Загадките на любовта

Автор: Мари-Мари Марина
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Издателство Изкуство
Брой страници 208
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 292 грама
Размери 15x22
ISBN 9786199020043
Баркод 9786199020043
Категории Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

В своите разкази и новели авторката Мари-Мари Марина умело споделя своите мисли и разсъждения за духовните човешки ценности, за най-красивото и велико чувство, наречено Любов. Тя умее не само да създава интересни сюжети, но да поднася и тълкува факти, свързани с времето и мястото на действието. Като четем конкретните събития в живота на героите, получаваме представа за света, за красивото и доброто в него, за магията на любовта, за вселенския разум, за дивата природа, за реалното и фантастиката. Четейки творбите, не може да не се възхитим от богатството на изказа, от изящните словосъчетания, от ярките образи, изискания стил и художествен изказ. Чрез разказите на писателката се потапяме в един неземен естетически свят, ставаме съпричастни в битката й за справедливост и съвършенство, ставаме по-богати.

от Здравка Радева / дата: 01 дек 2016

Впечатляващо е умението на авторката да представи на читателя един, на пръв поглед, тривиален житейски проблем, да го разгърне в неговата дълбочина и многопластовост ,да извлече своите обобщения и съвсем естествено и логично да го превърне в апотеоз на най-вдъхновяващото, най-вълшебното човешко чувство.

от Данка Арабаджийска / дата: 27 юли 2016

Впечатлява ме умението на писателката да разказва разнообразни сюжетни истории , да въвежда читателя в света на красивото и доброто , на възвишеното и съвършенното , да разглежда проблеми от философски и нравствен характер , свързани с човешкото битие.Тя поставя акцент на любовта във всичките и измерения като най-висша човешка ценност.
Четейки книгата , все повече разбирам , че имам досег с една талантлива писателка с богата душевност и подчертан интелект , която владее до съвършенство силата на българското слово , красотата , звучността и мелодиката на родния език , богатството и възможностите на сложния синтаксис да изразява най-тънките нюанси на мисълта.
Дълбочината на съдържанието , дизайнът , оригиналната композиция , незабравимите художествени образи , разнообразните природни описания и разсъждения бележат книгата " Загадките на любовта " с чертите на уникалност. Видно е , че става въпрос за едно търсешо сърце , което копнее за любов и истина - сърцето на самата писателка , взискателна преди всичко към себе си и тогава към другите ; писателка със собствен почерк и богата езикова култура.

от Веса Колева / дата: 24 юли 2016

Във всеки разказ присъства любовта и във всеки разказ тя е различна и загадъчна. Авторката те води през различни истории, действия и преживявания с изключителна лекота. Природата е описана толкова красиво, че става част от преживяванията на героите.
Това е книга за всички жени, които търсят щастие, които търсят истинската любов.
Защо книгите на автори, като Мари-Мари Марина, които са търсени и четени, не са в книжарниците а само в Интернет.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]