Деветият вал на отвъдното

Автор: Марин Бояджиев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател ФРУВЕГ-ПЗП
Брой страници 344
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 315 грама
Размери 14x21
ISBN 9789548245180
Баркод 9789548245180
Категории Биографии. Генеалогия, Художествена литература, Книги

„Деветият вал на отвъдното" на Марин Бояджиев е книга, която безспорно заслужава внимателен прочит и дълбоки размишления. „Деветият вал" е израз за най-силното поредно настъпване на едно явление, а камбаните бият или на празници, или при раждане и смърт, или при голяма опасност. За какво се отнася „деветият вал"? За какво бият камбаните?
Тази книга говори за много и важни неща, фокусирани около три центъра. Преди всичко тя всъщност говори за тоталната криза на земната цивилизация -криза, причинена от егоизма и бездуховността й, от острия недостиг на морал в хората. И книгата показва, че последователните вълни на сигналите, които ни изпраща очертаващата се трагична развръзка на тази криза, вече са достигнали апогея си и са съвсем малко преди развръзката. Именно магическата реалност - отвъдният свят, който управлява видимия ни свят - удря най-силно камбаните на тревогата, за да
ни предупреди за свършека на тази цивилизация, да ни покаже малкото време за промени в нас.
Гласът и видимото лице на отвъдното е живота и делото на българската пророчица Ванга. Тя е външният и ярък израз на отвъдното. Нейният всеотдаен, самоотвержен и дълбоко трагичен живот е червената нишка през цялата книга. Над 70 години тя служи на отвъдното, на хората, на доброто - след 12-годишната си възраст, грижи се и за близките си - „забравила" себе си.
С пълно основание може да се каже, че пред нас е един живот-подвиг, извършван от малко хора в познатата ни история на земната цивилизация. Би трябвало Ванга да остане в историята като подвиг и като глас на отвъдното.
Другият централен фокус на книгата е ненатрапчивото доказване на реалността на отвъдното и на управляващата му роля на отсамното. Доказателствата са чудесата, непрекъснато показвани от Ванга, цитирани от научни изследвания и проявяващи се чрез други ясновидци.

Марин Бояджиев (Марин В. Маринов) е роден в Мурна, сега Комунари, Варненско. Завършва във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" специалностите "Български език и литература" и "История". Работил е като журналист и учител. В момента работи във фирма за куриерски услуги.
Свои стихове е печатал в централния и местния печат. Еди от основателите на Кабинета на младия литературен работник - Варна, Кръг 39. Негови творби са превеждани на руски, полски и чешки.

Ключови думи: Вдъхновение за пролет

от Иван Иванов / дата: 25 дек 2015

Новото издание, допълнено и преработено, на „Деветият вал на отвъдното“ на Марин Бояджиев е не само биографичен очерк, а и опит за анализ на живота на феномена на ХХ век Ванга. И макар че самата тя казва: „Как ще обясниш необяснимото?“, наш дълг е в този, духовно осакатен, свят често да си повтаряме нейните уроци и да се опитваме да си обясним феноменалните ? възможности. Колкото и да твърдят, че материалният интерес винаги ни води в живота, науката навлиза все по-надълбоко в дебрите на материята и стига до границата ? с духовното, на още неразгаданото. Именно на него е представител Ванга.
Книгата поставя много въпроси за размисъл, за смисъла на нашето съществуване през очите на феномена на ХХ век. И въпреки че на книжния пазар излязоха и други книги с подобна тематика, „Деветият вал на отвъдното“ има какво да ни каже и да ни поведе към неизвестното все още за науката, да ни подтикне да анализираме не само феномени като Ванга, но и собствения си живот.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]