дома – представляват огледалото, което разкрива нашите слаби точки. Ако приемем това, ние можем да излезем от затрудненията с удвоени сили.

Смисълът на всичко е любовта. Любовта е същностната, най-крайна цел. Останалите по-малки цели като щастие, сигурност, успех, власт и богатство, губят стойността си ако липсва любов. Любовта е самият Рай и въпреки това много от нас преминават през Ада докато я достигнат. Безброй пъти сме се спъвали и падали докато сме преследвали любовта. Но ако боли, това не е любов. Може да ни боли единствено страхът от това, че не ни обичат.

Може да ни боли единствено ако се противопоставяме на любовта.
Всяка връзка е възможност да излекуваме болката и раните в себе си, да открием отхвърлените, потиснати или отдавна забравени части от себе си и да възвърнем своята цялостност. Разкриването на скритата динамика в поведението, пълноценното и честно изживяване на чувствата, упованието в силата на милосърдието – всичко това ще ни донесе един пълноценен, богат и изпълнен живот, споделен с близките до нас хора.

Чък Спезано е международно признат терапевт, социолог и клиничен психолог. В работата си обединява класическата и духовната психология. С разработената от него Психология на визията, той помага на хората да разрешават вътрешните си конфликти, да осъществяват мечтите си, да постигат целите и да изразяват вътрешния си потенциал.

Ако боли не е любов е книга-спътник, която ще бъде до вас всеки ден, за да насочва и поддържа вниманието ви върху ключовите принципи, които имат силата да променят ума, сърцето и света ви.

от Красимира / дата: 11 авг 2014

Това е книгата,която съм търсила толкова време,даде ми отговори на много от вълнуващите ме въпроси.Книгата не е за всеки.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

    Често си мислим, че причината за конфликтите във връзката ни се намират в другия. А това всъщност е резултат от вътрешен конфликт в самите нас.
Искаме ли да преживяваме повече щастие... Всеки блокаж във връзката ни може да бъде освободен, чрез готовността ни да се променим и да продължим напред, а как точно ще разберете от 366 урока с упражнения на Чък Спезано.
    „Ако боли не е любов” e книга която няма да прочетете бързо, защото трябва време да се осмисли казаното, но ще препрочитате защото е пълна с послания за взаимоотношенията и любовта.

Елица Атанасова, Хеликон Шумен

Няколко книги от типа послания за всеки ден прочетох, но ако „Ако боли, не е любов” ми допадна най-много. Хареса ми стилът на автора и начинът, по който са поднесени 365-те принципа за постигане на трансформация и хармония във връзките, защото както пише Чък Спезано „всички проблеми се свеждат до връзките. С тази книга ви се дава възможност да подобрите живота си. Сега вече притежавате средство, с което да започнете да гледате на себе си, на връзките си и на света с нови очи. Нека любовта да изпълни живота ви.”

Иванина Андреева, Хеликон Шумен