Кан Тервел - Спасителят

Автор: Бойко Беленски

Коментари: 12

Издател Satori
Брой страници 260
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 227 грама
Размери 14x20
ISBN 9789548501361
Баркод 9789548501361
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

В началото на VIII век съдбата на Европа е решена край стените на Константинопол, където основна заслуга за разгрома на арабите е на воините, предвождани от Тервел. Но щастлив ли е ювигият кан и каква е неговата участ? На този въпрос дава отговор завладяващият исторически роман на писателя Бойко Беленски.

Белетристът е доктор по история, автор на 24 книги. Между тях са "Братята на Юда", "Недосегаемите", "Прегръдката на Совата", "Да те закука Сокол", "Поличба", "Веда за Орфей", "Стамболов - воля за държава".

от Администратор / дата: 27 фев 2017

към Радосвета Кондова: Моля, въпроси относно наличност, насочвайте към service@helikon.bg

от Радосвета Кондова / дата: 26 фев 2017

Здравейте! От Варна съм, имаме 3 големи книжарници. Защо я няма в Хеликон? Прочетох я, много ми хареса, освен историк, авторът има талант и на писател! С уважение!
Коментарът е редактиран от администратор.

от salonculture@yahoo.com / дата: 21 фев 2017

Здравейте! Току що прочетох и двете книги, които донесох в Чикаго. Започнах с "Кан Тервел - Спасителят" и след като я приключих нямах търпение да започна и другата - тази за Стамболов. Изчетох и последната страница, дори анотацията. Не ми се искаше да свършва. Благодаря за предоставеното удоволствие, което изпитах, докато четях и двете книги. Възхитена съм от историческите познания и от художественото им пресъздаване с таланта на умел разказвач. Читателите научават от романите повече за националната ни история, отколкото ако прочетат купища академични трудове. Пожелавам успех и още по-голямо признание.
Поздрави, Снежана

от Благовеста Касабова / дата: 20 фев 2017

И в новия роман „Кан Тервел – спасителят“ Бойко Беленски доказва качествата си написател- майстор. В него читателят открива внушителната фигура на един от най-великите мъже-държавници в многовековната българска история. Канът, който не само затвърди името и мястото на младата българска държава, но я постави в цяла Европа, накара най-силните държави да се съобразяват с нея, в дадени случаи и да се боят от нея.
Мисля, че всеки българин и всеки учител по история би трябвало да прочете романа и да накара и учениците си да го прочетат, за да осъзнаят младите, че са потомци на велика държава, на велики канове и царе.

от Емилия Георгиева / дата: 20 яну 2017

По мое мнение, това е най-добрата книга на автора. "Стамболов - воля за държава" също ми допадна, но този исторически роман е нещо друго. Езикът е пъстър, има много архаични думи, които дават автентичен привкус на текста. Къси изречения - чете се леко. Динамика, драматизъм, психологизъм - това завладява. Образите ми харесват. Рисунъкът е ярък. Много, много зряло.
Браво!

от Георги Драмбозов / дата: 17 яну 2017

Писателят умело е обрисувал образа на кан Тервел, когото обича и ни кара да заобичаме. Ако искате да се докоснете до славата и величието на един знаменик български владетел, който умее да побеждава и не е само стратег, а далновиден дипломат, трябва да прочетете и съпреживеете тази книга. Ако искате да се докоснете до човешката доблест, чувството за чест и справедливост,обичта към ближния и силната, изпепеляваща любов на един велик човек и българин, прочетете романа на Бойко Беленски!

от Стефи Николова / дата: 12 яну 2017

Това е най-българската книга, която съм чела напоследък!

от Стефи Николова / дата: 12 яну 2017

Това е най-българската книга, която съм чела напоследък!

от Стоянка Филипова / дата: 23 дек 2016

Дано има повече такива книги, за да пребъде България!

от Петър Велчев / дата: 12 дек 2016

Успех на Панаира в НДК, защото книгата си заслужава да се вземе за подарък и най-вече да се прочете!

от Velislava ILIEVA / дата: 12 дек 2016

Коментарът е изтрит от администратор.

от Таня Симеонова / дата: 08 дек 2016

Бойко,благодаря за урока по родолюбие. Книгата прочетох с интерес и удоволствие! Горда Българка съм и се радвам,че те познавам!!!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg