Обещавам ти провал

Автор: Педру Шагаш Фрейташ

Коментари: 1

Издател СофтПрес
Преводач Илияна Чалъкова
Брой страници 464
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 443 грама
Размери 13x20
ISBN 9786191512645
Баркод 9786191512645
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Над 30 издания и 150 000 тираж само в Португалия!

Тази книга е пиано – минорните и мажорните истории в нея са клавишите и струните, на които авторът свири разтърсващата симфония за живота в цветната му прелест.

Тази книга е танц – в нея героите пулсират в неравноделния ритъм на крайностите и са отворени като рани – до сърцевината, където е есенцията на душите им.

Тази книга е огледало и бездна – една крачка... и ще се сринеш в себе си, за да се преоткриеш.

Тази книга шепти съкровени истини за любовта – единствената, през която е невъзможно човек да премине невредим.

Обещавам ти провал. Обещавам да те обичам до свършека, да те целувам до последната граница, да тичам, когато е достатъчно да се върви, да скачам, когато е достатъчно да се тича, да летя, когато е достатъчно да се скача. Обещавам ти провал. Без колебание. Обещавам да бъда човек, понякога да бъда непоследователен, понякога да казвам по нещо не на място, нещо погрешно, дори съвсем нелепо. Обещавам да разбирам, обещавам да желая, обещавам да вярвам. Обещавам да настоявам, обещавам да се боря, да откривам, да уча и да се уча. Всичко това, за да ти кажа, че ти обещавам провал. И Бог да ти е на помощ, ако не ми обещаеш същото. Ако пак се провалиш, кълна се, че ще те обичам завинаги... И тя се провали.

Любовта идва, когато се откажеш да бъдеш съвършен!

Ключови думи: Мъже пишат за жени

от mariela_sh / дата: 14 дек 2015

Това е първата книга в такъв стил, която чета и определено си заслужаваше. Като се има предвид, че авторът е преподавател в университет, доста ми допадна начина му на изразяване.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

„Обещавам да разбирам, обещавам да желая, обещавам да вярвам. Обещавам да настоявам, обещавам да се боря, да откривам, да уча и да се уча. Всичко това, за да ти кажа, че ти обещавам провал. И Бог да ти е на помощ, ако не ми обещаеш същото.“

Обещавам ти провал“ е вдъхновяващо четиво, което определно ще провали всеки читател в опита му да не заобича по-силно след това!
Защото след тази книга определено се завръщаш влюбен в любовта повече от всякога. Каквото и да си преживял с нея в миналото. Независимо колко рани ти е нанесла.
Тук любовта разказва! Тя е главният герой, тя е главното място, тя е главното действие! Тя – във всичките ѝ възможни форми и превъплащения!
Имената на хората не са важни! Важното е, че те всички обичат – силно, безнадеждно, вечно, болезнено, щастливо. Тук няма поток на мисълта, тук има поток на чувства, на чувственост, на поезия, на докосване, на усещане.
В тази книга могат да се прочетат най-прелестните , неразумни и верни определения за най-съществените моменти от живота на хората, защото основната съставка на всичко е една – любовта. От нея произлиза всичко безпогрешно, независимо какъв е резултатът в края.

„Домовете не служат за живеене, домовете служат за обичане.
Тишината е страшна единствено, когато не те чувам да мълчиш до мен.“

Убедена съм, че „Обещавам ти провал“ е толкова успешна книга, защото е писана със сърце, искреност и радост от това да си жив! Затова всяка дума тук живее като порив, като замах, като стремеж, като разперване на криле и опит за полет.
И ще бъде провал само ако не сте я прочели!

Любина Йорданова, Хеликон Русе

БестселърътОбещавам ти провал“ на португалския писател Педру Шагаш Фрейташ е книга за любовта. Любовта на двама влюбени, любовта между приятели, любовта на една майка към нейното дете, любовта на дете към майка му, към баща му; любов, която разклаща, докосва, грабва; любовта, която не те оставя безразличен, която открива пред теб нови светове и скрива други, която наранява и лекува, която те държи силно и те пуска да избягаш. Със своя неподражаем стил, сякаш шепнейки му в ухото, Педру Шагаш Фрейташ отвежда читателя до дълбините на нови усещания, обещавайки да не остави никой безразличен.


Любовта идва, когато се откажеш да бъдеш съвършен!“


В Обещавам ти провал Педру Фрейташ кани своите читатели да преразгледат своята гледна точка относно човешките взаимоотношения. Разказите в книгата са къси, нямат заглавия, но това не пречи очарователните им герои да ни отведат в един свят на любов, загуба, издръжливост; да ни накарат да открием, че в живота на всеки има проблеми, всеки понякога се чувства малък, самотен и дори не рядко празен. Четейки Обещавам ти провал е невъзможно да не се отъждествиш с толкова истински герои.


„Не искам пътища без камъни, хора без проблеми, слава без сълзи. Не искам скука, която да поддържа задължението да живея в рутина, само за да живея.“


Обещавам ти провал се превръща в бестселър веднага след издаването си в Португалия. След това покорява и останалия свят. Педру Шагаш Фрейташ пленява читателя с оригиналния си и новаторски стил и с несъобразяването си с литературните правила, оставяйки единствено емоциите да градят фабулата – поток от чувства и забързани, безкрайни изречения.


Бестселър, който не трябва да пропускате.


Обещавам ти провал на Педру Фрейташ е поредното бижу в издателската кошница на СофтПрес.


Животът е прекалено къс, за да хабим време, занимавайки се с нещо, в което няма любов.“

от Хеликон

Педру Шагаш Фрейташ е млад португалски писател, роден през 1979 г. в Северна Португалия, с повече от двайсет книги зад гърба си. Изявява се още като журналист, рекламен редактор, сценарист и лектор по творческо писане. Шеговито описва себе си като човек, който „пише”, „обича котки, кучета и хора” и „вярва, че най-хубавата страна е Хленчоландия, където се подвизава всеки ден”.

За малко повече от година новата му книга „Обещавам ти провал“ претърпява 28 преиздания и го превръща в един от най-продаваните автори в Португалия с общ тираж от 150 000 екземпляра.