Киселинни и алкални храни: Наръчник за балансирано хранене

Автор: Д-р Сюзън Е. Браун; Лари Тривиери-Син
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Атеа Букс
Преводач Евелина Банева
Брой страници 232
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 201 грама
Размери 12x17
ISBN 9789548999007
Баркод 9789548999007
Категории Лечебно хранене. Гладуване, Медицина за всеки, Книги

През последните няколко години учени от цял свят все по-често подчертават важността на киселинно-алкалното равновесие. "Киселинни и алкални храни" е лесно за спазване ръководство, с чиято помощ ще разберете как най-разпространените храни влияят върху pH нивото на вашето тяло. Изданието съдържа всякакви храни от местната и интернационалната кухня. В обновената информация се разглеждат (и опровергават) митовете за връзката между pH баланса и храната и се посочват добавките, които могат да помогнат на тялото ви да постигне здравословно pH ниво. В първата част на наръчника е обяснено по какъв начин киселинно-алкалната среда на тялото се влияе от храната. Втората част съдържа списък на хиляди храни и техния киселинно-алкален ефект. Включени са не само отделни храни, като плодове и зеленчуци, но също и разпространени комбинации и дори продукти от обичайното меню на заведенията за бързо хранене. Във всеки случай ще откриете, не само дали дадена храна е киселиннообразуваща или алкалнообразуваща, но ще узнаете и в каква степен тази храна въздейства на организма. Информативните карета ще ви ориентират в избора на храните, които са най-подходящи за вас. С това безценно помагало бързо ще можете да направите справка у дома или в ресторанта, а също и винаги, когато решите да изберете храна, която да ви помогне да постигнете целите си по отношение на здравето и хранителния режим.

Ключови думи: Топ 30 Здраве 2016, В добра форма, Международен ден за борба със затлъстяването

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Сюзан Е. Браун, доктор на философските науки, е клиничен нутрициолог и меди- цински антрополог, клиничен специалист, учен и писател, консултант по социално- икономически, културни, образователни и здравни въпроси. Преподавала е в университети в Северна и в Южна Америка и е написала многобройни научни и популярни статии. Понастоящем д-р Браун оглавява Центъра за здрави кости и Фондацията за здрави кости в Сиракюз, щата Ню Йорк. Тя получава научната си степен от Мичиганския университет и е носител на две награди „Фулбрайт“.


Лари Тривиери-син изследва природните и холистични лечебни методи вече пове- че от трийсет години. Той е изтъкнат писател и журналист в областта на холистичната и алтернативната медицина. Автор или съавтор е на повече от десет книги и над 500 стати за различни издания, като Natural Health, Natural Solutions, Whole Life Times, Yoga Journa l и iThrive.