Диагностика на корабни системи за честота на въртене

Автор: Милен Василев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Стено
Брой страници 48
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 63 грама
Размери 14x20
ISBN 9789544498016
Баркод 9789544498016
Категории Технически и точни науки, Техника, Книги

В съвременните корабни енергетични уредби (КЕУ) се използват различни по вид и начин на действие контролери за регулиране на честотата на въртене (ЧВ). Основните агрегати, на които са монтирани, са главните двигатели, дизел-генераторите и парните и газовите турбомашини. Поради важността на това измерване, тези контролери са едни от най-прецизните и надеждни механизми в машинното отделение на корабите. Тяхното познаване, обслужване и диагностика гарантират безотказната и безаварийна работа на КЕУ. Практиката и отзивите на практикуващи корабни инженери показват известна несигурност в техните знания и умения по темата. Това се дължи на относително рядкото им обслужване и диагностика от екипажа в сравнение с други системи и агрегати като главни двигатели, дизелгенератори, парни котли, помпени задвижвания и други. Но от друга страна, евентуалните неизправности водят до загуба на дистанционния контрол, затруднено управление, а някои случаи и до по-мащабни аварии.
На модерните кораби се инсталират все повече механизми и системи, които работят в автоматичен режим, което прави тяхното познаване неизменна
част от подготовката на корабните инженери. Затова настоящото помагало би било от полза както на действащи механици, така и на студенти и курсанти от специалности „Корабни машини и механизми“ и „Електрообзавеждане на кораба“.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]