Червена страна

Автор: Джо Абъркромби

Коментари: 11

Издател Колибри
Брой страници 560
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 638 грама
Размери 14x21
ISBN 9786191504282
Баркод 9786191504282
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Нищо на този свят не идва даром, най-вече в Близка страна – земята на малките мечти. Там животът е тежък, но прост. Превиваш гръб над нивата, стискаш зъби и гледаш напред, за друго не остава време. Докато не запалят фермата ти и не отвлекат брат ти и сестра ти.

Далечна страна е земя на духове – необятно тревно море, неприветлива, прашна пустош и жарко слънце. Кой би тръгнал да я прекосява, рискувайки да остави костите си в калта, или ушите си да се полюшват на врата на някакъв проклет дивак? Оказва се – всички. Бунтовниците, оцелели след потушеното в Старикланд въстание, бягат преследвани от инквизицията. Авантюристи от всички краища на Съюза се стичат към заветните планини, където потоците изобилстват от злато. Търговци и предприемачи са загърбили сивотата на миналото и са отправили обнадеждени погледи към новите земи. Наричат ги Червена страна – дива земя, където единственият закон е този на добре наточената стомана, а грешките се плащат с кръв. Но ако знаеш прекия път и с мъничко късмет... Темпъл е човек с множество таланти, десетки професии и завидната дарба да избира винаги лекия път, а това е важно, когато целият ти живот е минал в страх и бягство. Но накъде да побегнеш, когато лекият път те е отвел до кръстопът? В миналото си Шай Саут е вървяла по преките пътища към щастието и знае, че те не водят доникъде. Остава този през Червената страна. За Лам пътят е един – този, който го отдалечава от миналото. За беда в Червена страна можеш да погребеш всичко друго – приятели и врагове, мечти и надежди – но не и миналото си.

от Ива К. / дата: 03 май 2016

Абъркромби е прекрасен писател, а книгата е наистина страхотна!

от Змей Горянов / дата: 28 дек 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от който си иска / дата: 28 дек 2014

Супер скучна книга, посредствена и повърхностна.

от Oberon / дата: 23 окт 2014

Една от четирите най-добри фентъзи поредици.

от Йордан / дата: 20 окт 2014

Трилогията вдигна летвата твърде високо и затова всичко след нея изглежда посредствено. Иначе тази книга е едно нелошо фентъзи, на мен лично ми хареса...

от чичо / дата: 20 окт 2014

И на мен не ми хареса. Всъщност трилогията му Първия закон е страхотна, другите горе-долу, тази е откровено скучна.

от Колобър / дата: 05 окт 2014

Много слабо, скучно е и с нищо не се запомня. Загуба на време и пари.

от The God Of Tears / дата: 30 сеп 2014

Всъщност, Светльо, Абъркромби е далеч от изчерпване - книгата е една от най-добрите му досега (една идея по-добра от "Гласът на Острието", макар да не може да достигне останалите) - просто е малко по-различна от тях. Но не в лошия смисъл.

от Светльо / дата: 24 сеп 2014

Първата книга на Абъркромби която не ми хареса
Скучна и писана насила сякаш
Не ми се ще да го призная но автора сигурно вече е изчерпан

от Даниел / дата: 22 сеп 2014

Трилогията му и "Отмъщението на Монцара" почти ме накараха да спра да чета фентъзи - просто не смятах (и все още не смятам), че ще прочета нещо по-добре написано.

от Йордан / дата: 17 сеп 2014

Най-добрият фентъзи-автор.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Джо Абъркромби завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. С богатството и пълнокръвието на света, който изгражда, с ярките герои, смел език и майсторски развит сюжет Абъркромби е автор, който ще стои достойно в домашната библиотека до Дж. Р. Р. Мартин, Стивън Ериксън, Брандън Сандерсън.