Мистичната роза

Автор: Роман Кисьов

Коментари: 2

Издател Ерго
Брой страници 466
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 554 грама
Размери 14x20
ISBN 9789548689915
Баркод 9789548689915
Категории Българска поезия, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Тази антология е своеобразен самоотчет на поета за преживяното и изпяното през изминалите двайсет години. Той извръща поглед от преходните и незначителни подробности на ежедневието към вечните проблеми на човешкото битие, към бляновете, радостите и терзанията на душата и ги въплъщава в запомнящи се символи и парадокси. Поезията на Роман Кисьов се отличава от почти всичко, което се пише днес у нас, и заслужава внимание. (Александър Шурбанов)

Ценното на този антологичен сборник е, че чрез композиционното решение и цикличната осмислена подредба на творбите, тя се превръща в една съвсем нова книга, а отбелязването на годината на написване на всеки от текстовете е своеобразен ключ за проследяване на това как се е развивала, обогатявала и прониквала в дълбочина визията на поета по всички тези теми в продължение на двадесет години. (Аксиния Михайлова)

от Ваня Хинкова / дата: 10 окт 2017

МИСТИКЪТ ЗНАЕ

Науката вече знае че
Земята се върти
Но не знае има ли световъртеж
Единствено мистикът знае
какво е пристъп от светове

(Роман Кисьов, 2011)
Напишете съобщение...

от Петко Недялков / дата: 11 дек 2016

Кохерентна поезия, която много старателно не прекосява собствените си граници на мистическо Богопостигане. Кисьов изгражда едновременно умопостижима и заплетена метасимволна догматика, чиято съдба е да бъде разчленена на квазифонемно ниво. До такава степен, че първоначално очертаните от светкавиците на най-интимните му прозрения Поет, Природа и Бог, заживяват свой нов, неповторим живот на единствено свръхсъзнателни елементи.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]