Издател | Gourmet Publishing |
Преводач | Надя Баева |
Брой страници | 352 |
Година на издаване | 2015 |
Корици | меки |
Език | български |
Тегло | 319 грама |
Размери | 14x21 |
ISBN | 9789542917793 |
Баркод | 9789542917793 |
Категории | Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги |
Вдъхновяващ, сложен, балансиран и неустоимо апетитен също като класически френски сладкиш. Такъв е дебютният роман на британската авторка Лора Мадлен, чието действие се развива в Париж и се завърта около живота в една прочута сладкарница.
Какво да очаквате от „Парижкият сладкар“
Завладяваща история за любов, френско сладкарско изкуство и предателство
Атмосферата на чаровния буржоазен и бохемски Париж в края на Бел епок
Напрегнато академично разравяне на мистериозни отминали събития и страсти
Два паралелни разказа в две епохи: Париж 1909 и Кембридж 1988
Жив, интересен и богат литературен език
Париж 1909. В прочутата сладкарница Клермон случайността среща млад човек с Жан, дъщерята на собственика, и му разкрива свят, за чието съществуване не е подозирал и който безвъзвратно го омагьосва: свят, изпълнен с нежен крем и стопен шоколад, със златист карамел и въздушни сладкиши. Но не само вълшебствата на френското сладкарско изкуство имат съдбовна роля за Гийом дю Фрер. Там младото момче намира и любовта на своя живот.
Кембридж 1988. Почти осемдесет години по-късно докторантка попада на снимка на дядо си като млад заедно с приятелска двойка. „Прости ми“, е изписано с неговия почерк на плика, криещ черно-бялата фотография. Заинтригувана от тайната на дядо си тя се впуска да разбули една история за забранена любов и непростимо предателство. Сериозно препяствие е официалният биограф на дядо й, решен да направи сензация от тази история.
Двата разказа се срещат, за да разкрият края на историята, в която съдбата си знае работата.
Ключови думи: Всички говорят за Франция, Отново Прованс, Изкушения с шоколад и вино, С Париж в сърцето, Дни на Франция
Все още няма мнения за тази книга.
Напиши коментарЩе бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:
Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]