Клиентката

Автор: Мари-Мари Марина
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Брой страници 136
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 198 грама
Размери 15x22
ISBN
Баркод
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

В хаоса на съвременната действителност Мари-Мари Марина избира въздействащи и типични сюжети от първото десетилетие на двадесет и първи век. С особена сила звучи романът "Клиентката". Зад една съдебна несправедливост героинята в съдебен спор губи правото си на собственост върху единственото си жилище. Мари-Мари Марина ни разкрива цялата пошлост на съдебната ни система, ограничеността и меркантилността на адвокатското съсловие, безпомощността на обикновения човек, попаднал без никаква вина в паяжината на недомислените закони. Зад психологизма на описанието виждаме несъмнен талант да се вникне в душевността на обикновения човек. Авторката протестира срещу явната несправедливост не чрез закани и лозунги, а чрез разкриване на душевните преживявания. Внушенията са направени с висока литературна култура, с философско тълкуване и непринуденост. Описанията наистина отразяват сложността на нещата в днешния горчиво-сладък живот.

Ключови думи: Промо -10%, Да събудим духа на Коледа

от Данка Арабаджийска / дата: 27 юли 2016

Романът " Клиентката " поднася дизайн и текст в пълна хармония. Това е една изстрадана книга , която надниква в глъбините на човешката душевност , търсейки истината и справедливостта. Като разказва историята на своята героиня Софи , г-жа Марина поставя много съвременни въпроси , свързани с държавността и институциите , със съдебната система по време на дългия преход и демокрацията у нас. По пътя на отрицанието са утвърдени онези човешки добродетели , които всеки трябва да носи в душата и сърцето си - честност и справедливост , борбеност и воля , обич съм живота и неумираща вяра в доброто.

от Веса Колева / дата: 26 юли 2016

И аз прочетох романа на един дъх. Събитията са показани с невероятен реализъм. Силно впечатлена съм от духа на авторката. Въпреки цялата болка героинята отстоява всички човешки ценности- на първо място вярата в доброто, обич към живота, стремеж да върви напред с вяра в бъдещето.
Природните картини са представени с изключително майсторство и са част от философията на романа.
Поздравления и успех!

от Лиляна Иванова / дата: 25 юли 2016

Роман със съвременно звучене, сблъсък с Държавните институции и Корупцията. Авторката талантливо вниква в душевността на обикновения човек и разкрива цялата пошлост на Съдебната система. Реалистични ситуации, героите живеят с нас. Красотата на Родопите и на града под тепетата одухотворяват разказа.
Прочетох романа на един дъх и останах с надеждата за един свят с повече доброта и обич.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]