Мечът на лятото - Кн.1 Магнус Чейс и Боговете на Асгард

Автор: Рик Риърдън

Коментари: 5

Издател Егмонт
Брой страници 536
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 402 грама
Размери 13x19
ISBN 9789542715894
Баркод 9789542715894
Категории Тийн, Литература за деца и юноши, Книги

Магнус Чейс винаги е бил хлапе с проблеми. След загадъчната смърт на майка си той живее по улиците на Бостън, като оцелява единствено благодарение на острия си ум. Един ден обаче го намира негов чичо - човек, който никога не е срещал, а майка му е смятала за опасен. Този чичо му разказва невъзможни неща: че Магнус е син на северен бог, легендите на викингите са истина и боговете на Асгард се готвят за война. За да спре надвисналия Рагнарьок, Магнус трябва да претърси Деветте свята за оръжие, което е било изгубено преди хиляди години. А когато атаката на огнените великани го принуждава да избира между собствената си сигурност и живота на хиляди, Магнус взима фаталното решение. Понякога единственият начин да започнеш нов живот е да умреш...

Ключови думи: Тийн зона, Топ Тийн 2016

от софи / дата: 19 авг 2016

Кога ще излезе следващата книга от поредицата

от Георги Миков / дата: 23 апр 2016

Чел съм и другите поредици на Рик Риърдън и съм сигурен , че тази нова поредица ще е много забавна , защото Рик Риърдън пише книгите си в един много интересен и забавен литературен стил . Затова аз съм напълно сигурен в тази нова поредица.

от ив / дата: 17 мар 2016

Бях ужасена от многобройните правописни, пунктуационни и стилистични грешки. Цялата наслада от четенето се губи при вида на грешно написани думи.

от Lois Lane / дата: 09 ное 2015

Не ми вдъхва доверие тази книга...

от Добронамерена критика / дата: 08 ное 2015

Ще започна с това, че аз много харесвам скандинавските митове и именно заради това се спрях на тази книга, въпреки че не съм чел поредицата за Пърси Джаксън. Лично за мен романът не се отнася достатъчно сериозно към скандинавската митология. Някак в желанието си да направи нещата забавни Риърдън представя боговете и митологичните персонажи като карикатури. Аз не усетих духа на митовете в книгата. Това не е камък в градината на автора, предполагам, че историята ще допадне на феновете му. Ако обаче искате да прочетете хубаво фентъзи, което е забавно, но и носи духа на митовете - препоръчвам "Рунически знаци" и "Руническа светлина" на Дж. Харис и най-вече "The Gospel of Loki" - пак от нея.
Камъни в градината на издателството обаче ще има. "Егмонт" направо са си оставили ръцете, питам се дали се дължи на желанието бързо да я издадат. Дори и така да е - това е неуважение към читателите. Не може на всяка втора страница да има печатна грешка в името на един от главните герои, не може книгата да има редактор и да пише "подтиснат" вместо "потиснат" и "уригвам се" вместо "оригвам се", не може да пише "Имах странна визия за предците си...", като от контекста става ясно, че става дума не за "визия", а за "видение". Предполагам, че в английския текст е употребена думата "vision" - нека преводачът да обърне внимание, че тя си има хубав превод на български ("видение"). Има и още такива недостатъци - дано да е заради недоглеждане, а не поради некомпетентност, но дори и първото да е - пак не приляга на издателство като "Егмонт" да поднася толкова нискокачествено и неподготвено издание.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Боговете на Асгард се готвят за война и единственият начин Магнус да помогне за спирането ѝ, е като намери отдавна изгубения Меч на лятото. Но когато нужното ти оръжие е изчезнало преди хиляди години, нещата са малко по-трудни. За да го намери, Магнус трябва да претърси Деветте свята и да избира между живота на хиляди и сигурността си...
За първи път чета нещо за скандинавските богове, и трябва да призная, понаучих някои неща благодарение на Рик Риърдън. Отново. Всеки един от героите в „Мечът на лятото” е различен по своему, и има строго изразена индивидуалност, което е отлична черта в един герой. Нашият приятел Магнус определено не ни спестява чувството си за хумор, така че тази книга също е доста забавна.
Мечът на лятото“ е едно наистина завладяващо начало на поредицата „Магнус Чейс и Боговете на Асгард“. Рик Риърдън още веднъж не ни разочарова и ни дава стимул да научим нещо повече за една по-далечна митология, обгръщайки знанията с куп интересни моменти и приключения, които да изживеем чрез новите герои.

Теодора Атанасова, приятел Хеликон Шумен