Кризата в Европа. Поглед отвътре

Автор: Симеон Дянков

Коментари: 1

Издател Сиела
Брой страници 282
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 313 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542816492
Баркод 9789542816492
Категории Икономика, Книги

Като познат анализатор, Симеон Дянков хвърля светлина върху причините за европейската криза, като проследява събитията зад вратите на европейските институции и предлага решения за намаляване на бъдещи рискове.

Книгата търси отговори до къде се простират хипотетичните граници на идеята за обединена Европа и дали решенията са в провеждане на повече централизирана политика. Бившият вицепремиер отделя специално място на събитията у нас от 2009 до 2013 г. и прави равносметка за цената, която е трябвало да се плати, за да се предпази България от най-лошите последици на кризата.

Ключови думи: България между Изтока и Запада

от Иван Славчев / дата: 04 апр 2020

Книгата е изключително увлекателна и полезна. Препоръчвам!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

     Симеон Дянков е известен на българската публика предимно като министър на финансите от първото правителство на Бойко Борисов и не толкова като автор на експертни книги по макроикономика и световно признат специалист в тази област. Неговата книга „Кризата в Европа. Поглед отвътре“ (изд. Сиела) е на път да промени тази представа и да разсее негативната аура, която носи всяка политическа кариера. За себе си Симеон Дянков винаги е смятал, че е експерт и дори учен, ако икономиката се приема за наука, и не се е възприемал като политик, въпреки заеманите политически постове. Роден през 1970, учил в Ловешката гимназия, после международни икономически отношения, след това в различни чужди университети, накрая защитил и докторска дисертация, Дянков е признат за изключителен ум и специалист от най-висока класа от всички светила в сферата на икономиката. „Кризата в Европа. Поглед отвътре“ ще предизвика интереса на всички, които се интересуват от световните политически и икономически процеси и истинските причини за кризите и най-вече за кризата, застигнала Европа в периода от 2009 до 2013 година. Специфичните механизми, които движат цялото функциониране на глобалната икономика, могат да бъдат разбрани и осмислени от малцина, а вие не се съмнявайте, че Симеон Дянков е един от хората, които схващат в дълбочина и детайли самата същност на това функциониране. Книгата му осветява на достъпен език важни моменти от кризата, която по времето на неговата дейност във финансовото министерство засяга минимално страната ни и заслугата за това, разбира се, е негова. Мерките, които той предлага и въвежда, извоюват на България изваждане от списъка на държавите в риск и добавянето й в списъка на стабилните европейски икономики, със спазени заложени дефицити и намаляване на рисковете. „Кризата в Европа. Поглед отвътре“ разглежда и разкрива на читателите непознати страни от дейността на европейските финансови и икономически институции, което обяснява причините и следствията на явления, които остават скрити за медиите. Част от темите в „Кризата в Европа. Поглед отвътре“ са въвеждането на еврото, усложнената ситуация в Гърция, Кипър и Португалия, нуждата от финансова дисциплина. Симеон Дянков смята, че такива книги са полезни за обществото и ще бъдат от полза на бъдещите поколения икономисти и политици.

от Хеликон