Проклятието на тигъра

Автор: Колийн Хоук

Коментари: 28

Издател Intense
Преводач Деница Райкова
Брой страници 440
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 537 грама
Размери 14x21
ISBN 9789547832107
Баркод 9789547832107
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Страст. Съдба. Преданост.
Бихте ли рискували всичко, за да промените съдбата си?

Последното, което Келси Хейс си е представяла, че ще прави това лято, е да се впусне да разваля тристагодишно индийско проклятие. Заедно със загадъчен бял тигър на име Рен. Из половината свят. Точно това се случва обаче. Изправена лице в лице с тъмни сили, мощна магия и мистични светове, където нищо не е каквото изглежда, Келси рискува всичко, за да изпълни древно пророчество, което ще развали проклятието завинаги.

„Проклятието на тигъра” е вълнуващият първи том в епична смесица от фентъзи и романс, която ще ви остави без дъх и копнеещи за още.

„Бях погълната от сладката романтика и вълнуващите приключения. Само в рамките на няколко страници се улових да ликувам, да пищя и да си гриза ноктите. Накратко - беше магическо!” – Бека Фицпатрик

“С екзотичните си пейзажи, древно индийско проклятие, преобразяващ се тигър и едно смело момиче, тази поредица омагьоса всички ни.” – Бенджамин Руби

“По завлядяващ начин Колийн преплита индийската култура, мистицизъм и приказни нюанси в наситена с екшън любовна история. А освен екшъна, тук има история, поезия, романтика, магия – всички елементи на първокласното четиво. Великолепна сага!” – RT Book Revew

“Спиращи дъха приключения, на които дори Стивън Спилбърг би завидял. Наситени с опасности, свръхестествени сили, непознати и неочаквани създания...и любов под палмата.” – Kirkus

от страхотно / дата: 08 май 2015

Най прекрасната книга,която съм чел

от Кучанции / дата: 07 апр 2015

Хар. ми е книгата

от към редактор / дата: 03 апр 2015

Коментарът е изтрит от администратор.

от към редактор / дата: 02 апр 2015

Наистина това е една много интересна книга.Но и аз искам да попитам,кога точно през април ще излезе и втората част Tigers's guest?Искрено се надявам да е скоро,за да може да "поживея"(цитирам Мина) още с тези прекрасни герои!!!

от Мина / дата: 28 мар 2015

Здравейте,наскоро прочетох тази книга и толкова много ми хареса,че не минаваше ден без да отгръщам трескаво страниците на книгата.Толкова много четох че за малко не изкарах 4 на теста по математика:-).Шегивам се!!Но искам да кажа че това е една много добре написана книга,изпълнена с много приключения,която наистина може да ни остави "без дъх и копнеещи за още".
Но имам един въпрос.Когя точно през април ще излезе втората книга от поредицат?Дано да е скоро,защото нямам търпение да "поживея"още с тези прекрасни герои!:-)

от Дена / дата: 21 мар 2015

Ами това е наистина една много сполучливо написана книга.Има някои неща които не ми харесаха,като прибързани и малко не добре измислен край.Но явн авторката е решила да има още книги.Ако се кол***ете дали да си я купите...ами не е загуба на пари..и да вземете си я,може пък на вас да ви хареса!

от Локи / дата: 16 мар 2015

Втора вечер поред сънувам бял величествен тигър с пронизващи кобалтовосини очи. Не знам дали е от развинтената ми фантазия, или от корицата на книгата „Проклятието на тигъра”(изд. „Intense“), която е изумително внушителна. А може би и от двете. Факт е, че образът на тигъра е напълно пленяващ.
Ако сте един от онези хора, които отхвърлят тийн литературата като нискокачествена, можете да отстъпите назад още сега и да не продължавате да четете. Но знайте, че ще изпуснете възможността да се впуснете в един нов, вълнуващ свят, който по нищо не се доближава до приключенията на девойките с вампири. Добре де, може би съвсем малко, защото в главната роля е девойка.
„Проклятието на тигъра” на Колин Хоук започва с историята на забавна тинейджърка, която отива на летен стаж в цирка, и завършва с приключения в стил „Индиана Джоунс и Храмът на обречените”. Книгата е пълна с екшън. Препятствията, през които главната героиня преминава с подкрепата на своя верен тигър Рен, са напрегнати и опасни. Какъв тигър ли? Може би се досещате, че това не е обикновено създание, а много повече. Тигър, около който витае древно индийско проклятие, по чиито дири ще се впуснат героите на книгата. Някъде между страшните перипетии и намирането на ценни предмети, свързани с проклятието, персонажите ще израснат и ще открият повече за себе си и за най-силните човешки трепети.
В началото романът се чете буквално на един дъх, приключенията са безброй и сякаш устата ти постоянно е пресъхнала за още тръпка, а и за малко жарка, изпепеляваща любов покрай целия екшън. По-нататък обаче историята за жалост се размива. Осъзнах, че „Проклятието на тигъра” е първата част от поредица и навярно прекрасната авторка Колин Хоук е решила, че трябва да проточи още малко случващото се, за да има материал и за другите книги. На последните стотина страници тя се е погрижила да разклати напълно психологическия профил на своята героиня, така че колкото се може повече да заприлича на момиче, чакащо месечния си цикъл, напълно нерационално, мрънкащо и досадно.
Въпреки това действието те завладява дотам, че нямаш търпение да разбереш какво ще се случи във втората част. Проблемът е, че частите не са само две, а и все още не са издадени на български. Ето защо моят съвет е да изчакате да излезе поне още една, преди да се захванете да четете тази книга. Защото, когато бързо-бързо погълнете „Проклятието на тигъра“, има риск да се окажете изгубени и тъжни, трепетно очакващи продължението.

от / дата: 14 мар 2015

Коментарът е изтрит от администратор.

от милена / дата: 14 мар 2015

Наскоро прочетох книгата,и ми хареса.Може би от радвинтеното ми въображение или от това че обичам да се вживявам в книги които чета,но от няколко дни вече сънувам един бял тигър на черни ивици.Как със него сме се отправили на вълнуващо приключение в сърцето на индия в опит да развалим древното проклятие което е виснало над него.Как се срещам с неговият брат и как той ни помага за да спаси брат си и себе си.Но уви нашето приключение свърши неочаквано без да сме постигнали целта си.Но за щастие в останалите четири тома е продължило това приключение: изпълнено с опасности и романтика,и дай боже да свърши благополучно и със някоя нова сватба ;-).Нямам търпение да излезе втората книга през април.Ако се чудите дали да я прочете,то аз ви казвам "Да прочетете тази изпълнена с вълшебство книга!"

от мира / дата: 13 мар 2015

Това е най хубавата книга която е излизала някога на книжарниците.Надявам се и втората част да е така увлекателна и изпълнена с приключения и романтика!!!

от Венелина / дата: 11 мар 2015

Наскоро прочетох книгата.На петнайсет съм и сюжетът много ми допадна.Много завладяващо и интересно приключение на двама уж приятели.Надявам се че във другите части ще разберем точно лакво става между келси и рен.Прпоръчвам ви я Ако обичате приключенско-романтично-фантастична литература.
Поздравления за авторката:справил се е доста добре бих казала отлично!!!!:-)

от Бони / дата: 25 фев 2015

Най интересната и върховна книга която съм чела някогя.
Препоръчвам ви я!!!!!!

от Роси / дата: 24 фев 2015

Страхотна книга.Но не ми хареса това как завърши.По точно поведениеъо на Келси в последните 100 стр.Но искренно се надявам в следващите части Рен и Келси да бъдат заедно!:-)

от Маги / дата: 23 фев 2015

Андрей,моля те щом не ти харесва книгата да не пишеш такива обидни коментари.
А на мен "Проклятието на тигъра" много ми хареса.Много ивлекателна и ромнтична история.Брво на Колийн Хоук. :)

от Андрей / дата: 23 фев 2015

Коментарът е изтрит от админстратор.

от Пацо / дата: 23 фев 2015

Най страхотната книга.Нямам търпение да дойде април!

от от Интенс / дата: 23 фев 2015

Благодарим за коментарите. Останалите книги от поредицата - общо четири - ще излязат в рамките на година. Втората излиза през април.

от към редактор / дата: 23 фев 2015

Извинете знаете ли дали или по точно кога ще пуснат преведените останали части?
Предварителни благодаря за отговора:-)

от Красимира / дата: 20 фев 2015

Страхотна книга!!!!!Заслужава си да я прочетете.С тези невероятни герои ще потънете в магическият свят на Индия.Но ви съветвам да си купите тази книга след като излезе поне още една част.Защото краят на тази ще ви остави без дъх и копнеещи за още.

от Кирцата / дата: 19 фев 2015

"епична смесица от фентъзи и романс, която ще ви остави без дъх и копнеещи за още" - доста лигавко ми се струва.

Някой безпристрастен коментар за книгата няма ли да има?

от Асен / дата: 18 фев 2015

Коментарът е изтрит от администратор.

от Дона / дата: 18 фев 2015

Най- увлекателната книга която съм чела.Страхотен сюжет.Аз съм фен на Индия и това,че действията се развиват точно на това вълшебно място ме кара да разлиствам страниците с още повече вълнение и затаен дъх.Но наистина ми е любопитно дали останалите книги от поредицата ще видят български превод?:-)

от вени / дата: 18 фев 2015

Страхотна книга.Имам само един въпрос кога или дали изобщо ще пуснат останалите книги от поредицата.Моля ви отговорете ми ако знаете.

от Яни / дата: 11 фев 2015

Това е много интересна и увлекателна книга.Изпълнена с много приключения и малко романтика.Заслужава си да я прочетете.Нямам търпение да излязат и останалите книги от поредицата!:-)

от Ралица / дата: 09 фев 2015

Прекрасна книга, но само моята ли има две 17-ти глави, нещо при печата е сбъркано при моята книга и се чудя дали само тя е така :))

от Шакира / дата: 29 яну 2015

Многоо интересна и хубава книга.Когааа ще пуснат цялата поредица??
Нямам търпение да излязат и другите книги от поредицата.

от Плодин / дата: 24 ное 2014

поредна блудкава история
Коментарът е редактиран от администратор.

от Съни / дата: 24 ное 2014

Много хубава и увлекателна книга! Прочетох я преди време в оригинал, приятно съм изненадана, че вече я има на български:). Надявам се, че от Intense ще пуснат цялата поредица.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Проклятието на тигъра“ е съвкупност от индийска култура и митология, любов, много приключения и свръхестествени мотиви, които постепенно се преплитат и създават едно прекрасно четиво, подходящо за всеки. „Проклятието на тигъра“ ще ви спечели с истинските си и интересни герои, невероятно описаната природа и древните пророчества, които са неизменима част от историята. Битките са изпълнени с екшън, поезия лети между страниците, а магията се среща навсякъде. Колийн Хоук ще ви отведе на едно приключение, което показва друга част на Индия и няма как да ви остави безучастни. Не го пропускайте!

Теодора Атанасова, приятел Хеликон Шумен