Джинджифилов кейк и стари писма

Автор: Рут Райшил
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Кръгозор
Преводач Паулина Мичева
Брой страници 382
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 428 грама
Размери 14x21
ISBN 9789547713512
Баркод 9789547713512
Категории Дамска проза. /чиклит/, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Били Бреслин се мести от слънчева Калифорния в забързания Ню Йорк и започва работа като редактор в "Делишъс!", най-известното кулинарно списание в цял свят. Надарена с уникална дарба – небце, което разпознава всяка подправка, тя може да подобри вкуса на всяко ястие и да усъвършенства която и да е рецепта. Нейна запазена марка е джинджифиловият кейк, но травма от миналото е причината да не го приготвя вече. Един ден в тайна стаичка в библиотеката на списанието Били намира купчина стари писма, писани през Втората световна война. Те са на 12-годишната Лулу Суон до виртуозния нюйоркски готвач Джеймс Биърд. Писмата по детски чисто и искрено споделят за общата страст на малкото момиче и големия готвач към готвенето и детайлите, които го превръщат в изящно изкуство. Разказват за приятелството помежду им, за военната епоха и за трудностите на ежедневието. Разкриват трогателната лична история на Лулу. Силно впечатлена, Били решава да открие какво се е случило с момичето след последното намерено писмо.

Роман, който съчетава история и съвременност, свързва съдбите на различни хора, за да намери всеки своя път, да излекува раните от миналото и да отвори сърцето си за любовта. "Джинджифилов кейк и стари писма" ни изпълва с аромата на прясно изпечен кейк и на току-що приготвени палачинки с кленов сироп.

Рут Райшил е родена в Манхатън, САЩ, и е учила в Монреал. Получава магистърска степен по история на изкуствата от университета в Мичиган. Следва страстта си към храната и готвенето, като пише първата си готварска книга на 21-годишна възраст, става кулинарен критик за "Los Angeles Times" и "The New York Times". 10 години работи като главен редактор на списание "Gourmet" и кулинарен редактор за "Modern Library". Живее със съпруга си в Ню Йорк.

Ключови думи: Кафе и шоколад, Изкушения с шоколад и вино, Любовта е сладка

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]