Сигурността - животът на мрежата

Автор: Николай Слатински
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Военно издателство
Брой страници 630
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 994 грама
Размери 16x23
ISBN 9789545095252
Баркод 9789545095252
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

Настоящата книга е първият том от една своеобразна четирилогия. Посветена е на намирането на отговор на въпроса „Що е сигурност?”, т.е. стреми се да разсъждава над същността, смисъла и съдържанието на научната категория „сигурност”.
В тази книга авторът съчетава изследването на сериозни научни теми с анализа на актуални проблеми на националната и международната сигурност, свързани с навлизането на света, Европа, региона и България в качествено нов тип общество - глобализирано, постмодерно, рисково и мрежово. Мащабът на преживяваните радикални трансформации изправя нашата страна пред много предизвикателства, рискове, опасности и заплахи, за които трябва да изградим система за ранно сигнализиране и превенция и да дадем адекватен, ефективен и своевременен отговор.
Централна тема на монографията са базисни аспекти на Мрежата - мрежов анализ и синтез, мрежови принципи и подходи, мрежова организация и оптимизация, мрежово прогнозиране и планиране. Разглеждат се съвременни разбирания за Мрежата /като Архетип, Патерн, Автопоеза, Среда и Метафора/ и модерни схващания за Сигурността като Мрежата на живота. Изучават се мрежовата парадигма; структурата, динамиката и приложимостта на Мрежата; ролята на мрежовостта и мрежовизацията при дефинирането на главните цели и приоритети на системата за национална сигурност и в основни нейни задачи и отговорности - в т.ч. военно дело, вътрешната сигурност, противодействието на тероризма, борбата с организираната престъпност, както и в управлението при кризи, защитата на критичната инфраструктура и други.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]